12 Aralık 2012 Çarşamba

MENİER HASTALIĞI

Merhabalar Sevgili İzleyenlerim!!!
15-20 gündür "Meniere hastalığı" annemi etkisi altına aldı...Önce kulak çınlaması ile başlayan hastalığı annem daha önce yani 27 yıl önce de yaşamıştı ve  2 yıl sürmüştü... Bu zamana kadar hiçbir belirtisi de  olmamıştı...Şimdi yeniden nüksetmesi bizi çok üzdü...KBB,Beyin Cerrahi,Nöroloji bölümlerindeki tetkik ve incelemelerden sonra "Meniere"  atağı olduğu anlaşıldı...Zaten kendisi de eski yaşadıklarından hastalığının tekrarladığını anlamıştı...İyileşmesi uzun bir süreç gerektiriyor...Annemin kulağındaki işitme kaybı şu an itibariyle %90....Ben bu hastalıkla mücadele edenlere sabırlar ve Allahtan acil şifalar diliyorum...Ciddi anlamda denge sorunu yaşattığı için Meniere zor bir hastalık...Bu hastalıkla ilgili netten aldığım bilgileri aynen aktarıyorum...
Bu konuda bilgisi  ve önerisi olan izleyicilerimin ve arkadaşlarımın yardımını bekliyorum....
Diğer Blogumda paylaştığım Meniere için bitkisel ilaç tedavisi için tıkkkkk

