24 Eylül 2013 Salı

POŞETTE TURŞU

İyi Akşamlar Kıymetli İzleyenlerim!!!
Eylül ayı kışlık yiyecek hazırlıkları içinde geçti  bana göre , tüm hanımlar gibi ...
Kış için hazırladıklarım burada....
Kışın turşusu olmadan olmaz değil mi? Çok severiz ailece...Bu sene annemin yöntemi ile hazırladık turşumuzu...Annemin önderliğinde kurduk...Önce sebzeleri yıkadık ve normal boyutta büyükçe bir kaba doğradık...Üzerine 2 su bardağı su 1/2 su bardağı sirke , 3 yemek kaşığı kaya tuzu ve 7-8 diş sarmısak (bütün olarak) ekleyip karıştırdık..Sonra dayanıklı şeffaf poşetlere bir tabak olacak miktarda koyduk ve ağzını beyaz paket ipi ile bağladık...*Poşet buzdolabı poşeti olmayacak özellikle yazıyorum....

Daha sonra her bir paketi alarak sıkı sıkı büyük turşu kavanozlarına yerleştirdik...
Üzerine tuzlu dökerek kapaklarını sıkıca kapattık...(Tuzumuz yine kaya tuzu)...

Güneş almayacak şekilde muhafaza ederek kaldırdık...
Poşette olmasının avantajı yemek istediğinizde bir poşet çıkarıyorsunuz diğer poşettekiler açılmadığından bozulmuyor...Tüketeceğiniz kadar çıkarıyorsunuz...
Sağlıkla ve huzurla yemek temennisiyle...

21 yorum:

  1. kansere davetiye bir yöntem naylonlar içinde kusura bakmayın......seda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sedacım ben bu yöntemi ilk defa denedim ama senelerdir annem yapıyor ve bizlerde yiyoruz..Poşette olması gerçekten benide düşündürdü fikrine aynen katılıyorum...ama bilmeden neler yiyoruz neler...Rabbim korur inşallah....

      Sil
  2. denemek lazım aslında iyi fikir, teşekkürler paylaşımınız için,
    Ayrıca çok güzel görünüyor sebzeler, afiyetle yiyin :)

    YanıtlaSil
  3. cok ilginc sasirdim ilginc olan tekrar tuzlu su koyulmasi :) acaba posette olmaz mi sadece ablacim bu harika bulus icin anneciginize sevgilerimi iletin:)

    YanıtlaSil
  4. Bu yöntemi daha önce hiç duymamıştım. Afiyetle yemeniz dileğiyle.

    YanıtlaSil
  5. oh afiyetle yemek nasip olsun canım seninde anneciğinin de ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. poşette turşuyu ilk defa gördüm ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. ilk defa duyuyorum böyle bir tarif... paylaşıma teşekkürler.. yeni bir tarif daha öğrenmiş oldum böylece..

    YanıtlaSil
  8. değişik bir yöntemmiş ablacım deneyeceğim bunu :)
    ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  9. Hic tursu kurmayi denemedim,bu oldukca pratik ve gercekten postelerde olmasi cok mantikli.Paylasim icin tesekkurler.Insallah cesaret edip denerim :)
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  10. Çok farklı ilk defa görüyorum. Elinize sağlık. Afiyetle tüketin..

    YanıtlaSil
  11. canım benimm ellerine sağlık.
    rahmetli kayınvalidem her yıl böyle yapardı görünce aklıma geldi. kullanım açısından çok daha iyi böyle.
    seninde anneciğinin de ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Gerçekten farklı ve güzel bir yöntem yorumlarınız için teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  13. çok güzel gözüküyorlar ellerinize sağlık, bir şey sormak istiyorum tuz, sirke, su karışımı her poşet için mi yoksa bütün sebzeler için mi acaba, afiyet olsun Elif

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elifcim karışımı doğradığın sebzelerin üzerine döküp karıştırdıktan sonra poşetlere böl ve karıştırdığın kabın içinde kalan sulu karışımı tüm paketlere eşit şekilde taksim et...Afiyet olsun kolay gelsin...

      Sil
  14. Merhabalar Tülin hanımcım,ellerinize sağlık ALLAH ağız tadıyla sağlıcakla tüketmeyi nasip etsin efendim,bir okadarda ilginç geldi bana bu turşu,hem pratik hem çok güzel olmuş gerçekten,bende bayılırım turşuya geçen yaz bayağı bir hazırlamıştım ama bu yaz tembbelliğim üstümde :)) sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Sağlıkla yemek nasip olsun Tülinim ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  16. Ellerinize sağlık ama 1 lt lik cam kavonozlara koysak daha sağlıklı olmazmı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok daha sağlıklıcam her zaman 1 numara....

      Sil
  17. Merhaba, neden ozellikle buzdolabi poseti olmuyor? Bir yerde daha okudum ama nedeni yazmiyor. Buzdolabi posetleri hem soguga dayanikli (derin dondurucuya giriyor) hem de akitmiyor. Eger buzdolabi poseti degilse, hangi tip poset kullaniyorsunuz? Bir de hangi sebzeleri koydunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uzdolabı poşetleri ince olduğundan deliniyor akıtıyor o nedenle daha kalın poşetler tercih edilmesi gerekiyor,mesela pirinç bulgur aldığımız naylon poşetler tam ideal...her türlü sebzeyi koyabilirsiniz,salatalık,havuç,yeşil domates,sarmısak,biber,domates gibi

      Sil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!