9 Eylül 2011 Cuma

VİŞNE REÇELİ


Günaydın Sevgili İzleyenlerim ,Kıymetli Gönül Dostlarım!!!
Hepinize Hayırlı Cumalar!!!
Sizlerin desteği ve takibi ile canlı kalıyor,şevkle sarılıyorum bloguma....Her sene olduğu gibi bu sene de vişne reçeli yaptım....Doğal aşısız vişneden...bir kısmını da dondurucuya attım....Reçel fazla tüketilmiyor aslında kompostosunu çok seviyoruz....Ama yinede evde bulunmalı....

Bir önceki tarifim için Tıkkkkk!!!
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarmadım,zor iş uğraşmadım....Çekirdek çıkarma makinası görmüştüm ama gereksiz geldi bana almadım....Eskiden babaannem yorgan iğnesinin arkasıyla çıkarırdı çekirdekleri pek zahmetliydi....Ben öyle saplarını çıkarıp yıkadım,süzdürdüm....
Genel bir tarif vermek gerekirse şöyle;

MALZEMELER:
-----------------
1 kğ vişne
1,5 kğ toz şeker
2-3 parça limon tuzu

YAPILIŞI:
----------
Vişneler ayıklanıp yıkanır...Daha sonra tencereye bir sıra vişne üzerine toz şeker olacak şekilde hepsi tamamlanır.Bir gece oda sıcaklığında bekletilir...Çekirdeklerini çıkarmadığınız için fazla sulanmayacaktır...Kaynatmaya başlamadan önce 1 su bardağı su ilave ederseniz daha iyi olur...Bir süre kaynadıktan ve şerbeti kıvam aldıktan sonra 2-3 parça limon tuzu ile kestirilir...Ocaktan alınarak soğumaya bırakılır....AFİYET OLSUN!!!

21 yorum:

  1. Gunaydin canim visne recelini cok seviyorum fakat bu yil yapamadim seneye kismetse burda cok pahali ayrica 12 tl.den asagi dusmedi ,ellerine saglik cok nefis gorunuyor afiyet seker olsun hayirli cumalar dilerim sevgiler:))

    YanıtlaSil
  2. afiyet olsun tatesalım sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Günaydin canim hayirli sabahlar visne recelini almaya geldim kaffaltim icin.Ellerine saglik afiyetle yiyin öptüm.

    YanıtlaSil
  4. Afiyet şeker olsun Tülinim...
    Ben bu sene biraz fazla mı kaynattım ne yaptım hem biraz koyu oldu hem de taneleri sertleşti :(
    Ama tadı güzel Allahtan :)

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık ablacım nefis görünüyor.Afiyetle tüketin inşallah

    YanıtlaSil
  6. çok severim vişne reçelini ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. abam harika olmuş ellerine sağlık bana küstün mü yoksa çok üzülürüm.

    YanıtlaSil
  8. Canım hayırlı cumalar ellerine sağlık reçelin enfes olmuş öpüyorum.

    YanıtlaSil
  9. Canım benim hamdolsun eşim iyi o iyi olunca bende iyiyim tabii.Rab,bim kimseye göstermesin öpüyorum.

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık şekercim. Şeker gibi şeyler yapmaya ve yayınlamaya devam ediyorsun maşallah.Vişneyi ne ara buldunda hemen reçel yaptın. Allah sağlık ve afiyetle yemeyi nasip etsin.

    YanıtlaSil
  11. gulegule tuketin elelriniz e saglik
    Sevgiler
    Sefa

    YanıtlaSil
  12. Eline sağlık canım.
    Vişne reçeli en sevdiğim reçellerin başında gelir.
    Tabaktaki görüntüsü süperrr.
    Eminim tadıda süperdir.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık nefis görünüyor.kilo almayan zayıflardan olup bol bol yemek isterdim ama maalesefff:))))

    YanıtlaSil
  14. sevgili adaşım merhaba.İyiyim teşekkür ederim sen nasılsın?okullar açıldı benım yoğunluk başladı.sık sık takip edip yazamasamda aklımdasın Tülin.:)en sevdiğim reçeli yapmışssın ellerine sağlık.aşağıdaki o guzel takılarada bayıldım.sevgiler:)

    YanıtlaSil
  15. eline sağlık tülinim,çokk severim :)hamarat atom karıncam,çok öpüyorum...

    YanıtlaSil
  16. nefis görünüyor nefis! ellerinize sağlık afiyetle yiyin inşallah...

    YanıtlaSil
  17. °º✿
    Olá, amiga!
    A cor está maravilhosa... dá água na boca.
    °º✿
    Bom domingo!
    Boa semana!
    Beijinhos.
    Brasil
    °º♫
    °º✿
    º° ✿♥ ♫° ·
    (✿◠‿◠)
    ♥♫♪*¸.•✿

    YanıtlaSil
  18. ellerine saglık canım . sevgiler..

    YanıtlaSil
  19. nede güzel omuşşş..
    her sabah kulağını çınlatıcam :=)

    YanıtlaSil
  20. mmmm baylırım vişneye ve reçeline.ellerine sağlık tülinciğim...

    YanıtlaSil
  21. Merhabalar,

    Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



    Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
    memnuniyet duyacagiz.

    Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
    rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
    tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

    Ptitchef'e kaydolmak için
    http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
    http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
    "Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

    Saygilarimla

    Vincent
    Petitchef.com

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!