MENİERE HASTALIĞI

Meniere Hastalığı Nedir: Meniere hastalığı iç kulakta bulunan ve dengeden sorumlu sıvılardaki basınç artışının neden olduğu ve en önemli bulgusunun ataklar halinde baş dönmesi olduğu bir hastalıktır. İç kulak sıvılarındaki bu basınç artışının sebebi genellikle belli değildir. Ancak sıvı üretimi, atılımdan fazla olursa ya da sıvıların boşaldığı kanallarda tıkanıklık olursa basınç artışı gelişebilir. Son zamanlarda belli allerjik reaksiyonlarında rol oynadığı düşünülmektedir. Meniere hastalığının sıklığı 100000'de 40-100 arasında değişir. Her yaşta görülebilmesine rağmen 40 yaş civarında başlaması daha sıktır. %20 civarında iki kulak birden hastalanır.
Ne Gibi Belirtiler Yapar: Meniere hastalığının başlıca belirtileri baş dönmesi, kulak uğultusu, işitme kaybı ve kulakta dolgunluk hissidir. Baş dönmesine bulantı ve kusma eklenebilir. Baş dönmesi ani başlangıçlı, 20 dakika ile 24 saat arasında sürebilen ve bulantı-kusma ile birliktedir. Ancak genellikle 2 saatin altında sürer. Baş dönmesi başlamadan önce bazen kulakta dolgunluk hissi oluşabilir. Gerginlik, stres ve aşırı tuz alımı baş dönmesi ataklarını başlatabilir. Baş dönmesi atakları arasında hasta tamamen normal ya da hafif dengesiz olabilir.
İşitme kaybı baş dönmesi olduğu dönemde olur ve alçak frekanslardadır (kalın seslerde). Hastalığın ilk yıllarında baş dönmesi atakları sonrasında işitme kaybı düzelir fakat ileri yıllarda atak sonrasında da işitme kaybı devam eder. Kulak çınlaması hastadan hastaya değişir ve aralıklı ya da sürekli olabilir. İşitme kaybı ve kulak çınlaması ile beraber kulakta bir dolgunluk ve basınç hissi olabilir. Baş dönmesinin olduğu dönemlerde istemsiz göz hareketleri (nistagmus) mevcut olabilir.
Muayenede Ne Görülür: Meniere hastalığı olan hastaların kulak muayenesi normal görülür. Eğer hasta baş dönmesi olmayan bir dönemde muayene ediliyorsa hiç bir bulgu saptanmayabilir. Baş dönmesi atakları sırasında ise hastada görülebilecek en önemli bulgu nistagmus adı verilen istemsiz göz hareketleridir. Ayrıca baş dönmesinin getirdiği ayakta durma ve yürüme zorluğu, bulantı-kusma saptanabilir.
Teşhis Nasıl Konur: Meniere Hastalığının kesin teşhisini koymak zordur. Teşhise götüren en önemli faktör hastanın anlattıklarıdır. Baş dönmesinin süresi, sıklığı, derecesi berberinde olan semptomlar hastalığın nedeni hakkında bilgi verirler. Muayene sonrasında yapılacak ilk tetkik odiometri adı verilen işitme testleridir. Bu testlerde işitme kaybının varlığı ve iç kulağın durumu hakkında bilgi edinilir. Kalın seslerdeki iç kulak tipi işitme kaybı Meniere Hastalığı olabileceğini akla getirir. Vestibüler sistem adı verilen denge sistemi ile ilgili yapılabilecek bazı testlerde vardır ancak bunlar Meniere Hastalığını diğerlerinden ayırmaya pek yardımcı olamazlar. Meniere hastalığını kuvvetle düşündürecek bir yöntem Gliserol testi'dir. Bu testte hastaya odiometri yapıldıktan sonra gliserol içirilir. Daha sonra yapılan odimetride işitme kaybında düzelme görülmesi Meniere Hastalığı lehinedir. Bilgisayarlı Tomografi veya Manyetik Resonans tetkikleri beyinde veya iç kulaktaki tümör ya da yer kaplayan lezyonları ayırt etmek için kullanılabilir.
Nasıl Tedavi Edilir: Meniere hastalığının tedavisi 3 bölümde incelenir.
-Baş dönmesi ataklarının tedavisi
-Baş dönmesinin önlenmesi
-Cerrahi tedavi
Baş dönmesi atağı sırasında görülen hastalar genellikle yatırılarak tedavi edilir. Stres önemli rol oynadığı için hastanın rahatlatılmasına çalışılır. Serum takılarak sıvı verilir. Serum içine veya ağızdan verilen baş dönmesi ilaçları genellikle şikayetleri azaltır ve hastayı rahatlatır.
Sık atak geçiren hastalarda bunları önlemek için bazı tedbirler alınabilir. Bunun için şunlar sayılabilir.
-Aşırı tuz, şeker, alkol ve kafein almamak
-Stresten uzak durmak
-İdrar söktürücü ilaçlar kullanmak
-Baş dönmesine karşı ilaçlar kullanmak (en sık kullanılanı Betaserc'tir).
Sık atak geçiren ve ilaç tedavisi ile sonuç alınamayan hastalarda cerrahi tedavi uygulanır. Cerrahi yöntemler şunlardır.
-İç kulaktaki sıvıların bulunduğu endolenfatik kese adı verilen bölümü başka boşluklara bağlayarak basıncı azaltmak. Bu yöntemde işitme korunmuş olur.
-Denge sinirinin kesilmesi: Vestibüler sinir adı verilen bu sinir kesilerek baş dönmesi duyusu yok edilmişl olur. İşitme fonksiyonu yine korunur.
-Labirentektomi: İç kulağın tamamen ortadan kaldırılmasıdır. İşitme fonksiyonu da kaybolur.

58 yorum:

  1. Allah yardımcısı olsun...

    YanıtlaSil
  2. slm canım.öncelikle geçmiş olsun.bana da 2-3 sene öce bu hastalığın teşhisi kondu.çok zor teşhis edildi.kaç sene süründüm diyebilirim.ama doktorun bana dediği kesinlikle tam tedavi yok.yani geçmez dedi açıkca.elkı enimki son safha bilemiyorum.ömür boyu ilaç kullanmam lazım.birde öerim bazı ilaçlar antibiyotikler tetikliyor.isim vermeyim ama.grip çok tetikliyor mesela.bunlar için alığın ilaçta daha fazla tetikliyor.o yüzden en doktoru süreki uyarıyorum .o zama ilacı ona göre yazıyor.tekrar geçmiş olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cnm bendede ayni rahatsizlik var ve iki kulagimdada isitme kaybi simdi cok zor bnm hayitim kulak hucrelerini ayakta tutmak icin doktorum bana beteserc verdi bide kulaklarimda degisiklik olduğu gibi kordizon oluyorum tetavidi yok ama son bi umudum var cnm oda aloverali hucre yenileyici tamamen bitkisel her seye iyi gelen bi icecek istersen sende gir bi bak guruba LR Ile saglikli yasam sema akgun kesin iyi gelirmis cok faydali diye biliyorum en azindan kordizondan daha iyi bnde artik rahatsizligimdan dolayi arastirma icerisindeyim bi cok hastalik iyilesmis kordiyon bni maf etti

