30 Ocak 2013 Çarşamba

NARLI KISIR YEDİNİZ Mİ?

Yemediyseniz hemen bir kısır yapın ve üzerine tanelediğiniz narları serpiştirin ve lezzetin doruğuna çıkın....İnanın çok güzel oluyor...Ekşinin her çeşidinin  yakıştığı kısıra farklı bir boyut kazandırıyor...Ama yok ben illede turşuyla yerim derseniz oda olur.... Genelde nar ekşisi kullanılan kısır daha bir lezzetleniyor,bilginize....

Yıllardır nar suyu nar suyu diye ortalığı yıkanlar şimdi yok suyunu değil kendisini yiyin çekirdeğini mutlaka çiğneyin diyorlar...Eeee tabiii doğal olmalı Allah nasıl yarattıysa öyle yenmeli değil mi? Hatta yağ yakıcı özelliğinin olduğu da açıklandı hanımlar dikkate alalım lütfen!!!
Kısır şu bizim kısır yani hepinizin bildiği bulguru şişir,iki üç sebze doğra karıştır olsun bitsin...Hanımların favorisi,beylerin aslında çok sevdiği fakat hanım gibi olmamak adına yemekten imtina ettikleri kısır...Beyefendi okuyucularım alınmasınlar ama genelde bayan okuyucularım olduğunu bildiğimden yazdım...İstisnaların kaideyi bozmayacağı da aşikar...Evettt....
Kısırımızın tarifinde sadece domates yok,diğer sebzeler tam tekmil...Ben yinede ufaktan bir tarif yazayım...

   Malzemeler:
  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 baş kuru soğan (minik doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı salça (biber-domates karışık)
  • tuz,karabiber,pul biber,tatlı kırmızı biber,kimyon 
  • Marul,Maydanoz,Dereotu,Yeşil Biber,Salatalık
  • Yeşil soğan (Ben kullanmadım)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi 
  • Bulguru şişirmek için kaynar su
  • 2 adet tanelenmiş nar
      Yapılışı:
  • Bulgur kapaklı bir kaba alınır ve kaynar su ile üzerine fazla çıkmayacak şekilde ıslatılarak demlenmeye bırakılır...
  • Doğranmış soğan,salçalar,nar ekşisi,yağın yarısı ,tuz ve baharatlar eklenerek iyice karıştırılır...
  • Sonra doğranmış sebzeler ilave edilerek karıştırılır...
  • Limon suyu ve kalan yağ da eklenerek tat kontrolü yapılır...Arzuya göre tuz,limon veya baharatlardan ilave edilir....
  • Servis yaparken nar taneleri üzerine serpiştirilen kısır afiyetle yenir...
*Bulgurun faydalarını anlatmaya gerek var mı bilmem ama gerçekten buğdayın en güzel hali bence...Gerçi Karatay teyzemiz göbek yapıyor çok az tüketin diyor ama bulgur vazgeçilmezim...
*Bulgurun faydaları için tıkkkkkkk
                      Bol Bulgurlu Sağlıklı Günler Dilerim!!!

12 yorum:

  1. Kısırın her hali kabulümdür :)
    elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. nar ekşili yedim o sayılır mı :)

    eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. bir de şu nar dişlere dolmasa bu yüzden nar ekşisi koyuyorum ben
    böylede güzel görünüyor canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Yemedim ve nefis görünüyor tülincim anım istedi doğrusu:)) narsı da olması yapayım bari:) ellerine sağlık canısı.

    YanıtlaSil
  5. Ayyy, bayılırım yemeye, ama hiç beceremem, senin tarifini mutlaka deneyeceğim, umutluyum bu sefer :))

    Karatay teyzeyi hiç iplemiyoruz, çünkü kendisi beslenme uzmanı değil, onun için pirinçten kaçtıkça, bulgura veriyoruz kendimizi, şekeri de böyle yendik zaten, bulgura devaammm

    YanıtlaSil
  6. Narla gerçekten güzel olur,ellerine sağlık..Bulguru bende çok severim,lezzeti tartışılmaz. Yemeklerimde pirinçten çok bulgur kullanırım.Selamlar..

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım ban yedim gercekten cokkk lezzetli oluyor

    YanıtlaSil
  8. Tülincim valla seni mimledim :) bloğuma bakar mısın? bu arada kısıra bayıldım sevgiler

    YanıtlaSil
  9. narlı hiç yemedim ama nefis görnyor..ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. evet narla çok güzel olur.hatta bilirsin muhakkak tabule yaparlar çok güzel olur.tavsiyemdir.

    YanıtlaSil
  11. Kısırın her hali çok güzel oluyor, ellerine sağlık ablacım:)

    YanıtlaSil
  12. masanda mamalarında harika görünüyor. Havuç fikrine bayıldım ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!