23 Eylül 2014 Salı

KIŞLIK BAMYA NASIL HAZIRLANIR? (DONDURUCUDA))

Hayırlı Günler Kıymetli İzleyenlerim!!!
Her zaman yoğunluktan bahsediyorum ama bu sıralar 24 saat yetmiyor gibi...Geçen gün sosyal paylaşım sitesinde şunu okumuştum;
Gençlik Döneminde; Zaman var, Enerji var, Para yok.
Çalışma Döneminde: Enerji var, Para var, Zaman yok.
Emeklilik Döneminde: Para var, Zaman var, Enerji yok…
Gerçekten de çok doğru buldum,sizlerde bana katılıyor musunuz?
Biz gençlik dönemini geçirdik,çalışma döneminin sonlarındayız ,çocukların sorumluluğu,iş hayatının getirdiği yorgunluk v.s....
Eylül ayında bayanların yoğunluğu ikiye katlanıyor...Taze sebzeleri değerlendirme yoluna gidiliyor...Çeşit çeşit domates sosları,konserveler,turşular,dipfrize sebze hazırlama gibi telaşlar...Bende kalabalık bir ailenin annesi olarak elimden geldiğince kış hazırlıklarımı tamamladım...
Dolaba Bamya hazırlama hakkında çok sorular aldım ve açıklama gereği duydum...  
Hazırlanışı şöyle;1/2 kg bamya için
  • Öncelikle bamyaların baş kısımlarını temizleyin...
  • Karıştırma kabına alın...
  • 2 adet orta boy domatesi rendeleyin ve bamyaların üzerine ekleyin...
  • Üzerine yarım limon sıkın,yarım çay kaşığı kadar da tuz ilave ederek karıştırın...
  • Buzdolabı poşetlerine paylaştırın ve pipetle havasını alarak poşetlerin ağzını bağlayın...
  • Dipfrize kaldırın...         
  • Daha sonra ister zeytinyağlı ister etli olarak pişirin ....
                                        Afiyetle Yiyin!!!

2 yorum:

  1. Mis gibi Omis.Allah agiz tadiyla yemeyi,yedirmeyi nasip etsin.

    YanıtlaSil
  2. ablacım ellerine sağlık biz genelde kurusunu alıyoruz o yüzden bu sene koymadım ben buzluğa :)
    afiyetle tüketin inşallah..

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!