15 Ekim 2012 Pazartesi

SOĞAN KEBABI

Merhabalar Sevgili İzleyenlerim!!!
Yine kısık sesimle başladım haftaya,hala düzelemedim ama buna da şükürler olsun,kısa zamanda iyileşmeyi umuyorum....


Sevgili Cahide Sultan Soğan Kebabı yapmış birde güzel tarif etmişti geçen gün...Çok beğendim hemen soğanları alıp eve koştum ve pişirdim,mükemmel oldu...
Cahide&Jibek'intarifi için tıkkkk...


Ben Cahideden farklı olarak kırmızı kapri biber kullanmadım onun yerine çok sevdiğimiz patatesi kullandım...Soğanlarımız kırmızı kabuklu kış soğanı olacak özelliği böyle...Beyaz soğan olmuyormuş...



      Malzemeler:


  • 1-1.5 kilo kadar kuru soğan(küçük boy)
  • 250 gr dana kıyma (3 kaşık sıvı yağ ekledim)
  • 4-5 tane çarliston biber
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 büyük boy patates
  • 1 büyük boy domates
  • karabiber,pul biber,tuz


  Yapılışı:
  • Kıyma 3 kaşık sıvı yağ,tuz ,karabiber ve pul biber ile yoğrularak ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır...
  • Kuzu kıyma ile daha güzel oluyormuş ama biz yiyemediğimizden dana kullandım...Fakat bir dahaki sefere kıymanın içine bir tanede ayrıca soğan rendelemeyi düşünüyorum daha lezzetli olur,siz yaparsanız soğan rendeleyin...
  • Daha sonra soğanların baş ve alt kısımlarını keserek bir kat kabuğunu alın ve yıkayarak ikiye bölün...
  • Ben borcam tepsi kullandım,siz hangi tepsiyi isterseniz kullanın ama muhakkak sıvı yağ ile yağlayın...
  • Tepsiye yarım soğan bir köfte olacak şekilde dizin...
  • Ortasına doğradığınız biber ve patatesleri koyun...
  • Doğradığınız bir adet domatesi de en üste yerleştirin...Ben salça kullanmadım,Cahide 1 tatlı kaşığı biber salçası kullanmış...
  • Biraz sıvı yağ gezdirin ve 1 bardak su ekleyerek 20 dakika fırında pişirin...
  • Sonra kalan diğer bir bardak suya bir yemek kaşığı nar ekşisi ilave ederek tepsiyi fırından çıkarın üzerine gezdirin ve tekrar 20 dakika daha pişirin...
  • Soğanların kabukları yanar gibi oluyor merak etmeyin yerken zaten kabukları ayırıyorsunuz...
  • Köfteler fazla kızarmış gibi görünüyor ama öyle değil tam kıvamında...
  • Patateslerle , biberlerin lezzeti muhteşem,isterseniz daha büyük tepsiye koyup,daha fazla patates,biber doğrayın benden söylemesi harika bir lezzet...
  • Soğanlarla köftenin muhteşem uyumu ağızda dağılarak tam bir kebap dedirtiyor...
  • Mutlaka denemelisiniz!!!
  • Bu bir Antep yemeğidir ve bu yemeği bizimle paylaştığı için Cahideye teşekkürlerimi gönderiyorum...
AFİYET OLSUN!!!

10 yorum:

  1. elelrine sağlık
    çok şık bir sunum
    lezzeti de tamdır eminim

    YanıtlaSil
  2. mmmmmmmmm mis canım.
    ellerine sağlık.
    aldım :)))

    YanıtlaSil
  3. fotoğraflarla çok güzel anlatmışsın tülin abla.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık abla, soğan kebabı ye beni diye çığırıyor :))

    bir de Antep usulü denemeni tavsiye ederim kıymanın ve soğanın lezzeti birbirine karışıyor daha lezzetli hale geliyor ..
    tarif benim blogda var :))

    YanıtlaSil
  6. of bu tam benlik ellerine sağlık bayılırım soğanın mangalınada kebabınada sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Inanilmaz lezzetli gorunuyor! Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  8. offff ilk fırsatta uygulayacağım nefis görünüyor Antebin tüm yemeklerine bayılırım:)(ailenin bir ucu orada:))

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık gerçekten harika görünüyor çok beğendim deniyicem mutlaka

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!