25 Eylül 2014 Perşembe

TURŞU VE EYLÜL AYI ETKİNLİKLERİMİZ

Kış hazırlıkları hızla devam ederken her akşam bir başka ürünü hazırlıyorum...
1 ay önce yaptığım turşular aslında yenilir durumda ama daha açmadım... 
Lahanayı doğrayıp,tuzladım ,ovuşturdum biraz yumuşadı...Sonra bir baş sarmısak 4-5 adet havuç,1 kğ kornişon ,1 kg acur ve çarliston biberleri doğradım...3 tane 5 kğ lık cam kavanoza bölüştürdüm...kavanozların dibine birer tane kelek koydum...(olmamış ham kavun) ...
2 litre su ile 1 su bardağı sirke , 1 su bardağı kaya tuzu,1 yemek kaşığı limon tuzu ve 1 yemek kaşığı toz şekeri karıştırıp üzerlerine doldurdum,kapaklarını sıkıca kapattım...Turşularımız olgunlaşmaya hazır....
Gendime tarhanasından yapılan çorba bir başka olur..
İlimizde çok sevilir...
Sevgili Rukiye'nin annesi yapmış ve bana da göndermiş...
Çok teşekkür ediyorum buradan... 
Gendime tarhanasının yapılışı için

Nane birçok derde deva,çorbaların lezzet kaynağı... 
Yıkandı ,ayıklandı,kurumaya bırakıldı...
İyi günlerde tüketmek dileğiyle...

2 yorum:

  1. Allah afiyetle, sağlıkla, hayırlı insanlarla yemeyi nasip etsin..darısı benim başıma..

    YanıtlaSil
  2. Afiyetle tüketmek nasip olsun ablacım. Ellerine sağlık. ..

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!