11 Ocak 2019 Cuma

KARPUZ GÖRÜNÜMLÜ TART

Hayırlı Cumalar Kıymetli Takipçilerim!!!
Kar-Kış-Soğuk üçlüsünü şiddetle yaşadığımız şu günlerde Allah yolda kalanlara,evi olmayanlara yardım etsin...
Dışarısı buz gibi ve resmen kesiyor...Buzda yürümek zor...
Bugün Kırmızı ve Yeşilin uyumu ile Karpuz görünümlü tart tarifi ile geldim...
Tarifi buradan aldım...Kızımın misafirleri için yaptım ilk olarak,sonrada komşuma yapıp götürdüm...
Herkes çok beğendi ve tam not aldı...Oğlumun okul kermesi içinde yapacağım...

Rengi ve lezzetiyle hem göze hemde mideye hitap ediyor...
Denemeyenler mutlaka denesinler derim...
Kırmızıyı fotoğraflamak zor olduğundan birçok kere çektim,ancak bunları yakaladım...

Çekmelere doyamadım anlayacağınız...
Kızımın Misafirleri için hazırladığı masanın görünüşü...

Tarifimiz Şöyle;
       Malzemeler:
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3-4 kök ıspanak (sadece yaprakları)
  • Aldığı kadar un
       Üzeri için;
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 büyük çay bardağı soğuk süt
  • Kırmızı meyve jölesi
  • Damla çikolata


YAPILIŞI;
  • Bol su ile  yıkadığımız ıspanak yapraklarını süt ile birlikte robotun içine koyuyoruz ve çekerek püre haline getiriyoruz. 
  • Daha sonra yumurta ve toz şekeri karıştırma kabının içerisine alıyoruz ve çırpmaya başlıyoruz. Şeker eriyip yumurtalar köpük köpük olana kadar çırptıktan sonra, sütlü ıspanak püresini, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip  karıştırıyoruz. 
  • Yağlanmış tart kalıbına dökerek ,önceden ısınmaya bıraktığımız 175 derece  fırında 20-25 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz. 
Pişip pişmediğini kontrol edip, piştiğinde fırından çıkarıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. 


  • Kek soğuduğunda kalıptan çıkarıp servis tabağına koyuyoruz. Krem şantiyi sütle çırpıyoruz ve kekin çukur kısmına döküp güzelce yayıyoruz.(Kekin çukur kısmını bıçakla biraz oyup bir miktar keki dışarı aldım)
  • Sonra çekirdek görüntüsü vermek için damla çikolata serpiştiriyoruz, ardından jöleyi de döküp yayıyoruz ve son olarak  buzdolabına koyup biraz dinlendirdikten sonra,servis yapıyoruz...                                              
Afiyet Olsun!!!
Bol foto...




Denemek isteyenlere kolay gelsin!!!



3 yorum:

  1. Harika bir görünüm olmuş, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. ne güzelmiş, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. sofra çok şık görünüyor. PAsta da harika görünüyor... ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!