24 Mart 2011 Perşembe

BARBUNYA PİLAKİ



GÜNAYDIN DEĞERLİ ZİYARETÇİLERİM,DOSTLARIM!!!
Bugün sizlere hepinizin çok sevdiği bir zeytinyağlı meze veya salata çeşidi olan Barbunya Pilakinin tarifini vereceğim....Hazır pilakiler bazan kurtarıcı olsalarda evde yapılanın lezzetini asla tutmaz....Taze barbunya çok daha lezzetli olur ama ben genellikle kuru barbunya kullanıyorum...Kuru barbunya kullanacaksınız mutlaka akşamdan veya 3-4 saat öncesinden suda bekletmeniz gerekir....Şimdi tarif;

MALZEMELER:
------------------

1/2 kğ haşlanmış barbunya
1 baş soğan
1 yemek kaşığı salça
yarım çay bardağı zeytinyağı
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
3-4 diş sarmısak
2 adet orta boy havuç
1 doğranmış domates
yarım limon suyu
tuz,karabiber,pul biber,1 adet kesme şeker

YAPILIŞI:
-------------
Soğanı 2-3 yemek kaşığı sıvı yağda kavurunuz...Daha sonra sırasıyla doğranmış havuçları,sarmısağı,salçayı ,domatesi ve haşlanmış barbunyaları da ekleyerak kavurunuz.(Ben zeytinyağlılarda sıvı yağda kavurup zeytinyağını üzerine gezdiriyorum.) Tuz,karabiber,pul biber,limon suyu ve şekeri de ekleyiniz...Üzerine çıkacak kadar su ilavesiyle pişmeye bırakınız...

*Daha çabuk pişmesini isterseniz düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz....
*Soğuduktan sonra servis yapınız...
*Üzerine doğranmış maydanoz veya nane serpebilirsiniz...
*Uzman TV den barbunya Pilakinin yapılışı için TIKKKK!!!!
ŞEN VE ESEN KALIN,AFİYET OLSUN!!!

11 yorum:

  1. Ellerinize sağlık.

    sevgiler;

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık ben genelde taze barbunya kullanırım.nefis görünüyor ekmekle banıp banıp yiyeceksin :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağık arkadaşım en sevdiğim lezzetlerden biridir sıcak ta soğuk ta ye bayılırım sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Canımmm en sevdiğim lezzetlerdendir
    ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Tesadüfün böyelesi, sabah işten gelir gelmez barbunya ısladım , öğlen pişirdim akşam için . Şimdi bloğları gezeyim dedim , sen barbunya eklemişsin :))

    Aynı şekilde pişiriyoruz , benim ki düdüklüde dinlenmede ...

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar canim,sukur kavustum sizlere.Ellerine saglik bayilirim barbunya,ya yemek davetlerimin vazgecilmezidir.Yazdan tazesini sokluyorum.Yoksa kurusunu da seviyorum.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. elinize sağlık çok iyi tarifler

    YanıtlaSil
  8. Blogunuza ilk ziyaretim ama bayıldım harika şeyler var elişleri ve sabunlar çok güzel bundan sonra sık sık gelirim.
    Sizide beklerim..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Neden bilmiyorum ama ramazanlarda muhakkak başından sonuna kadar bulunur bende:) normal zamana gelincede unuturum yapmayı. Kalkıp ıslatsam iyi olucak:)

    YanıtlaSil
  10. 30 Mart - 25 Nisan 2011 tarihleri arasında HOBİ DÜNYAM .WOMENFORUM.NET ve http://www.papatya68.blogspot.com tarafından düzenlenen yemek etkinliklerinin 12.'si olan "45 Dakikalık Tarifler" etkinliğine ben http://www.tarifkolik.com ev sahipliği yapacağım.
    Siz değerli arkadaşlarım ve katılmak isteyen herkesi etkinliğime davet ediyorum.
    Bunun için yapmanız gerekenler:
    Siteniz varsa; Sitenizde tarifinizi yayınladıktan sonra benim linkimi verip hobidünyam yemek etkinliği için olduğunu belirtmeli ve bana yorum bırakarak yada mail atarak haber
    vermelisiniz. Herkesin bu etkinlikten haberdar olabilmesi için sayfamdan html kodunu alarak etkinlik bannerını sayfanıza eklemeyi lütfen unutmayın.
    Siteniz yoksa; oznur@tarifkolik.com adresime isminizi ve tarifinizi fotoğrafıyla beraber mail atmanız yeterlidir. İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.
    Haydi hazırlanması ve pişmesi 45 dakikayı geçmeyecek pratik tariflerinizi 25 Nisan'a kadar gönderin ve ne kadar hızlı olduğunuzu gösterin.
    Bu davetiyeyi ulaştırabildiğim, ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir. Siteniz olsun olmasın paylaşmak istediğiniz değerli tariflerinizi bekliyorum. Şimdiden katılımcı arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
    NOT:hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
    http://papatya68.blogspot.com/ adresine başvurabilirler...
    GÜZEL PAYLAŞIMLARLA BULUŞMAK DİLEĞİYLE
    SEVGİLER..
    ÖZNUR

    YanıtlaSil
  11. Canımcım ben bu yazına yorum yazmıştım ama bu yasaktan dolayı sanırım başarısız oldu.Ellerine sağlık kankam,harika gözüküyor bu arada sütlü tatlıların tabaklarını çok beğendim belirtmem lazım :) Bloglarımız eskiye dönüyor artık ! Öpücükler :)

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!