1 Kasım 2013 Cuma

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!!


Hayırlı Cumalar Kıymetli İzleyenlerim!!!
Cumhuriyetimizin 90.yılı olması nedeniyle milli duygularımızın kabardığı bu günlerde gururla ve sevinçle bu vatanı fedakarca savunup, bize emanet eden cengaver vatan evlatlarına minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz...
Vatan bir milletin hakim olduğu, milli manevi değerlerin huzurlu bir biçimde yaşanıldığı, gerekirse uğrunda canların feda edildiği toprak parçasıdır. Dünyada, namus ve şerefimizi koruyarak huzur ve güven içinde yaşamak, ancak bağımsız bir ülkeye sahip olmakla mümkündür. Atalarımız, bu güzel toprakları korumak için her türlü fedakarlıkta bulunmuşlar, gerektiğinde kanlarını akıtarak onu bize emanet etmişlerdir. 
Kur’an-ı Kerim, bu konuda Müslümanların ilham kaynağı olmuş ve ayet-i kerimede; “Onlara karşı gücünüz yettiği kadar kuvvet ve savaş atları hazırlayın.Onlarla Allah'ın düşmanını, sizin düşmanınızı ve bunlardan başka sizin bilmediğiniz fakat Allah'ın bildiği diğer düşmanları korkutursunuz”  buyrulmaktadır. Peygamber Efendimiz (s.a.s) de, vatan savunmasına çok önem vermiş ve bir hadis-i şeriflerinde; “Bir gün bir gece vatan savunması için beklemek, gündüzleri oruçla, geceleri de ibadetle geçirilen bir aydan daha hayırlıdır. O şahıs bu esnada ölürse, yapmakta olduğu amelin sevabı ve rızkı devam eder ve kabirdeki sorgu meleklerine karşı güven içinde olur” buyrulmaktadır.
Ne mutlu TÜRKÜM diyene!!!

3 yorum:

  1. :)) post bir gün önceden girmiş.

    Bizlerden sonra da sonsuza dek aynı çoşkuyla söylenecek inş.
    Canım karşılayacağımız cumanın güzelliği her günümüze yayılsın ,sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Canim ben günleri şaşırdım cuma sanıyordum. ....sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Rabbim hepsinin ruhlarını şad etsin ablacım.. Atalarımıza borcumuzu onları unutmayarak emanetlerıne sahip çıkarak ödeyebiliriz inşallah..

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!