Birkaç gündür elişleri yayınlayıp durdum ama sanmayınki mutfağa girmiyorum...
İzindeyken arkadaşlarımı davet ettiğimde denedim bu muhteşem lezzeti iyiki denemişim...Dürtme kek demişler adına,farklı söylemlerde var..Şişleme kek, delme kek gibi...
Soframıza lezzet kattı...
Serpil Balböcükleri iyiki bu keki yaptın ve bende senden öğrendim...
Serpilin tarifi için tıkkkk
Mutlaka denemesi gereken tatlı krizlerinde çikolatalı akışkan birşeyler yemek isteyenler için ideal...
İşte tarif;
Malzemeler:
--------------
Kek İçin
Kek İçin
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 pkt. kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 5 yemek kaşığı şeker
Yapılışı:
----------
- Yumurta ve şekeri çırpın. Yağ, süt, portakal kabuğu, karbonat ve kabartma tozunu ekleyin...
- En son unu ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış borcama döküp, soğuk fırına sürün. Fırını 180 drc. pişirin...
- Kek ılınınca, kalın şişle (7-8 numara şiş) kekin her yerine aralıklı delikler açın...
- Sos için verilen malzemeleri tencereye koyup,kaynayana kadar karıştırın.
- Kaynayınca 5 dakika bekletin. Daha sonra kekin üzerine dökün...
- Krem şantiyi hazırlayıp buzlukta bekletin...
- Sosu dökün ve iyice soğuduktan sonra krem şantiyi sürün...
- Ben iyice soğumadan sürdüğüm için renkleri birbirine karıştı ve kakaolu krem şanti gibi oldu,onun için dikkat edin...Ama lezzette bir fark yok,dilerseniz kakaolu krem şantide kullanabilirsiniz...
- Üzerini damla çikolata ve rendelenmiş çikolata ile süsleyin...
- Ben böyle süsledim farklı şekillerde de süsleyebilirsiniz...
Afiyet Olsun!!!
Ellerine sağlık arkadaşım. En kısa zamanda denenecekler listesine alındı.
YanıtlaSilBeğenmene çok sevindim. Bende senden çok şey öğrendim. Öperim
YanıtlaSil