13 Ocak 2012 Cuma

FANTA JÖLELİ -MUZLU İRMİKLİ SULTAN

Hayrılı Cumalar Kıymetli İzleyenlerim!!!
Bol bereketli,dualı bir cuma olsun!!!
Cumanız mübarek olsun...


Şimdide gelelim Fanta Jöleli-Muzlu İrmikli Sultana…..Eski bir tarif vardır bilirsiniz…Oraletli -irmikli pasta diye…Ben oralet yerine gazı kaçmış fanta kullandım…Oraletin sık kullanıldığı 75-85 yıllarda yapılırdı…En azından ben gittiğim yerlerde sıklıkla yerdim…Annemin öğretmen olması nedeniyle sık sık arkadaş toplantıları olurdu ve değişik lezzetlerle karşılaşırdık,severek yerdik…Buradan öğretmenim olan başta annem (ilkokul öğretmenim) ve onun arkadaşlarına Nermin,Hatice,Özgül,Sabriye,Nursel ,rahmetli olan Gülter ve Birgül öğretmenlerime ve daha sayamadığım birçok öğretmenime saygı ve selamlarımı sunuyorum….
Konuyu toparlayıp İrmikli Sultana geliyorum…İrmikliden burada bahsetmiştim…
Şimdi fanta kullanarak yaptığım jöleli irmiklinin tarifine geçiyorum…
Malzemeler:
————-



  • 1 kg süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yumurta
  • 25 gr margarin
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 pkt.vanilya
  • 1 muz


Yapılışı:Tüm malzemeler margarin hariç karıştırılarak pişirilir…Göz göz atması beklenir sonra margarin ilave edilir ve eriyince ocaktan alınır…

Fantalı Jöle Tarifi:
——————–

  • 3 su bardağı fanta (gazı kaçmış)
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
Yapılışı:Malzemeler karıştırılarak pişirilir ve ıslatılmış kalıba dökülür…Önceden pişirilen irmikli muhallebi bir kat dökülür üzerine dilimlenmiş muzlar dizilir,tekrar irmikli muhallebi dökülür ve soğumaya bırakılır…Buzdolabında bekletildikten sonra,servis tabağına ters çevrilerek süslenir ve dilimlenerek ikram edilir….
*Ben üzerini gümüş şekerleme ile süsledim…
*Dilerseniz üzerine istediğiniz bir meyve suyu ile hazırlayacağınız jöleyi kullanabilirsiniz…
*Arasına farklı bir meyve de kullanabilirsiniz…
*Fanta yerine portakallı gazoz da kullanılabilir…

                                         AFİYET OLSUN!!!

9 yorum:

  1. birbirinden değerli bilgiler için allah razı olsun canım.yüreğine sağlık..
    çok lezzetli ve albenili görünüyor bu sultann:)
    ellerin dert görmesin canım..
    hayırlı ve bereketli cumalar..
    muhabbetle..
    :)

    YanıtlaSil
  2. verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.. okuyup anlayan ve idrak eden çok olur umarım! birde hediye verip sonra karşılığında oda bana bişi alsaydı ya diyenlerden bizi uzak tut!! diye dua eder kaçarım muckkkk

    YanıtlaSil
  3. Tülin'cim yazını çok beğendim, maşallah üstünkörü birşeyler karalamıyorsun. hayırlı cumalar...
    Sultan da süper gözüküyor, daha önce duymadığım bir lezzet, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. bende dün bakındım bu tarife eskilere bulamadım iyi yazmışsın haftasonu misafirlerin var büyük ihtimalle.şu prenses tacını kullanmalı siftah yapmalıyım artık.

    YanıtlaSil
  5. canım ellerine sağlık harika olmuş sevgiler

    YanıtlaSil
  6. hayırlı cumalar canım:)birbirinden güzel bilgiler paylaşmışsın:))
    jöleli tarifin canlı gibi yanımda hissettim:)
    teşekkür pastası için beklerim:))

    YanıtlaSil
  7. Hayırlı Cumalar Tülincim.Tatlı gerçekten çok albenili ve lezzeti bol görünüyor. Eline sağlık, sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Çok hoş görünüyor. Kızım bayılırdı görse. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. eline sağlık canım senin gibi hoş bir tarif sıcak yaz günlerine iyi gider diye düşünüyorum

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!