7 Mart 2014 Cuma

SAZAN BALIĞI SÖTE

Hayırlı Cumalar Efendim!!
Balık yemeyenlerin dahi severek yiyeceği bir yemek bu gördüğünüz...Sazan balığının sacda kızartıldıktan sonra didiklenip,söte haline gelmesi ile oluşan muhteşem lezzet...
Geçen hafta daha önce birlikte çalıştığımız farklı binalara ayrıldığımız arkadaşlarım beni yemeğe davet etmişlerdi...Bu güzel yemeği bir erkek arkadaşımız yaptı..Ellerine sağlık...Gerçekten yaptığı makarnaların tadı hala damağımda ve emin olun hiçbir bayan öyle bir makarna pişiremez...

Tarif Yüksel Beyden;
Sazan balığı sacda odun ateşinde pişirdikten sonra kılçıkları temizlenip  didiklenir...Tavada soğan,yeşil biber,domates sotelenir..Bol acı biber ilave edilir ve balıklarda dahil edilerek pişirilir...Yanında köz yeşil biberle servis edilir...Acısı fazla olan yemeği yerken kulaklarınızdan buhar çıktığını hissediyorsunuz ancak daha sonra alışıyorsunuz...

3 yorum:

  1. ellerine sağlık ablacım.. hiç sazan balığı yememiştim..
    afiyetle.
    hayırlı cumalar..

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  3. Tülin'cim nefis bir tat bu, afiyet olsun sizlere.Eşimde yapar harika oluyor.Selam ve sevgiler:)

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!