11 Aralık 2012 Salı

METAL MOTİF PLAKASI İLE YENİ MOTİFLER

Aralık Ayının 2. Salısından Merhabalar Herkese!!!
2012 yılını da bitirmek üzereyiz...2013 önce sağlık sonra huzur,neşe,mutluluk ve başarı getirsin hepimize...
Daha önce metal motif aparatı ile yapılan motiflerden bahsetmiş , bir iki deneme yapmıştım...Yapılışı çok basit ve tamamen kendi el becerinize ve hayalinize kalmış...Motiflerdeki şekilleri kendiniz ayarlayabilirsiniz veya daha önce yapılanlara bakıp yapabilirsiniz...Evde bulunan ip ile bu motifi yaptım...
Daha sonra kenarlarını bir sıra 3 zincir ile döndüm... 
Daha sonra her boşluğa 2li trabzanla 3 direk yapıp 1 zincir çektim... 
2. motifi diğeri ile birleştirdim....
Fikrimi değiştirmezsem hırka yapmak istiyorum ama önce sıradaki işlerimi toparlamalıyım....

6 yorum:

  1. Aaaa çok güzel olmuş. Ben de 4-5-6 sene önce (demek çok olmuş) bu aparatların bir kaç değişik versiyonundan almıştım. Galiba bir önceki postunuzda falan fiyatının yüksek olduğundan bahsetmiştiniz ya, benimkiler plastikti ve ucuzdu. Hatta bir tane de arkadaşım almış, usanıp onu da bana vermişti. Neyse, şimdi de benim evde bir yerlerdeler. O zamanlar 1-2 deneme yapmıştım ve en çok da motifin birbirine birleşik 2 yanının diğer iki yanıyla olan asimetrik görüntüsü canımı sıkmış ve kenarları birleştirmede zorlanmıştım. Galiba da o yüzden hiç bir şey yapamamıştım. Şimdi anlıyorum ki, en alta bir sıra zincir geçer, üstüne de 1 sıra trabzan yaparsak bu asimetri kamufle oluyoooorrr. Bakın insan yaşadıkça neler neler öğreniyor:)) Teşekkürler paylaşım için. Valla bana faydası oldu, öğrendim. Ama motif makinasıyla motif yapmak zamandan tasarruf falan değil. Tamamen el oyalıyor. Hatta hanım dilendi bey beğendi modeli daha çabuk bitiyor. Ama görüntüde detay arayanlar için süper, bu durum tartışılmaz. Ben de evdeki angoralarımdan birşeyler yapayım bari.

    YanıtlaSil
  2. hayırlı akşamlar arkadaşım.
    bu kadar işin içinde maşallah sana :)))

    YanıtlaSil
  3. ben bu motifi cok beğendim harika bi yelek olur ellerine sağlık canımm

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık Canım netten de bir dolaş bak çok fazla örnek çıkıyor bu aparatlardan ayrıca senin aldığın fiyatın doğru olduğunu düşünüyorum 2009 da 25.00 TL idi. paslanmaz diye duymuştum. üçgen şal ördüğümüz ipler de çok şık oluyor bu aparatlarda.

    (canım krem rengi üçgen boyunluğun çok uzun olan kenarlarını hoş bir şekilde kısalttım yayınlayacağım önümüzdeki hafta.) sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Arkadaşlar ilginize ve güzel görüşlerinize teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  6. çok hoş görünüyor Tülin:)))

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!