28 Ağustos 2014 Perşembe

ALLERJİK RİNİT


Allerjik rinit yaşam kalitesini düşüren, sürekli nezle grip halinde görünmenize neden olan ,selpak mendil ile yaşayanların hastalığıdır...Bu benim için böyle...18 yaşımdan bu tarafa mücadele etmekteyim...Çok çeşitli açıklamalar,ilaç,aşı,rinolihgt gibi tedavi yöntemleri olan hastalığın kesin çözümü yok...veya bu hastalıktan kurtulan arkadaşlar varsa ve ne gibi bir yöntem kullandıklarını yazarlarsa çok sevinirim...Allerjik rinit burada açıklandığı gibi burun mukozasının iltihaplanması ve vücudun fazlaca histamin üreterek etken maddelere karşı tepki vermesi deniliyor...Gerçekten hayati tehlikesi olmayan ancak sürekli sağlıksız hasta görünmenize neden olan bir durum...
Rabbim bana ve benim gibi olan hastalara acil şifalar versin inşallah...
Önerisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum...

8 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun arkadaşım. Bilgim yok ama herhangi birşey duyarsam hemen yazarım. Acil şifalar diliyorum, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neslicim sağol duyarlı arkadaşım teşekkür ederim...

      Sil
  2. Son senelerde,yaz-kis cantamdan kagit mendil eksik olmazdi.Koku allerjisi disinda Temmuz sonu ve Agustos aylarinda burnum tamamen kapali,buun deliklerinin ici sis dolasirdim.Yaptirdigim teste tam birsey cikmadi.Ani atâklarda burun ici zarlarinin Ballon gibi sistigini hissediyordum.Burun damlalâri gecici cözüm sagliyor,üstêlik bgimlilik yapiyordu,biraktim.
    Üc senden beri düzenli olarak kullandigim zencefilli cay,metabolizma caylarindan sonra rahatsizligim 99% gecti diyebilirim.Bu caylara Ära verdigimde hemen fark ediyorum,tekrar tikaniyor.

    Isterseniz bir deneyin derim.Tarifi blogumda var,metabolizma cayi diye ya da icecekler etiketinde arayabilirsiniz ...

    Ayrica Rettich (googleden resmine bakabilirsiniz) turpgillerden.Soguk alginligina iyi gelïyor.icindeki senföl -hardalyagi. Antibkteriyel ve burun ici zarlarini dezenfkte ediyor,iltihap söküyor,ökürügede iyi geliyor.Ister rendeleyip,ister dilimleýip Salata
    olarak yiybilirsiniz..

    Umarim faydasini görürsünüz,sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şulecim çok teşekkür ederim sağol aldım tarifi...

      Sil
  3. Tülin'cim geçmiş olsun.Alerji bende de var özellikle bünyemin zayıf ,yorgun ya da stresli dönemlerinde yoğun olarak alerjim depreşiyor ben bunu dikkat ederek anladım.Belki çeşidi farklı benim rahatsızlığım alerjik astım raporlu ilaçlar kullanıyordum sonra bağışıklık yapar ileri yaşta tedavim olmaz diye kendi verdiğim kararla ilaçları kullanmaktan vazgeçtim her hastalığın yorgunluk ve stresle alakalı bir ivmesi var .Tahin ve susamın iyi geldiğini öğrendim günlük yiyorum çok şükür etkili olduğunu gördüm.Rinit için burna tuzlu ılık su çekilirse iyi geliyor diye biliyorum dene istersen,Allah'ım şifa versin...Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Ben de aynı rahatsızlıkdan dr.a gittim. Tahlilide alerjinin nedeni bulunamadı.Alerinit diye bir ilaç verdı.Kronik oldugü için her gün yatmadan içilmesi gerkiyor. İçince çok rahatlïyor insan ama bırakınca hastalık devam .Çok zor bir durum ,insanların surekli grip misin diye sormalarından sıkılmiştım. Sizi anladığim için yardımcı olayım dedim. Bence bir kbb uzmanına gitmenizde fayda var.

    YanıtlaSil
  5. Allerprill adında perilla bitkisinden üretilen doğal bir hap var. Onunla çok rahatm. Ysn etkisi de yok

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun Allah şifalar versin Tülin hanım...Benim çocuklardan birinde bu sene çıktı.Ben araştıramadım ama kendisi nette üzerlik buğusunun iyi geldiğini okumuş.sabah kalkınca yapıyor, gün boyu rahatladığını söyledi..

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!