12 Mayıs 2016 Perşembe

KREMALI MANTAR ÇORBASI

Hayırlı Sabahlar Kıymetli Dostlar!!!
Gününüz Aydın,Neşeniz Bol Olsun!!!
Bugün Mantar Çorbasıyla geldim...Öncelikle Mantarın faydalarından bahsetmek istiyorum...Rabbim hiçbirşeyi faydasız yaratmamıştır,mutlaka bir derde devası olur...


 Çok kısa sürede pişmesi ve pratik olması sebebiyle de, yemeklere ilave edilerek kolayca pişirilebilir. Özellikle yaz aylarında soğan, biber ve domates ile birleştirilerek enfes sulu yemeği yapılabilir. Son derece besleyici bir bitkidir. Yüksek oranda protein, fosfor ve folik asit içerir. Dokuların yara aldığında hücrelerin kendini kolay tamir etmesine yardım eder. Kemik ve dişleri güçlendirir. Kolesterolü düzenlemeye, dengeye getirmeye yardım eder.

İyi bir lif kaynağıdır. Bu sebeple bağırsakları rahatlatması da mantarın faydaları arasındadır. Tokluk hissi uyandırır. Kilo verememekten mi şikayet ediyorsunuz? Zayıflamak mı istiyorsunuz? Mantar yiyerek fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Yarattığı tokluk hissi sayesinde kolay acıkmamanızı ve az yemek yemenizi sağlar. Alzheimer hastalığı için de fayda sağlar. Neredeyse kırmızı et kadar protein içerir. İyi bir protein kaynağıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi de mantarın faydaları arasındadır. Vücudun savunma mekanizmasını kuvvetlendirir. Kış hastalıklarına kolay yakalanmaktan mı yakınıyorsunuz? Çocuklarınız da grip, nezle gibi hastalıklara kolay mı yakalanıyor? Soğuk algınlığı canınızı mı sıkıyor? İşte mantar sayesinde grip, nezle, öksürük gibi hastalıklara kolay yakalanmaktan kurtulacaksınız.



Kalp ile dosttur, kalbi kuvvetlendirir. Kan basıncını kontrol altında tutmaya yardım eder. Hipertansiyonu olanlar her yemeği, her yiyeceği yiyemiyorlar. İşte hipertansiyon yani yüksek tansiyonu olan kişiler de korkmadan mantar tüketebilir, bu şifalı bitkinin faydalarından yararlanabilir. Düzenli tüketimi ile vücudun A, B ve C vitamini ihtiyacını karşılar. Tiroid bezlerine karşı koruma sağlaması da mantar faydaları arasındadır.

Sindirim sistemini düzenleyerek hazmı kolaylaştırır. Yemeklerin kolay sindirilmesini sağlar. Cildin korunmasına yardım eder. Önemli bir antioksidandır. Birçok kanser türüne karşı koruma sağlar. Özellikle mide kanserine karşı büyük faydası vardır. Tümörlerin büyüyerek yayılmasını engellemeye yardım eder. Selenyum, bakır ve çinko içerir. Hasar gören hücrelerin yenilenmesine yardım eder.
(Netten Alıntıdır)
Bu kadar bilgiden sonra gelelim Mantar Çorbamıza...


Malzemeler:
    250-300 gr mantar
    2 yemek kaşığı un
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    1 lt su 
    1 kutu krema
      Yapılışı:
      Mantarları iyice yıkayıp rondodan geçirin...
      Tencereye tereyağını koyup 2 yemek  kaş.unu kavurun...
      Suyu ilave ederek , el çırpıcısı ile sürekli çırpın ve kaynamaya bırakın...
      Kaynadıktan sonra rondodan geçirdiğiniz mantarları ve tuzu ilave edin...
      Mantarlar piştikten sonra ki kısa sürede pişecektir,bir kutu kremayı çorbaya ekleyin ve karıştırın...
      Bir iki taşım daha kaynatıp ocağı kapatın...
      Krema yerine 1 su bardağı süt de kullanabilirsiniz...
      Daha sonra servis yaparak afiyetle yiyin...

      Buda süt ilaveli mantar çorbası...
      *Krema veya süt eklediğinizde tadında bir değişim olmuyor,hangisi varsa onu kullanabilirsiniz...
      *Üzerine bol karabiber çok yakışıyor....
      *Arzuya göre  yerken nane ve pulbiber dökebilirsiniz...

                                                  Afiyet Olsun!!!

      3 yorum:

      1. Mantar aldığımda, çorba yaparım deyip bir kaç tane ayırdığım ama henüz deneyemedigim corbadir kendisi. .

        YanıtlaSil
      2. En sevdiğim çorba ellerinize sağlık :))

        YanıtlaSil

      Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

      Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!