      Sil
    2. Cnm bnde ayni hastaliktan nim 2 kulagimdada isitme kaybi var ve cigaz kullnmak zorundayim birden ataklar ve isitme kaybi olustu malesefki doktorlar sadece beteserc ve kordizon tedavisi veriyo kordizon bni maf etti bnde dogal yollardan bi arastirma yapip her hastaligi yuzde 90 iyi eden bi gurup buldum simdi umutluyum çünkü bnm hucrelerde ölme var buda hucre yapilandirici astim brondit hrseye iyi gelen bi ilac tamamen organik bi alman firmasi sonucta kordizondan daha iyi yilmiyorum surekli arastiriyorum LR İLE SAĞLIKLI YAŞAM Sema Akgün e gir sende bi gör cnm en zor olan çaresizlik biliyorum ve bnm uc cocugum var en azindan onlar icin azimliyim

      Sil
    3. Gecmis olsun cnm bnde ayni hastalikla 4yidir mucadele veriyorum 2 kulagimdada isitme cihazi ve 82 dogumluyum doktor ayni size dedigi gibi tedavisi yok diye soyle profosör lere ciktim sadece beteserc ve kordizon kordizon ilerledikce vurdular bir yerini duzeltip diger organlari maf eden bilac bn 10 sefer almisimdir denemedigim yol kalmadi hucrelerde olme var o yuzden betecerc veriyolar kalan hucreleri ayakta tutsun diye bn simdi bi yol daha buldum LR İLE SAĞLIKLI YAŞAM Sema Akgün hucreler yapilandiriyo ve daha cokkk faydasi olan bi gurup sakin yanlis anlama tamamen bitkisel sonucta ufacik bile umut bizim icin cok degerli bn simdi deniycem en gec cuma elime uladicak bi cok hastaya iyi gelen bi firma inşallah banada gelicek bu sefer cok umuluyum kullanicilar cok memnun tamamen gercek ve almanyadan urunler

      Sil
  3. Tülincim çok geçmiş olsun canım annemde de var bu hastalık, o da gerektiğinde betaserc kullanıyor. Bende korktum şimdi atak falan geçirir diye

    YanıtlaSil
  4. Allahım acil hayırlı şifalar nasip etsin annene Tülinim...

    YanıtlaSil
  5. ayşen yörükoğlu12.12.2012 14:52

    sizin sessiz takipçilerinizdenim.annemde menier hastalığı yaklaşık 10 senedir var. çok geç kaldık ve teşhisi çok geç konulduğu için 2 kulağı da duymuyor ve işitme cihazı kullanıyor. 49 doğumlu. bende de yaklaşık 3 sene önce çok stresli bir dönemden sonra bir anda atakla başladı.annemden bildiğimiz için teşhiste zorlanmadık tabiki.ama bende farklı olarak gözlerim yuvalarında 360 derece dönüyordu sanki.başımı oynatmak mümkün mü? dünya dönüyor. midem aşırı derecede bulanıyordu.ataklar çok sık gelmeye başladı. ankarada doktorumuz var isterseniz veririm. ben şu anda 2 sene sürekli günde 3 defa VASTAREL, 3 ay ara daha sonra ataklar tekrarlayınca şimdi günde 2 defa aynı ilacı kullanıyorum.bu hastalığın genetik ve kız çocuklarına geçtiği kanaatindeyim. doktorum, kilo almayacaksın. bol yürüyüş yapıp, ip atlar gibi hoplayacaksın demişti.şu an yaşım 44.
    allah hepimize şifa versin.
    ayşen yörükoğlu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangı doktora gıttınız acaba

