25 Ağustos 2014 Pazartesi

ERİK REÇELİ

Hayırlı Sabahlar Herkese,Güzel bir hafta olsun!!!
Bahçemizde yetişen Frıar Çeşidi eriklerimiz görsel ve lezzet açısından gerçekten çok güzel...
Bu yıl çok fazla randıman alamasak da yinede yedik, misafirlerimize ikram ettik...


 Hatta reçel bile yaptım...Hafif mayhoş,hoş kokulu bir reçel oldu...
Tarif edecek olursak;
  • 1/2 kg erik
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 3-4 parça limon tuzu
    Yapılışı:
  • Erikler yıkanır ve elma dilimi şeklinde doğranır.
  • Akşamdan tencereye konup üzerine toz şeker serpilir...
  • Sabah kaynatılır...
  • Eriklerle birlikte 15 dakika kaynadıktan sonra erikler el kevgiri ile ayrı bir tabağa alınır ve şerbeti iyice koyulaşana kadar kaynatılır...
  • Limon tuzu da ilave edildikten ve bir miktar kaynatıldıktan sonra erikler tekrar ilave edilir ve 5 dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır...
  • Reçelin üzerinde oluşan köpükler kaynama esnasında kaşık ile toplanır veya ocaktan aldıktan sonra havlu kağıt ile toplanır...
  • Soğuduktan sonra kavanozlara doldurularak kaldırılır...
                                                 Afiyet Olsun!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!