18 Haziran 2013 Salı

GÜL REÇELİ

Gül kokusu kalbe deva,yiyenlere verir şifa!!!!
Gül reçeli rahatlatıcı ve kalp hastalarına iyi geldiği söylenen bir reçel ...Yapımı biraz zor olsa da emeğe değecek bir lezzet bence...
Bahçemden topladığım güllerden yaptım reçelimi ...

Malzemeler:
  • 150 gr Gül Yaprağı
  • 1 kg (5 su bardağı) Toz Şeker
  • 2,5  bardak Su
  • 1-2 adet limon tuzu
Yapılışı:
  • Gül yaprakları iyice yıkanır,süzdürülür...
  • Yapraklarından bir miktar avuç içine alınarak toz şekerle ovuşturulur ve kapaklı bir kaba bir sıra konur üzerine bir miktar şeker ve bitinceye kadar aynı işlem uygulanır...
  • Şekerin kalanı daha sonra kullanılmak üzere bir kenara konur. Kapağı kapatılır ve bu vaziyette 2 gün bekletilir.
  • 2 gün sonra açılır. Üzerine 2,5 bardak su ve şekerin geri kalanı konur ve kaynatılır. 
  • Gül yaprakları içine ilave edilir, limon tuzu atılır...
  • Reçelin tamamı süzgece dökülür ve şerbet tekrar kaynamaya konur...
  • Koyulaşınca ayrıştırılan gül yaprakları ilave dilerek bira daha kaynatılır ve  ateşten indirilip soğumaya bırakılır. 
  • Soğuduktan sonra kavanozlara konularak kapakları sıkıca kapatılır...

Arzu edenler kırmızı gıda boyası kullanabilirler...Ben kullanmadım,doğal rengi böyle oldu...
Hepimiz severek yiyoruz ...
Yapacak olanlara kolay gelsin....


9 yorum:

  1. ellerine sağlık canım cok severim gül recelini

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,
    Ellerine sağlık canım mis gibi gül kokusu buralara kadar geldi...Sevgilerimle,

    ** Bana da beklerim. **

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık, ben de yapsam, ama acaba aktarlarda satılan kurutulmuş güllerle olur mu? Yapabilir miyim ki acaba?

    YanıtlaSil
  4. mmmmmmmmmmmmmmmm çok severim banada gönder:)))

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık, gül reçeli kokusu ve tadıyla ayrıcalıklıdır. Her gülden de olmaz, siz şanslısınız bahçenizde varmış. Gül yapraklarını doğrudan limon tuzu ile ovup, kavanoz içinde buzdolabında 1 sene saklayabilirsiniz. Biz gül mayası diyoruz.İstediğiniz zaman kullanılıyor.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Elinize sağlık, gül reçeli kokusu ve tadıyla ayrıcalıklıdır. Her gülden de olmaz, siz şanslısınız bahçenizde varmış. Gül yapraklarını doğrudan limon tuzu ile ovup, kavanoz içinde buzdolabında 1 sene saklayabilirsiniz. Biz gül mayası diyoruz.İstediğiniz zaman kullanılıyor.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Mis gibi gül reçeli kokusuna geldim ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize sağlık, hazırından çok çok güzel olmuştur eminim.Sevgilerimle, yakın hemşerim:)

    YanıtlaSil
  9. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz.Blog sayfamızı da incelemeye bekleriz ...
    Özgür Usta - Kişisel Blog

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!