28 Haziran 2016 Salı

İFTAR MENÜSÜ ÖNERİSİ-23.GÜN


Oruç, ümitsiz insanların bağışlanma ümitlerini yeşerttikleri bir cennet bahçesi ve ansızın gelecek sıkıntılara karşı insanlara dayanıklı olmayı öğreten bir öğretmendir. Oruç ibadetinin hedefi ise insanları takvaya eriştirmektir. 
Oruç ibadetinin asıl gayesi olan takva, Yaratanın azamet ve ihtişamı karşısında, insanı aşk, muhabbet duygularıyla karışık bir şekilde Allah’tan korkmaya iten korku ve sakınma halidir. Oruç tutan insan nefsin beslendiği iki yolu tıkamış olur. Bunlardan biri mideden geçer. Midenin aç ve susuz bırakılması nefsin arzularını dizginler.
Orucun ikinci tıkadığı yol şehvet ve arzuların yoludur. İnsanı cinsel duygudan bir süreliğine de olsa çekip alan oruç, nefsin elindeki iki büyük kozu: tokluk ve doyum duygusunu almış olur.
Oruç bu iki duygunun yerine, ulvi duyguları yerleştirir. Oruç sayesinde imanın lezzetine varan mümin, kalplerin ancak “Allah’ı anmakla” huzur bulduğunu anlar.
23.Gün İftar Menüsü Önerisinde Şunlar Var;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!