21 Şubat 2013 Perşembe

PEMBE İRMİKLİ SÜTLÜ TATLI

 
Merhabalar Sevgili İzleyenlerim!!!
Güzel güneşli bir perşembe gününden selamlar hepinize...
Gece kar yağışı sabah bahar havası ,her hali ile güzel memleketim,şükürler olsun....
Bu pembişin tarifini merakla bekleyenler var biliyorum...O nedenle ilk sıraya aldım tarifi...Daha önce adına "İrmikli Sultan" dediğim ve farklı şekillerde denediğim bu tarifi şimdide pembe hale getirdim....


Tarifimiz şöyle;
MALZEMELER:
----------------
1 kg süt
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı margarin
1/4 kızamık şekeri veya 
kırmızı gıda boyası
Arasına;
---------
2 adet doğranmış muz
Hindistan Cevizi

Süslemek için;
--------------
Renkli Şekerleme
Hindistan cevizi 

YAPILIŞI:Süt,irmik,toz şeker ve kızamık şekerini ekleyip ocağa alın,üzerinden kabarcıklar çıkıncaya kadar pişirin...Kızamık şekeri yerine çay kaşığının ucu ile kırmızı gıda boyası da kullanabilirsiniz...Daha sonra margarini ekleyip karıştırın .Biraz soğuduktan sonra tupper prenses tacını su ile ıslatın...Pişirdiğiniz pembişin  yarısını dökün ve arasına muzları sıralayın ve hindistan cevizi serpiştirin...Kalan yarısını da üzerine dökerek, renkli şekerleme ve hindistan cevizi ile süsleyin...Buzdolabında en az 1-2 saat beklettikten sonra ters çevirerek servis yapın...
                                      AFİYET OLSUN!!!

* Meyveli İrmikli için tıkkkkkk

* İrmikli Sultan için tıkkkkkkk
* İrmikli Bisküvili için tıkkkkk
* Cevizli tarçınlı için tıkkkkkk
* Çilekli İrmikli için tıkkkkkk

14 yorum:

  1. çok cici görünüyor , tahmin ediyorum lezzetide harikadır. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. görüntü muhteşem lezzetite öyledir mutlaka ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. harika görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. kalıbın aynısı bende olduğundanmıdır nedir senin denediklerini bende deniyorum.fantalı yapmıştın birde ayvalı onları denedim bunuda denicem ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Önce rengi vurdu beni kim bilir lezzeti nasıldır .Ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. renkli harika olmuş ellerinize sağlık.http://kaysersultans.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. Yenibir blogger olarak blogunuzu şimdi keşfettim Harika tarfileriniz var.Hemen takibe aldım

    YanıtlaSil
  8. renge bayildim canim eline saglik :)))

    YanıtlaSil
  9. tülincim ben gıda boyasından hep korkuyorum gerçi yediğimiz hangi şey doğru ki ama yinede dikkat etmek lazım arada kaçamak olabilir eminim sende öyle yapmışındır ama Allah için çok güzel bir renk olmuş afiyetler olsun sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım haklısın...kızamık şekeri kullanarak masumiyet ekliyoruz belki ama onda da gıda boyası var...ender kullandığım için ara sıra göz zevkimize iyi geliyor...

      Sil
  10. Ben yapıyorum bunu ama renklendirmede harika olmuş. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. tariflerinizden esinlenerek ben de irmik tatlısı yaptım, çok da güzel oldu, ilereleyen günlerde tarifi yayınlayacağım inşallah...

    http://pisceswot.blogspot.com/2013/02/gun-sofram.html tşkler...

    YanıtlaSil
  12. merhaba pembiş irmik tatlısı süpermiş:) sizi takibe aldım bende sayfama beklerim sevgiler...

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!