Hayırlı Sabahlar Kıymetli Takipçilerim!!!
Gününüz aydın,neşeniz bol olsun!!!
Rabbimize binlerce kere şükürler olsun,bu soğukda dışarıda kalanlara,yakacağı olmayanlara ,aç kalanlara yardımcı olsun....Gerçekten hava çok soğuk ve bu soğuk havalarda sıcacık çayınız yanında kurabiye tadında bir atıştırmalık istemezmisiniz ?
Geçenlerde arşivime baktığımda bir Erzincanlı olarak Erzincan Lokumunun tarifinin olmadığını gördüm...Hemen kolları sıvadım ve Erzincanlı Hemşehrim Hülya'nın Tarifini alarak Erzincan Lokumunu yaptım...
Erzincan lokumu bayatlamadan uzun süre saklanabilir...Gerçekten lezzetli ve ağızda dağılma özelliğine sahip...Çayınızın yanında enfes bir lezzet ararsanız mutlaka Erzincan Lokumunu deneyin derim...Bağımlılık yapar dikkat edin...
Tarif Şöyle;
Malzemeler:
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 150 gr. margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı karbonat(1 paket kabartma tozu)
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri (üzeri için)
- Aldığı kadar un
Yapılışı:
- Bütün malzemeler karıştırılır ve aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamur yağlanmış tepsiye veya teflon tepsiye el ile bastırılır, 175 drc. fırında kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkarılır,ılınınca baklava dilimi şeklinde kesilir ve üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir...
Afiyet Olsun!!!
Uzun süredir denemek istediğim ama bir türlü fırsat gelmeyen tariflerden ikinizinde ellerine sağlık sevgiler bizden...
YanıtlaSilMutlaka denemelisin canım...
Silgörüntü muhteşem ellerinize sağlık
Silmalzemeler de kolayca bulunabilecek cinsten, deneyeceğim mutlaka, çok teşekkürler, ellerine sağlık.
YanıtlaSilkek ile kurabiye arası hakikaten enfes bir lezzet ablacım ellerin sağlık..
YanıtlaSilEline saglık canım.Nefis görünüyor..Afiyet olsun...
YanıtlaSil