      Sil
    2. Ayşen hanım sizede çok geçmiş olsun rabbim şifalar versin size ve annenize ve ayrıca tüm hastalara....annem bursada tedaviye başladı nöroloji doktoru Hamdi Uğur tedavi ediyor .... 6 aydır günde 6tane vasoserc alıyor.2sabah 2öğlen ve 2akşam halen devam ediyor doktorumuz tamam diyen kadar içecek ma inanın çok faydası oldu tvsiye ederim....

      Sil
    3. ben sabit sağ yanıma yatoyorum ayrıca başım yukaı doğru yatay biçimde hiç dönmeden uyursam sorunsuz uyanıyorum.Kriz lerim tuttukça ya elektrik süpürgesini açıp ev temizliyorum o halde yada çok kötüysem eğer cep telefonundan son ses müzik dinliyorum .Yani anladığım kadarıyla ses dalgaları durultuyor galiba .15 dakika içinde kendime gelebiliyorum.Bence bir deneyin allah acil şifalar versin.

      Sil
  6. Öncelikle çok geçmiş olsun bende bu hastalıkla mucadele edenlerdenim yaşım 28 4 sene önce baş dönmesi şikayetiyle gittim doktora KBB a gönderdiler işitme testleri beyin emarları derken 3 ay birsürü ilaç kullandım bu ilaçların yüzünden çok da kilo aldım 1 sene baş dönmesi yaşamadım ama geçtimi geçmedi 1 sene sonra tekrarladı yine gittim yine aynı ilaçlar birde onun üstüne sinüs kisti çikti onuda aldırdım. Bazen oluyor ataklarım ama şu anda ilaç kullanmıyorum özelliklede eğildiğim zamanlar stresli olduğum zamanlar yediklerime pek dikkat etmediğim zamanlar kafein, tuzlu, yağlı gibi kulak uğuldamasıyla birlikte oluyor birde migren ataklarımla beraber yaşardım baş dönmesi ataklarını nöroloji uzmanına sordum migren beyin denge sisteminizi tahrip etmiş olabilir dedi migren tedavimden sonra baş dönmelerim daha hafifler oldu önceden bir gün ayağa kalkamadığım yürüyemediğim zamanlar olurdu şimdi o kadar olmuyor çok şükür kulağımda işitme bozukluğum yok yaş ilerledikce ne olur bilemiyorum Allahım çaresizini vermesin annenizede acil şifalar sevgiler :)

    YanıtlaSil
  7. Tülincim,çok üzüldüm.Allah yardımcısı olsun.Umarım rahatlatacak bir çare, bir tedavi olur...

    YanıtlaSil
  8. çok geçmiş olsun canım allah acil şifalar versin

    YanıtlaSil
  9. canım çok geçmiş olsun rabbimden acil şifalar dilerim

    YanıtlaSil
  10. ayşen yörükoğlu12.12.2012 21:02

    arkadaşlar, doktorum bu hastalık ne öldürür ne de güldürür bu hastalıkla yaşamayı öğreneceksin demişti.ben samsunda doktora gittiğimde bana 1 torba ilaç verdi. işe gidiyorum robot gibiyim. algılamada zorluklar çekiyordum o ilaçlarla.ankaradaki doktorumuz bu ilaçlar ne? deyip yukarıda ismini verdiğim ilacı yazmıştı. ben allaha şükürler olsun memnunum.kesinlikle ilaç bırakılmayacak doktora danışılmadan. bir ara bıraktım; işte döner koltukta ani bir hareketle atak geldi.düşünün artık gerisini işte. annenizin de düzelecek doğru doktor, doğru ilaçla. inanıyorum.

