20 Mart 2013 Çarşamba

TERBİYELİ HAŞLAMA-KUZU GERDAN

Hayırlı Sabahlar Kıymetli İzleyenlerim,Çok Değerli Blog Arkdaşlarım!!!
Nasılsınız?,İyimisiniz? 
Umarım havaların soğuması sizi de etkilememiştir...Beni çok etkilediği için hala toparlamayamadım,nezle hali devam emekte...
En kısa zamanda havaların ısınması ve yazın gelmesi için dua ediyorum...Yinede herşeyin hayırlısı olsun,rabbim ağızlarımızın tadını bozmasın...Ağızlarımızın tadı demişken bugün harika bir haşlama ile geldim...Eti çok sevenlere gelsin bu tarif.... 
Kuzu gerdan haşlama....Kızım buradayken yapmıştım,yaklaşık20 gün oldu ama  yayınlamak bugüne kısmet oldu...
Genellikle bu tarz haşlamalar Kurban Bayramlarında yapılır değil mi? Ara sıra alıp pişirmek lazım güç ve kuvvet açısından...Eşim sever böyle lezzetleri alıp gelmiş,bana da pişirmek kaldı tabiii...
Aslında ben sadece haşlayıp karabiberle yemeyi düşünüyordum ama annem ogün bize gelmişti ve terbiyeli yapalım dedi....Onun tarifiyle bu hale geldi...Ben en çok sebzelerinden yedim iyiki böyle pişirmişim dedim kendi kendime...Boğa burcuyum ama fazla etçil değilim,daha çok sebze taraftarıyım....Neyse gelelim tarife;

    Malzemeler:
  • 5-6 adet kuzu gerdan
  • 2-3 adet soğan 
  • 3 adet havuç
  • 3 adet patates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı un
  • yarım limon suyu
  • tuz,karabiber,pul biber
  Yapılışı:
  • Kuzu gerdanlar yıkanıp üzerini geçecek kadar su ilavesiyle düdüklü tencerede haşlanır...
  • Daha sonra suyu ile birlikte ayrı bir tencereye alınır,doğranmış patates,havuç ve biberler ile 2 ye 3 e bölünmüş soğanlar ilave edilerek tekrar pişirilir...
  • Sebzeler piştikten sonra ayrı bir kasede 2 yemek kaşığı un bir miktar su ile özdeşleştirilir ve limon suyu sıkılarak pişmekte olan yemeğe eklenir...
  • Tuz,karabiber ve pul biber arzuya göre serpilir...
                                           Afiyet Olsun!!!

11 yorum:

  1. Harika bir görüntüsü var. tam bir etoburum sanırım :)) Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Süper görünüyor.Özellikle kışın soğuk günlerinde sevdiğim lezzetlerden. Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. nasıl lezzetlidir tahmin ediyorum
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Nefis görünüyorrrr. hemen beyefendiye ısmarlanacak oldukça uzun zamandır yapmamıştım:)
    ellerine sağlık canım.
    Tüm boğa burcu tanıdıklarımın hepsi mutfakta sihirbaz oluyorlar.Sizlere bahşedilmiş özel bir olay bu :)) sevgiler canım

    YanıtlaSil
  5. Denenmesi gereken bir uygulama ,teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. eline sağlık..çok sevdiğim yemeklerden biri daha..bayılırım..

    YanıtlaSil
  7. Mmmmm bu ne güzellik.
    Eline saglik.

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık canım cok nefis görünüyor banada beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  9. bizdede sık sık pişiyor ablacım erzincandan aldıklarımızı görsen kurban kesmiş gibi olduk:)
    bereketli olsun :)

    YanıtlaSil
  10. canım benim bu linke bir göz atıver dene olmazsa araştırmaya devam:)
    http://waterlilys.wordpress.com/category/dantel-kolalama/

    YanıtlaSil
  11. oyyy ben etçiyimdir zati yapma bunu bana hem öğle vakti ağzımın suyu aktı sevgiler

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve dilekleriniz için çok teşekkür ederim...