23 Aralık 2016 Cuma

KEÇİBOYNUZU VE KEÇİBOYNUZU PEKMEZİ

Hayırlı Cumalar Kıymetli Dostlar!!!
Cumanız Mübarek Olsun!!!
Tüm hastalıkların çaresi yine hasatalıkları veren rabbimin yarattığı şifalı bitki ve yiyeceklerde saklı...Şükürler olsun...Allerjik Rinit ve zaman zaman Allerjik Astımla mücadele ediyorum taki 30 senedir...Çeşitli ilaçlar,bitkisel kürler derken oğlumda da bu sene başladı öksürükle...Her ne kadar ilaç kullansak da konu evlat olunca doğal şeylere yöneliyorsunuz ister istemez...Kendim daha önce bir iki sefer kullandım ama tadı pek hoşuma gitmediğinden devam etmedim...
Ancak hunnap ile tanışınca fikrim değişti...
Eczaneden aldım bu pekmezi ...Tahta kaşık dışında kaşık kullanılmıyor...Tadını oğlum da bende çok beğendik...Bir haftadır kullanıyoruz,gayet iyi geldi diyebilirim...
 
Hal böyle olunca netten de araştırdım ve faydalarını yazdım...Mutlaka kullanılmalı...Ancak biz sadece sabah kahvaltı arasında içiyoruz daha etkili oluyormuş...Özellikle çocuklara sabah bir kere verilmeliymiş...
Yinede şifa Allahtan....
Faydaları saymakla bitmeyen keçiboynuzu için;
Keçiboynuzunun faydaları , Akdeniz Bölgesinde yaygın bir şekilde yetiştirilen adeta enerji deposu bitkilerden biridir. Taze olarak tüketildiğinde oldukça tatlıdır. Çünkü içerisinde şeker tadında bir sıvı bulunmaktadır. Karbonhidrat, yağlar, sodyum, A ve C vitamini bakımından oldukça zengindir. İçeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde sağlığa ciddi anlamda katkıda bulunur.
Keçiboynuzu daha çok kış aylarında farklı versiyonlar ile tüketilmektedir. Kış aylarında daha yaygın bir şekilde ortaya çıkan astım ve bronşit gibi hastalıkları tedavi ettiği düşünülmektedir. Ayrıca üst solunum yolu hastalıklarına karşı da etkili bir bitkidir. İçeriğinde yer alan antioksidanlar sayesinde sağlık için geniş bir yelpazede faydalı olmaktadır.
Keçiboynuzu Kolesterole İyi Gelir: Yapılan araştırma sonuçlarına göre keçiboynuzunun kolesterole karşı iyi geldiği kanıtlanmıştır. İçeriğinde yer alan lif ve diğer yararlı içerikler kötü kolesterolü azaltıcı etkiye sahiptir.
Keçiboynuzu Sindirim Sistemine Karşı İyi Gelir: İçeriğinde yer alan Beta-karoten adlı madde sayesinde keçiboynuzu vücuttaki serbest radikaller ile mücadele eder. İçeriğinde yer alan lifler mide sağlığını olumlu yönde etkiler. Midenin daha aktif ve fonksiyonel çalışmasını sağlar. Ayrıca mideyi hastalıklara karşı korur.
Keçiboynuzu İshale Karşı İyi Gelir: Sindirim sistemi dostu olan keçiboynuzu sindirim sistemi ile alakalı gelişen hastalıklara karşı iyi gelir. Özellikle ishale karşı oldukça faydalıdır. Uzmanlar keçiboynuzunun ishale anlık etki gösterdiğini savunmaktadır.
Keçiboynuzu Akciğer Kanserinden Korur: Keçiboynuzunun bilindik en önemli faydalarından biri vücudu akciğer kanserine karşı korumasıdır. Antioksidan etkisi ile akciğer kanserine yol açan faktörleri en aza indirir.



