15 Şubat 2011 Salı

3 RENKLİ PATATES SALATASI-PATATES PASTASI

Günaydın Sevgili İzleyenlerim!!!
Dün akşam başlayan ve tüm gece devam eden kar yağışı 50 cm yi buldu...Akşam çoluk çocuk dışarıya çıkıp kar topu oynadık,kızakla kaydık...harika bir görüntüydü karın yağışı....Ama sabah kalktığımızda durum vahimdi....Nasıl işe gidecektik...Kızım servisi bekledi ama gelmedi...Daha sonra anons yapıldı okullar 2 gün tatil edilmişti....kar tatili okullara var ama maalesef bizler işe gitmek zorundaydık...Eşim arabayı temizledi bende elemsiz kedersiz işime gelebildim çok şükür...Keremi babası götürdü...İnşallah akşam rahatça evlerimize gidebiliriz...Çoğu arkadaşım işe gelemedi veya geç geldi...Kar rahmettir bolluktur çok mutlu edici bir tablo aslında,bembeyaz pırıl pırıl bir görüntü....Bugün sizlere 3 Renkli patates salatasının tarifini vereceğim....Geçen akşam misafirlerime yaptım ve gerçekten çok beğenildi....daha önce 2 kere daha yapmıştım ve ev halkı tarafından da onaylanmıştı....Burada!!!
Evet şimdi tarif;
MALZEMELER:
----------------
1,5 kğ patates
2 adet havuç
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dere otu
1 kase doğranmış yeşil soğan
2-3 yemek kaşığı mayonez
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı kadar kırmızı pancar turşusu
Yarım limon suyu
Tuz,karabiber,kimyon,pul biber
YAPILIŞI:
-----------
Patatesler soyulup tuzlu suda haşlanır....İyice piştikten sonra püre aparatıyla ezilir....yarım limon suyu ve mayonez ilave edilerek iyice karıştırılır ve 3 parçaya ayrılır...Bir parçasına doğranmış yeşil soğan,maydanoz,dereotu,kimyon,karabiber ve pul biber eklenerek yoğrulur....Diğer parçasına rendelenmiş ve sıvı yağda sotelenmiş havuç karıştırılır ve yoğrulur....3. parçasına da rondolanmış kırmızı pancar turşusu eklenir ve yoğrulur...kek kalıbı streçlenerek önce pancarlı olan parçadan başlanarak sonra yeşillikli ve en sonda havuçlu parça sırayla kalıba basılır ve üzeri kapatılarak bekletilir....daha sonra kalıptan çıkarılarak ters çevrilir ve servis tabağına alınır...Dilimlenerek afiyetle yenir....
*Tuperware prenses tacı kalıbı olanlar streçlemeden kolayca kalıp çıkarabilirler...en kısa zamanda bende bu kalıptan almak istiyorum....Betülcüğümün patates pastası bu kalıptan çıkmıştı,çok daha güzel bir görüntü elde ediliyor....Buradan!!!
*Akşamdan hazırlayıp buzdolabında saklanabilir....

16 yorum:

  1. süper olmuş.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor sevgilerimle...
    keşke buralara da yağsa birazcık biz beyaza hasretiz...

    YanıtlaSil
  3. Çok hoş bir görünümü var ellerine sağlık... :)

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık Tülin ablacım çok güzel oluyor bu salata,karda dediğin gibi güzel oldu yağması tertemiz bir hava var sanki.

    YanıtlaSil
  5. her katı patatesle karıştırmak harika bir fikir ben ayrı uyguluyordum:)) öpüyorum

    YanıtlaSil
  6. tşk arkadaşım eline sağlık izmirden aynur

    YanıtlaSil
  7. Canım benim bende çok severek yapa
    rım be güzelliği ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  8. bayıldım bu tarife.ilk kez gördüm bu blogu.analar ne hamarat hatunlar doğuruyor vay anam vayyy dedim.elcağzınıza sağlık.cuma günü ağır misafirlerim var.bunu yaparım kesin.Allaaah ne havam olacak.söylerim blogunuzu da.bilsinler.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. canım ablacım kastamonuda da vazişyet aynı:)
    kar felaket yağıyor:)
    kış mevsimi olacağı bu elbet ama insanlara zorluk oluyor işte..
    halbuki ben ne iyiyim:)
    evde sobanın başında oohh:)

    YanıtlaSil
  10. bende kartopu oynamak istiyorum ama daha buralara hiç kar yağmadı. salatada harika olmuş ablam ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. her yaptığınız gibi bu da çok güzel görünüyor, eminim tadıda nefistir ...

    YanıtlaSil
  12. görüntü dehşet.onayda almış.yapacağım mutlaka.

    YanıtlaSil
  13. muhakkak görünüşü kadar lezzetlidir harika gözüküyor en yakın zamanda denemeliyim bende:)eline sağlık süperr..

    YanıtlaSil
  14. Mmmmmmmm harika görünüyor, ben tam bir patates canavarıyım ya, patatesin her halini seviyorum hele bir de böyle canalıcı görünüyorsa :))

    www.incicicegim.blogspot.com

    YanıtlaSil
  15. Canımcım yine harika görüntü harika lezzet bütünlüğü.O ellerinden senin ben....Geldim ben canımcım beklerim seni sevgiler :)

    YanıtlaSil
  16. Bugün denedim salatayı ve çok övgü aldım,sayenizde güzel bir tarif öğrenmiş oldum,teşekkürler.

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!