    YanıtlaSil
  11. Çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin arkadaşım.Bende 9 ay önce kulak çınlamasıyla doktora gitmiştim 3-4 gün kulak çınlaması vardı ama gün gün artınca sağ kulağımda dolgunluk ve sürekli kesilmeyen bir çınlama doktora gittiğimde şikayetlerimi anlattım doktorum işitme testi yaptırdı ve sağ kulağımda % 70 ani işitme kaybım olduğunu ve acil hastaneye yatmam gerektiğini bir an önce tedaviye başlamazsa kulağımın tamamen kapanabileceğini ve tekrar duymamın imkansız olduğunu söyledi ertesi gün başka bir doktora gittim ve tekrar işitme testi yapıldı bu sefer % 80 işitme kaybı çıktı ve acil hastaneye yattım 5 günlük kortizon tedavisi uygulandı ama sadece % 10 düzelme oldu.Doktorum beyin emar istedi beyinde ur veya kist olma ihtimali olabilir dedi normalde kortizon tedavisiyle çok yüksek düzelme olması gerektiğini söyledi neyse tahlillerim temiz çıktı çok şükür.Sonra beni araştırma hastanesine sevk etti orada doktorum 15 gün Hiperbarik Oksijen tedavisi uygulayacaklarını söyledi kulağımın üçüncü günden itibaren yavaş yavaş duyma oranı yükseldive çınlamalar azaldı tedavinin 10. gününde tekrar işitme testi yaptırdım doktorumun tabiriyle mucize dedi bu kadar kısa bir zamanda iyileşmeme çok şaşırdı çok şükür şimdi çok daha iyiyim. Tedavi esnasında telefonla konuşmak kalabalık ortam,yüksek ses,yorulmak yasak ben çok dikkat ettim Allahıma çok şükür çok daha iyiyim.
    HİPERBARİK OKSİJEN TEDAVİSİNİ bir çok hastalıkta kullanılıyor doktorunuza bir danışın internettende araştırın derim bu tedavinin bulunduğunuz şehirde olup olmadığını araştırın.Çok zor bir hastalık Allah acil şifalar versin çeken bilir.

    YanıtlaSil
  12. CAnım anneciğini de yorum bırakıp kendilerinde de olduğunu söyleyen blogcanlara çok geçmiş olsun.
    İnş en sıkıntısız şekilde ilerler bu süreç:((

    YanıtlaSil
  13. anneciğine çok geçmiş olsun bloğundan resimlerine baktıkça çok hoşuma giderdi maalesef benim annem vefat ettiği için pek yufkayım bu konuda annene dua edicem ALLAH başınızdan eksik etmesin yokluğu çok zor :(

    YanıtlaSil
  14. ben geçen kış buna benzer bir rahatsızlık geçirdim ..nöroloji uzm .bana ilaç değil ama bazı hareketler verdi o sıvıyı yerine koydurucu ..çok şükür geçti ...sırtımıza bir yastık alıp aniden arkaya düşüyoruz ve önce sağ tarafa başımızı döndürüyoruz sonra diğer tarafa... bunları yaparken müthiş baş dönmesi oluyor...aç karnıla yapılması gerekiyor ..şifalar dilerim ..

    YanıtlaSil
  15. Bu hastalıgın tek cagresi Bitkisel takviye ÇÖREK OTU YAĞI SOĞUK PRESLI SABAH AKSAM 1 CAY KASIGI 2 AYA KADAR BIRSEYI KALMAZ ALLAHIN IZNIYLE. %90 İŞE YARIYOR..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba selçuk bey siz kullandınızmı çörek otu yağını faydası oldumu

      Sil
    2. Ben 18yıldır meniere hastasıyım artık bıktım varsa bi çare bende bilmek istiyorum

      Sil
    3. Ben 18yıldır meniere hastasıyım artık bıktım varsa bi çare bende bilmek istiyorum

      Sil
  16. https://www.facebook.com/groups/5095557947/

    meniere sayfası faydalana bilirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,o gruba üye oldum paylaşımları değerlendiriyorum...

      Sil
  17. Meniere için bitkisel tedavi yada ilaç kullanıp fayda gören var mı?????????????????*

    YanıtlaSil
  18. Meniere tedavisinde yol alabilen var mı arkdaşlar? ilaç yada bitkisel tedavi tavsiyesi ?

