Kış hazırlıkları hızla devam ederken her akşam bir başka ürünü hazırlıyorum...
1 ay önce yaptığım turşular aslında yenilir durumda ama daha açmadım...
Lahanayı doğrayıp,tuzladım ,ovuşturdum biraz yumuşadı...Sonra bir baş sarmısak 4-5 adet havuç,1 kğ kornişon ,1 kg acur ve çarliston biberleri doğradım...3 tane 5 kğ lık cam kavanoza bölüştürdüm...kavanozların dibine birer tane kelek koydum...(olmamış ham kavun) ...
2 litre su ile 1 su bardağı sirke , 1 su bardağı kaya tuzu,1 yemek kaşığı limon tuzu ve 1 yemek kaşığı toz şekeri karıştırıp üzerlerine doldurdum,kapaklarını sıkıca kapattım...Turşularımız olgunlaşmaya hazır....
Gendime tarhanasından yapılan çorba bir başka olur..
İlimizde çok sevilir...
Sevgili Rukiye'nin annesi yapmış ve bana da göndermiş...
Çok teşekkür ediyorum buradan...
Gendime tarhanasının yapılışı için
Nane birçok derde deva,çorbaların lezzet kaynağı...
Yıkandı ,ayıklandı,kurumaya bırakıldı...
İyi günlerde tüketmek dileğiyle...
Allah afiyetle, sağlıkla, hayırlı insanlarla yemeyi nasip etsin..darısı benim başıma..
YanıtlaSilAfiyetle tüketmek nasip olsun ablacım. Ellerine sağlık. ..
YanıtlaSil