27 Haziran 2014 Cuma

FIRINDA SUSAMLI BAHARATLI PATATES

*(O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’ın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa onu oruçla geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Allah size kolaylık diler, zorluk dilemez. Bu da sayıyı tamamlamanız ve hidayete ulaştırmasına karşılık Allah’ı yüceltmeniz ve şükretmeniz içindir.Bakara Sûresi 185 . Ayeti Kerime.
Hayırlı Cumalar Kıymetli İzleyenlerim,Hayırlı Ramazanlar!!!
Mübarek ramazan ayına girdik şükürler olsun...Bu gün ilk sahurumuzu yarın da ilk orucumuzu tutup iftarımızı yapacağız nasip olursa...Ülkemize ve tüm islam alemine hayırlı olsun,rabbim mükafatımızı versin inşallah...
Artık iftar menüleriyle birlikte olacağız bir ay boyunca...
Bugün sahur için bir önerim var sizlere...Susamlı patates...
Gelinimiz Serpilin yaptığı ve bizlerin de çok beğendiği bu tarifi bende hemen denedim ama yine de gelinciğimin yaptığı görselleri ekledim...Ellerine sağlık...

Tarfimiz şöyle;
  Malzemeler:
  • 3 büyük boy patates
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz,karabiber,pul biber,kekik (az miktarlarda)
  • 3 yemek kaşığı susam
 Yapılışı:
  • Patatesleri soyduktan sonra ,ister küp küp ister elma dilimi şeklinde doğrayıp çok az  haşlayın...
  • Daha sonra fırın tepsisine alarak sıvı yağı ilave edin..
  • Baharatları ve susamı da serptikten sonra iyice karıştırıp,175 drc fırında 10 dakika kızartın...
                                             Afiyet Olsun!!!

7 yorum:

  1. Patates ne mükemmel bişeydir yaa,herşeyini seviyorum:) Immm deniycem çok leziz görünüyo:)

    YanıtlaSil
  2. Firin patetesi cok severim, susamli hic yememistim.Bir dâhâ ki sefere susamda serpecegim.Elinize saglik.

    Hayirli Ramazanlar...

    YanıtlaSil
  3. hayırlı ramazanlar olsun hepimize inşeAllah. güzel gelinin ellerine sağlık. selamlar...

    YanıtlaSil
  4. Ooo elinize sağlık Son derece leziz bir tarif paylaşmışsınız. Ramazanda bu tarz hem kolay hem tok tutucu hem de lezzetinden kaybetmeyen lezzetlere İhtiyaç Oluyor. Hayırlı Ramazanlar.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım misss gibi de kokmuştur o:)
    susamsız çiğden halini bir tatlı kaşığı yağla yapıyorum ben 40 dk. da tavada kızarmış kadar lezzetli oluyor.

    YanıtlaSil
  6. Hayırlı ramazanlar Tülin..Susamla,fırın patates hiç denememiştim nefis görünüyor ,afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel anlatmışsın sevgili Tülin. Sana ve ailene dehayırlı Ramazanlar olsun.

    Fırında patatesi ben de yaparım ara sıra. susamlı olması enteresan. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!