    YanıtlaSil
  19. Annemde 15 gündür soğuk sıkım çörek otuna başladı kulkanıyor iyi gibi gelişmelerden haberdar edeceğşm sizleri. Sabahları aç karnına 1tatlı kaşığı kullanıyor....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim bana da lazim.soguk sikim corek.otu ne demek? Ben.turk olmadigim icin anlamiyorum cok .yardimci olurmusun rica ederim

      Sil
    2. Canim.soguk.sikim.corek.otu ne.demek ? Ben.turk.degilim.yardimci ol lutfen.

      Sil
    3. Soğuk sıkım deniliyor sanırım çörekotu yağı bu yöntemle sağlıklı sıkılıyor ve yağı çıkarılıyor...

      Sil
  20. Tülin hanım aşağıdaki adres kapandımı
    https://www.facebook.com/groups/5095557947/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğan bey kapanmadı sanırım daha dün akşam baktım açıktı ama bilemiyorum...

      Sil
    2. Birde annenizin kullandigi corek otu yagi ise yaradimi

      Sil
    3. Bu grubun adi yokmu acaba. Linke bastigimda acilmiyor ve bulunamadi yaziyor

      Sil
  21. Bu linki yazip girmeknistedigimde bu icerige erisilemiyor yaziyo. Once davetmigelmesi

    YanıtlaSil
  22. Yani yetkim olmayabilirmi yada grubun adi varsa kisi bulma bolumunden girebilirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğan bey kapalı grup olduğundan giremediniz...farklı gruplar var meniere sendromu olarak yazın ...

      Sil
  23. Ben 2 yildir Meniere hastaliginin tedavisi icin gunde sabah ve aksam vasoserc gece yatarkende sefalfort kullandim su anda hastaligin % 70 yendim alkol kesinlike almayin bu ilaclari duzenli bir sekilde hala kullaniyrum bu hastaligin baska dedavisi yok stresten uzak durmak gerekiyor ilaclida duzenli kullanmak gerekiyor.

    YanıtlaSil
  24. Adim büşra 18 yasindayim evet yasim kucuk ama 3 senedir bu hastaligi cekiyorum. Ve tek kulagimi tamamen kaybettim. Ister istemez zorlaniyor insan hele de arkadas cevresinde duyamayinca yada aniden atak gelince kimse arkadas olmak istemiyor seninke galiyle sıkıntı stres alip goturuyor basini. Her turlu tetkit yapildi ama tip buna care bulamadi serum alip kac gunlerdir yataktan cikmadigim biliyorum. Rabbim tum hastalara icinde bizlere de sufasini tez zamanda tez elden verir insAllah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büşracım çok geçmiş olsun canım rabbim şifalar versin...

      Sil
  25. Arkadaslar benim 32 desibel de duyan kulagim 8 desibelde duymaya başladı. 6 ay önce menier atakları basladi bende.belki erken dönem diye iyileşti duymam belki de corekotu yagindan bilmiyorum ama 2.5 aydır kullaniyorum

    YanıtlaSil
  26. Arkadaslar iyi akşamlar bende menier hastasıyım yaşım 40 çok çaresiz kaldım 10 senedir menier hastasıyım kulagımda ses hiç gitmiyor ne yapacagımı bilmiyorum ćörek otu yagı işe yarıyormu soguk sıkım nasıl oluyor ne olur bana yardımcı olun çaresizim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle geçmiş olsun....çmrek otu yağını aktara sorarak soğuk sıkım alın ve mutlaka kullanın.. ayrıca akupunkturda çok iyi geliyor imkânınız varsa hemen yaptırın....

