18 Mayıs 2012 Cuma

TAZE FASULYE


Hayırlı Cumalar Sevgili İzleyenlerim!!!
Cuma günleri özellikle okuduğum bir kitaptan aktarıyorum...
El-Ahzap suresinin 41. ayeti kerimesinde;"Ey mü'minler!Allah'ı çokça zikredin" buyrulmaktadır...Yine Er-Rad suresinin 27-28. ayetlerinde "Allah,gönlünü kendilerine çevirenleri doğru yola hidyet eder.Bunlar,iman eden ve gönülleri Allah'ın zikriyle sükunete erenlerdir.Bilesiniz ki kalpler,ancak Allah'ın zikriyle itmi'nana (hakiki huzura) erer!
(Osman Nuri TOPBAŞ'ın Emsalsiz Örnek Şahsiyet kitabından alıntıdır)
 Allah-ü tealayı çokça zikretmek,dil ile  söyleyip kalp ile ikrar etmektir...O halde çokça zikredelim...Dua ile...
Bu gün Taze Fasulye ile geldim.Artık zamanı bol bol yeriz...
Etlisi,zeytinyağlısı,kıymalısı,türlüsü,çorbası,kavurması,pilavı her şekilde bayılarak yediğimiz bir sebze...Sevmeyeni yoktur sanırım...Ayşekadını,barbunyası,börülcesi v.b birçok çeşidiyle midelere hitap eden yeşil fasulyeyi kışın ya dipfirizlerde taze olarak yada kuru fasulye olarak da tüketiriz...Yazın en çok türlü olarak,güveçte sık sık yaparım.
Yine etsiz birşeyler yemek istediğimiz bir günde yaptım taze fasulyeyi...Bol domatesli , yanında bulgur pilavı ve cacık ile afiyetle tükettik,10 gün kadar oluyor ancak sırasını bekliyordu yeni yayınlıyorum...
Malzemeler:
1/2 kg taze fasulye
1 baş soğan
2 adet orta boy domates
1 adet çarliston biber
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz,karabiber,pul biber
Yapılışı:
Soğan yemeklik doğranarak sıvı yağda hafif kavrulurken  doğranmış çarliston biber ilave edilerek kavurmaya devam edilir...Doğranmış  domates,salçalar ve ayıklanıp,yıkanmış ikiye kırılmış taze fasulyeler ilave edilir ve bir miktar daha çevrilir...Tuz,karabiber,pul biber serpilerek,üzerine çıkmayacak kadar su ilavesiyle pişmeye bırakılır...Benim gibi acelesi olan hanımlar düdüklü tencerede 15 dakika gibi bir sürede pişirebilirler...Afiyet Olsun!!!
*-Sıvı yağla yapıldığı için donmayacağından soğuk olarak da tüketebilirsiniz...

3 yorum:

  1. ellerıne sağlık canım bu yıl henuz taze faulye almadım ama canım da cekmiyor değil harıka gorunuyor

    YanıtlaSil
  2. oooh taze taze yiyeceğiz bundan sonra inş...ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık.Ben bulgur pilavı ile çok da güzel olmuştur.Sevgiler.

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!