15 Temmuz 2016 Cuma

KNORR TÜRK YEMEKLERİ


Türk Yemekleri
Lezzetli bir mutfak olarak anılan Türk mutfağı, birbirinden farklı yöresel tatları bir arada bulunduruyor. Birazcık ilhamla her damak tadına uygun olacak şekilde keyifli menüler oluşturmak için bambaşka seçeneklere sahip olabilirsiniz. Türkiye'nin dört bir yanı, kendine özgü tatları ve özel geleneksel yemekleri ile modern yemek tarifleri bakımından onlarca kitap dolduracak kadar çeşitlilik barındırıyor. Bunca çeşitliliğin arasında herkesin sevebileceği farklı yemekler hazırlamak da son derece kolay oluyor.
Yöresel Türk Mutfağı
Et grubundan her çeşit yemeğin yapılabildiği bir yemek kültürü, yüzyıllar boyunca gelişerek yeni ve modern lezzetlerle buluşuyor. Karadeniz mutfağına baktığınızda sizleri hamsinin bin bir çeşit hali ile pişirilen bir çok yemek karşılıyor. Hamsi ile yapılan pilavdan tatlı çeşitlerine dek yalnızca Karadeniz mutfağında bile pek çok lezzet yer alıyor.
Doğu ve Güneydoğu mutfağına bakarsanız bol baharatlı yemeklerle buluşabilirsiniz. İçli köftesinden çiğ köftesine, bulgur köftesinden kebabına kadar Türk mutfağı adı altında üne kavuşmuş yemekleri burada bulabilirsiniz.
Ege ve Akdeniz bölgeleri, sebze ve zeytinyağlı çeşitleri ile ünlü olarak biliniyor. Kekik kokusunun burnunuza ulaştığını hissediyorsunuz. Deniz börülcesini tatmadıysanız mutlaka pişirmenizi öneriyoruz. Sindirim sisteminizin dostu olan Ege mutfağı ve Akdeniz mutfağı, vejetaryen ve veganların da bir numaralı tercihleri arasında yer alıyor.
Türk Mutfağı Çorbaları
Klasik bir akşam ve öğle yemeğinde başlangıç olarak en sık tercih edilen yemek, çorbadır. Durum böyle olunca Türk mutfağının yemek kültürü, birçok çorba çeşidini sizlere sunuyor. Kabak çorbası, mercimek çorbası, düğün çorbası, ezogelin, yoğurt çorbası ve çok daha fazlası, yaz ya da kış fark etmeksizin keyifle tüketiliyor.
Geleneksel Türk mutfağı çorbaları arasında en çok öne çıkan ise tarhana çorbası olarak biliniyor. Yazdan hazırlanan tarhana, içeriğinde pek çok gıda barındırdığı için hem besleyici hem de lezzetli bir çorba çeşidi olarak sofralarınızda yer alıyor. Tarhana çorbasının bile yöresel olarak farklı hazırlama ve pişirme yöntemleri bulunuyor. Kış mevsiminde tarhana çorbası, kahvaltı için de sık sık tercih ediliyor.

Türk mutfağı, karın doyurmaya yönelik işlevsel bir mutfak olagelmişse de son yıllarda lezzetin sunuş şekli ile doğru orantılı olduğuna dair yaygınlaşan yaklaşım sonucu, geleneksel ya da yöresel lezzetler bile şık ve modern görünümlere büründürülerek estetik bir sunumla servis ediliyor.
Yeni yemek tarifleri ve Türk yemekleri hakkında merak ettikleriniz, dünya mutfağından ilham verici bilgiler Knorr'un sizler için özenle hazırladığı tavuk yemekleradresinde sizleri bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!