      Sil
    2. kullanımı nasıl tülin hanım kulağamı damlatılıyor , benimde annemde ataklar var gittikçe sıklaşıyor bi çare bulamadık kulağına tüp takıldı bi ay iyi oldu sonra yine başladı

      Sil
  27. Oncelikle herkese gecmis olsun.yaşım 34 ve 3 senedir bu hastalikla boğuşuyorum.3 sene once bir sabah uyandigimda sağ kulagimda inanilmaz bir ugultu vardi.dojtora gittim ve bana ani isitme kaybim oldugunu soyledi.sonra baska doktora gittim gecici isitme kaybi dedi.tekrar ve tekrar isitme testine girdim.ugultu olmadiginda testler cok basarili cikiyirdu fakat ugultu oldugunda % 60/80 gibi isitme kaybim oluyordu.bir sure betaserc kullandim ve hicbir faydasini girmedim.rahatsizligin 1 sene sonra kendiliginden gecti.sonra 1 sene hic kulak ugultum olmadi sonra tekrar basladi.sonra ozel bir hastanenin pro.doktoruna gittim ve ugultum o gun olmadigi icin testlerin iyi ciktigini soyledim.şikayetlerimi anlattim ve bana meniere hastasi oldugunu soyledi.sonra hepinizin bildigi gibi kafein,tuz,cikolata,sigara,alkol gibi seyleri azaltmami soyledi.fakat ne yaptiysam olmadi suan ugultu surekli devam ediyor.o 1 sene nasil olduda hic olmadi anlamadim ama 1 senedir tekrar basladi ve devam ediyo.şimdi çörek otunu denemeye karar verdim ve faydasini görursem tekrar size yazicam.gercekten insanin hayat enerjisini alan psikolojisini altust eden berbat bi hastalik.umarim uzmanlar bi çaresini bulur.herkese acil şifalar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökhan Bey öncelikle çok geçmiş olsun...gerçekten zor bir hastalık...çörek otuna devam edin ve çok daha önemlisi LÜTFEN ve de LÜTFEN D Vitamininize baktırın ve eğer düşükse yükseltin...D vitamini değeri 100 olmalı diyor Canan KARATAY...Kendisinin D vitamini 100,eşinin 250,abisinin 450 imiş ve çok sağlıklılarmış bizzat kendim dinledim...Ve meniere gibi sebebi çok da belirlenmemiş olan hastalıkların çözümünde denemk lazım...

      Sil
    2. Tülin hanım tavsiyeleriniz ve ilginiz için teşekkür ederim.en kısa zamanda d vitaminime baktırıcam...

      Sil
    3. Çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin Gökhan bey...

      Sil
    4. 8 aydır menier hastasıyım ugultu kusma bas dönmesi bulantı belirtileri bunlar betaserc dengeyi kurtarıyör isitme kaybım yuzde 76 dan 35 e dustu kortizon kullandık 5 seans suan sonsuz cınlama devaö ediyor corekotu ıyı gelirmi

      Sil

    5. menier betaserc kortizon cınlama

      Sil
    6. Çörekotuyağından her sabah bir tatlı kaşığı için ve 6 ay devam edin...ayrıca akapunktur tedavisi çok iyi geliyor birde onu deneyin derim,geçmiş olsun rabbim acil şifalar versin...

      Sil
  28. Oncelikle herkese gecmis olsun.yaşım 34 ve 3 senedir bu hastalikla boğuşuyorum.3 sene once bir sabah uyandigimda sağ kulagimda inanilmaz bir ugultu vardi.dojtora gittim ve bana ani isitme kaybim oldugunu soyledi.sonra baska doktora gittim gecici isitme kaybi dedi.tekrar ve tekrar isitme testine girdim.ugultu olmadiginda testler cok basarili cikiyirdu fakat ugultu oldugunda % 60/80 gibi isitme kaybim oluyordu.bir sure betaserc kullandim ve hicbir faydasini girmedim.rahatsizligin 1 sene sonra kendiliginden gecti.sonra 1 sene hic kulak ugultum olmadi sonra tekrar basladi.sonra ozel bir hastanenin pro.doktoruna gittim ve ugultum o gun olmadigi icin testlerin iyi ciktigini soyledim.şikayetlerimi anlattim ve bana meniere hastasi oldugunu soyledi.sonra hepinizin bildigi gibi kafein,tuz,cikolata,sigara,alkol gibi seyleri azaltmami soyledi.fakat ne yaptiysam olmadi suan ugultu surekli devam ediyor.o 1 sene nasil olduda hic olmadi anlamadim ama 1 senedir tekrar basladi ve devam ediyo.şimdi çörek otunu denemeye karar verdim ve faydasini görursem tekrar size yazicam.gercekten insanin hayat enerjisini alan psikolojisini altust eden berbat bi hastalik.umarim uzmanlar bi çaresini bulur.herkese acil şifalar dilerim.