Hasarlı Hücreleri Onarır: Sağlık için birçok faydası olan ancak hücre onarıcı etkisi olmayan bitkilere nazaran keçiboynuzunun bu alanda inanılmaz faydası vardır. Hasarlı hücreleri onararak fonksiyonel olarak görevlerini yerine getirmesini sağlar.
Alerjik Hastalıklara Karşı İyi Gelir: Antialerjik ve antibakteriyel etkisi ile alerji nedeniyle ortaya çıkan hastalıklara karşı iyi gelir. Solunum yollarında ortaya çıkan zararlı bakteriler ve soğuk havalarda oluşan salgınlara karşı iyi gelir.
Bronşit Ve Astıma Karşı İyi Gelir: Keçiboynuzu astım nedeniyle ortaya çıkan atakların hafif geçirilmesine ve bronşite karşı faydalı bitkilerden biridir. Solunum yollarında ortaya çıkan tıkanıklıklara karşı iyi gelir. Özellikle çocuklarda kullanıldığı zaman daha etkili olur.
Gribe Karşı İyi Gelir: İçeriğinde yer alan antioksidan keçiboynuzuna doğal bir antibiyotik etkisi katmaktadır. Soğuk havalarda daha sık karşılaşılan gribe yol açan virüsleri yok edici etkisi bulunmaktadır.
Öksürüğe Karşı İyi Gelir: Keçiboynuzu kaynatılarak suyu içilirse inatçı öksürüğe karşı çözüm olabilir. Öksürüğe neden olan serbest radikaller ile mücadele ederek enfeksiyonları yok eder.
Kalp Ve Damar Hastalıklarına Karşı İyi Gelir: Keçiboynuzu kalp ve damar hastalıklarına karşı korunabilmek için nadir bitkilerden biridir. Kanı temizler, damar sıkışmasına yol açabilecek faktörleri ortadan kaldırır.
Cinsel Gücü Arttırır: Adeta bir enerji deposu olan keçiboynuzu cinsel gücü arttırıcı etki yaratır. İktidarsızlığa karşı iyi gelen keçiboynuzu erkeklerde sperm arttırıcı etki yaratır.
Kemik Erimesine Karşı İyi Gelir: Ciddi hastalıklardan biri olan kemik erimesine karşı düzenli keçiboynuzu tüketildiğinde kemik sağlığı ciddi anlamda korunabilir. İçeriğinde yer alan kalsiyum kemiklerin yanı sıra diş sağlığı için de önemlidir. Özellikle çocukların sağlıklı bir iskelet sistemine sahip olmalarına yardımcı olurken yetişkinleri kemik hastalıklarına karşı korur.
Mideye İyi Gelir: İçeriğinde yer alan lifler sindirim sistemini genel anlamda korur. Lif içerikli bitkiler mide sağlığı içinde önemli rol oynar. Mideyi güçlendirir, şişkinliği azaltır.


Özellikle solunum yolları hastalıklarının çok olduğu bu soğuk havalarda tüketmek lazım diye düşünüyorum...
Selametle ve Sağlıkla Kalın....

4 yorum:

  1. Astım hastalığıyla başetmeye çalışan çok arkadaşım ve komşum var. Vaktiyle annem de kronik bronşiti sebebiyle doğal ilaçların hemen hemen hepsini denemişti. Benim vardığım sonuç; bir hastalığa bağlı olmayan ama uzun süre devam eden öksürüklerin tedavisinde etkili olabiliyorlar. Bunun dışında ancak göğsünüzü yumuşatırlar ve geçici bir rahatlık sağlarlar. Sizinle beraber tüm hastalara hayırlı şifalar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Rabia Hanım...Zaten bu tür bitkisel ürünler destekleme amaçlı,ilaçlarımıza devam ediyoruz zaten...iyi günler diliyorum...

      Sil
  2. cok faydalı gercekten bende cocuklarıma kullanıyorum bagısıklıgı guclendırıyor ama gluten ıcerebılecegınden dolayı kendım kullanamıyorummm

    YanıtlaSil
  3. Keçiboynuzu un haline getirilip de yeniyor biliyorum ancak guluten içerir mi bilemedim...Ancak çölyak hastası olan bir tanıdığım nohut unundan ekmek alıyordu veya özel yaptırıyordu ...sende deneyebilirsin belki...Hatta yemek yaptığımız tahta kaşıklar ne kadar yıkansada üzerinde artık kalabiliyormuş o nedenle kullanmamak lazımmış...Allah şifalar nasip etsin canım...

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!