27 Haziran 2013 Perşembe

PEYNİRLİ KARNIYARIK BÖREK

Daha önceleri kıymalı yaptığım bu böreği annemde peynirlisini yedikten ve çok beğendikten sonra bende yaptım...Daha hafif ve daha lezzetli olduğunu söyledi aile efradımda...
Yapılışı pratik olan böreğimizin tarifi şöyle;


Malzemeler:
  • 4 adet yufka
  • 2 adet yumurta(birinin sarısı ayrılacak)
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 büyük domates
  • İçine beyaz peynir
   Yapılışı:
  • Önce yumurta,sıvı yağ ve yoğurt karıştırılır...
  • 1 adet yufka serilerek karışımdan fırça yardımı ile her tarafına sürülür...
  • Diğer yufka üzerine kapatılarak 8 eşit parçaya bölünür.
  • Her bir parçanın geniş kısmına peynir konur,sivri kısmı içine katlanarak sarılır...
  • Üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra bıçak ile böreklerin karnı yarılır...
  • Karnıyarık böreğimizin üzerine bir dilim biber ve domates konur ve 175.drc. fırında kızartılır...
                                             Afiyet Olsun!!!

6 yorum:

  1. Uzun zamandır yapmadığımı hatırladım ellerinize sağlık harika:)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  3. nefis olmuştur kesin, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. paylaşım için çok teşekkürler

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!