    YanıtlaSil
  29. Oncelikle herkese gecmis olsun.yaşım 34 ve 3 senedir bu hastalikla boğuşuyorum.3 sene once bir sabah uyandigimda sağ kulagimda inanilmaz bir ugultu vardi.dojtora gittim ve bana ani isitme kaybim oldugunu soyledi.sonra baska doktora gittim gecici isitme kaybi dedi.tekrar ve tekrar isitme testine girdim.ugultu olmadiginda testler cok basarili cikiyirdu fakat ugultu oldugunda % 60/80 gibi isitme kaybim oluyordu.bir sure betaserc kullandim ve hicbir faydasini girmedim.rahatsizligin 1 sene sonra kendiliginden gecti.sonra 1 sene hic kulak ugultum olmadi sonra tekrar basladi.sonra ozel bir hastanenin pro.doktoruna gittim ve ugultum o gun olmadigi icin testlerin iyi ciktigini soyledim.şikayetlerimi anlattim ve bana meniere hastasi oldugunu soyledi.sonra hepinizin bildigi gibi kafein,tuz,cikolata,sigara,alkol gibi seyleri azaltmami soyledi.fakat ne yaptiysam olmadi suan ugultu surekli devam ediyor.o 1 sene nasil olduda hic olmadi anlamadim ama 1 senedir tekrar basladi ve devam ediyo.şimdi çörek otunu denemeye karar verdim ve faydasini görursem tekrar size yazicam.gercekten insanin hayat enerjisini alan psikolojisini altust eden berbat bi hastalik.umarim uzmanlar bi çaresini bulur.herkese acil şifalar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çörekotuyağından her sabah bir tatlı kaşığı için ve 6 ay devam edin...ayrıca akapunktur tedavisi çok iyi geliyor birde onu deneyin derim,geçmiş olsun rabbim acil şifalar versin...

      Sil
  30. Oncelikle herkese gecmis olsun.yaşım 34 ve 3 senedir bu hastalikla boğuşuyorum.3 sene once bir sabah uyandigimda sağ kulagimda inanilmaz bir ugultu vardi.dojtora gittim ve bana ani isitme kaybim oldugunu soyledi.sonra baska doktora gittim gecici isitme kaybi dedi.tekrar ve tekrar isitme testine girdim.ugultu olmadiginda testler cok basarili cikiyirdu fakat ugultu oldugunda % 60/80 gibi isitme kaybim oluyordu.bir sure betaserc kullandim ve hicbir faydasini girmedim.rahatsizligin 1 sene sonra kendiliginden gecti.sonra 1 sene hic kulak ugultum olmadi sonra tekrar basladi.sonra ozel bir hastanenin pro.doktoruna gittim ve ugultum o gun olmadigi icin testlerin iyi ciktigini soyledim.şikayetlerimi anlattim ve bana meniere hastasi oldugunu soyledi.sonra hepinizin bildigi gibi kafein,tuz,cikolata,sigara,alkol gibi seyleri azaltmami soyledi.fakat ne yaptiysam olmadi suan ugultu surekli devam ediyor.o 1 sene nasil olduda hic olmadi anlamadim ama 1 senedir tekrar basladi ve devam ediyo.şimdi çörek otunu denemeye karar verdim ve faydasini görursem tekrar size yazicam.gercekten insanin hayat enerjisini alan psikolojisini altust eden berbat bi hastalik.umarim uzmanlar bi çaresini bulur.herkese acil şifalar dilerim.

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!