4 Nisan 2013 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI KAPUSKA


Hayırlı Sabahlar Kıymetli İzleyenlerim!!!
Bahar geldi,çiçekler açtı....Hava güzel olunca dışarısı cazip hale geldi,çalışmak zorlaştı...hele öğrenciler için durum daha da zor,gençliğin enerjisi arttı ...ders çalışmak kapalı alanda kalmak onlar için kolay değil...Tüm öğrencilere başarılar diliyor, bugünkü tarifime geçiyorum...

Lahananın her türünü severek tüketiriz,en çok da etli sarma olarak ...Kapuskayı  çocukluğumdan beri çok severim,neyseki kızlarım da seviyor...Bu sefer kapuskayı sıcak,kıymalı olarak değil de zeytinyağlı yaptım,az pirinçli...

    Malzemeler:
  • 1/2 kğ lahana
  • 1 baş soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • Limon suyu
  • Tuz,karabiber,pul biber
  • 1 adet kesme şeker
   Yapılışı:
  • Soğan yemeklik doğranır az sıvı yağda kavrulur...
  • Salça ilave edilir...
  • Lahana yıkanıp ,ince ince doğranır,ilave edilerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılarak kendi suyunu vermesi beklenir...
  • Daha sonra,tuz,karabiber,pul biber , 1 adet kesme şeker, pirinç ve az miktarda su ilave edilerek kaynamaya bırakılır...
  • Zeytinyağı pişmeye yakın  üzerine gezdirilir...
  • Soğuduktan sonra üzerine limon sıkılarak servis yapılır.
                                         Afiyet Olsun!!!

Lahananın Faydalarını da saymadan ayrılmak istemedim...
                                 Netten aldığım bilgiler şöyle;

Lahana: B, C ve E vitaminleri ile potasyum, kalsiyum, kükürt, demir, bakırve magnezyum gibi minaraller açısından zengin bir besin olan lahana, kanser hücrelerinin çoğalmasını engelleyen kimyasal bir madde içerir.Beyazkırmızı ve kara lahana gibi türleri vardır.
Lahananın Faydaları: Vücut direncini arttırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Mikrop öldürücüdür. Başta meme, rahim ve bağırsak kanseri olmak üzere, kansere karşı çok iyi bir koruyucudur. Kansızlık çekenlere ve astımlılara faydalıdır. Öksürüğü keser, balgamı azaltır.  İştah açıcıdır. İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Romatizma  ve siyatik şikâyetlerini azaltır. Çiğ lahana ve lahana suyu başta mide ve bağırsak ülseri olmak üzere ülsere  karşı koruyucu ve iyileştirmeye yardımcıdır. Kandaki şeker oranını azaltır. Ses kısıklığını ve göğüs ucundaki çatlakları giderir. Sarılık  ve safra kesesi hastalıklarında faydalıdır.

5 yorum:

  1. oooohh mis gibi ellerine sağlık canım cok nefis görünüyor banada beklerim segiler

    YanıtlaSil
  2. canım eline sağlık bağırsaklar için mükemmel lezzet:)

    YanıtlaSil
  3. çok severim ellerine sağlık canım, öpüyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık Tülincim hiç pirinç koymuyorum ben içine bir dahakini böyle deniycem.

    YanıtlaSil
  5. Bunu çok severim işte ellerine sağlık canım hayırlı cumalar diliyorum sevgiler..

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!