8 Mart 2013 Cuma

BUGÜN GÜNLERDEN MAVİ

Hayırlı Cumalar Sevgili İzleyenlerim!!!
Rabbim hepimize iyilik ve güzellikler ihsan eylesin...Hastalara şifa,dertilere devalar versin inşallah....
Dünya Çalışan Emekçi Kadınlar Gününüz de kutlu olsun...Sadece iş hayatında çalışan değil fedakarca evinde çalışıp,emek veren tüm kadınlarımızın da günü kutlu olsun...Biz kadınlar için her gün kutlanmalı her gün özel olmalı....
Ve bugün günlerden mavi diyor,Kahvaltı Sofrası Seçeneklerinden Mavi Sofrayı sunuyorum.... 
Mavi yeryüzünde en çok karşımıza çıkan renklerden biridir. Gökyüzü ve denizler buna en güzel örnektir. Mavi gökyüzü ve deniz; özgürlüğü, huzuru ve sonsuzluğu ifade eder. Mavi renk durağan ve çok göze batmayan bir renk olduğu için özellikle arka fonlarda kullanılabilir. İnsana rahatlık ve huzur veren, dinlendirici bir renktir.
*Mavi rengi seven insanlar genellikle sakin, düzenli, güvenilir, sadakat sahibi, barışçıl ve içe dönüktür.
*İnsanı sakinleştirici etkileri vardır. Bu nedenle, bazı okullarda mavi renk kullanılmaktadır. Dinlenme mekanları ve yatak odası için de uygundur. Sakinleştirici etkilerinden dolayı çalışma mekanlarında kullanılmamalıdır.
Mavi renk, gözleri ve sinirleri rahatlatır. Göz hastalıklarına ve stres, sinirsel baş ağrısı ve migrene karşı faydalıdır. Guatr, boğaz ve bademcik ağrısı gibi boğaz hastalıklarında mavi renk tedaviyi destekler. Kızamık, boğmaca gibi çocuk hastalıklarında etkilidir. Diş çıkaran çocukları rahatlatmaya yardımcı olur. Sakinleştirici ve kan akışını yavaşlatıcı etkileri ile tansiyonu düşürür. Bu özelliğinden dolayı yüksek tansiyonda ve ateşli hastalıklarda faydalıdır.
*Mavi çok yoğun olarak ya da koyu tonlarda kullanılırsa insana sıkıntı verebilir. Açık mavi ise buzu çağrıştırır ve insanda soğukluk ve yalnızlık hissi uyandırabilir. Mavi güvensizliğe, aşırı duygusallığa ve tembelliğe neden olabilir. Bundan dolayı, karamsar kişiler için uygun bir renk değildir.


Mutfakta  fazla kullanmadığım bir renk .... 
Mavinin güzelliği ve ferahlığı ile güzel bir hafta sonu geçirmenizi dilerim....

2 yorum:

  1. mavi de güzel ama kırmızı daha bir hoş duruyordu sanki:)sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. mavi renk insanı dinlendirir.
    güzel sofralarda bol muhabbetler:))

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!