2 Aralık 2010 Perşembe

TRUFF




Bu pazar Sebanurla beraber truf yaptık ve Tuğçenur giderken çikolata kutusuna yerleştirip yurttaki arkadaşlarına gönderdik...Pembiş şekerlemeler çok yakıştı....Betülcüğümün sayesinde truflarımız pembe oldu sağolsun....Daha önce yaptığım truf tarifimin aynısı....


Yemekvakti-Aylinden almıştım,basit ve çok lezzetli bir tarif....Bir kere daha yazayım ;
MALZEMELER:
----------------
1 paket kakaolu baton kek (isterseniz evde olan bir kek)
50 gr margarin (ben 25 gr kullanıyorum)
1 tepeleme yemek kaşığı koyu kakao
2 yemek kaşığı pudra şekeri
yarım çay bardağı süt
Yarım paket bitter veya sütlü çikolata yoksa 2 yemek kaşığı sarelle (tarifte yoktu ben ekledim)
1 paket vanilya
Damla Çikolata


Üzeri İçin;
-----------
Renkli pasta süsleri
Hindistan cevizi


YAPILIŞI:
----------
Baton keki rondodan çekin...(Ben elimle ovuşturarak,ufaladım)...Sos için tencereye margarin,kakao,vanilya,çikolata,süt ve pudra şekerini koyup karıştırın,ocağın altını açın, kısık ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin.İnce çekilmiş kekin içine istediğiniz malzemeyi katın (kuru üzüm,damla çikolata,kuru kayısı,ceviz ,fıstık vs.)ben sadece damla çikolata koydum...Sos biraz ılındıktan sonra kekli karışımımıza ekleyip köfte yoğurur gibi yoğurun....Dolapta 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra hamurumuzu ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp dilediğiniz dış malzemeye bulayın....



Ancak yaptıktan sonra edindiğim tecrübeye dayanarak şunu söylemek istiyorum ki hazırlanan karışım dolapta 1 saat bekledikten sonra çıkarılıp yuvarlaklar yapılarak dış malzemeye bulanırsa daha güzel olur,ele yapışmaz......Yukarıdaki tarif tek ölçü ve yaklaşık 20 adet truff için verilmiştir....Dilerseniz siz 2-3 ölçü yaparak truff sayısını artırabilirsiniz....


*Ben 2 baton kek için 50 gr yağ kullandım,fazla yağı sevmediğimden....
*Sosu hazırlarken sarelle veya çikolatayı karıştırarak eritiniz...
*Çikolatanız yoksa ,sosun içine 2-3 yemek kaşığı damla çikolata ekleyip eriterek yapabilirsiniz..
Afiyet olsun!!!

18 yorum:

  1. Canım ellerinize sağlık yiyenlere afiyet olsun öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. harika görünüyorlar canım.ellerine sağlık bende süt ve yağ yerine krama kullanıyorum.öyle de nefis oluyor

    YanıtlaSil
  3. hem kolay ,hemde nefis görünüyor..mutlaka yapıcam..teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. truflar çok güzel olmuş.ellerinize sağlık.pembesine bayıldım ben.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. çok güzel görünüyor sevgili arkadaşım.özellikle pembeleri çok beğendim.ellerine sağlık diyorum.hayırlı akşamlar

    YanıtlaSil
  6. basit ama bir o kadar da şık bir tarif.. görüntü muhteşem. insan yemeye kıyamaz bitecekler diye...

    YanıtlaSil
  7. harika olmuşlar canım.ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. KIZLAR NASIL SEVİNMİŞTİRLER.ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  9. Elimi uzatıp alasım geldi, çok şekerler, canlı gibi burdan da... :)

    YanıtlaSil
  10. Afiyetler olsun canım..Gerçekten pembiş şekerler pek şirin durmuşlar:)

    YanıtlaSil
  11. ablam ikinizinde ellerine sağlık bayıldım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık çok güzel olmuşlar.Gerçekten truf bu süslerle bir harika oluyor.Bende süt ve yağ yerine krema kullanıyorum,benim ölçüden yaklaşık 50 adet çıkıyor.

    YanıtlaSil
  13. Tuğçenurun yurt arkadaşı olmalıydımm !! Ellerine sağlık kankim :)

    YanıtlaSil
  14. ellerinize sağlık nefis bir görüntü canım afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  15. Ellerine emeklerine saglik afiyetler olsun nefis görünüyor .Renk cok hos güzel görünüyor sevgiler canim öptüm.

    YanıtlaSil
  16. ellerine sağlık harika olmuş.

    YanıtlaSil
  17. Harika olmuşlar. Desenize, yurtta bayram var:)) Gençler bayılmıştır bu nefis trufflara.
    ellerinize sağlık,sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. Vay vay vay....Müthiş görünüyorlar.

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!