1 Ekim 2010 Cuma

SEMİZOTU SALATASI (PİRPİRİM)


Yağmurlu,kapalı bir sabahtan sonra gülümseyen güneşle merhaba herkese!!!

Gece yağan yağmur havayı bayağı soğuttu derken sabah kapalı olan hava şimdi gülücükler saçıyor etrafa....Güzel bir Cuma günü yaşıyoruz şükürler olsun....Herkese Hayırlı Cumalar diliyorum....Cuma günlerinin vazgeçilmezi Bim takibim sonunda güzel ürünler aldım....netten takip edip sonrada işime yarayan birşey olduğunda hemen koşuyorum....Mesela bugün kızıma yağmurluk,oğluma penye badi ve kendime dedeğirmen kapaklı karabiber aldım....Bu tür alış verişler çok hoşuma gidiyor...Eveettt bugünün ana konusuna gelelim...herkesin sık sık yaptığı ve sevdiği Semizotu salatası....Diğer adıyla Pirpirim Salatası....Geçen hafta sonu Tuğçe Erzurumdan döndüğünde yapmıştım...Oda çok seviyor diye...Yapılışı çok basit ama çok şifalı....

1 bağ semizotu alınır,ayıklanıp iyice yıkanır,biraz sirkeli suda bekletilir...Daha sonra sarmısaklı yoğurt ve 2 yemek kaşığı mayonezle karıştırılarak afiyetle yenir....

Şen ve Esen kalın!!!!

10 yorum:

  1. ellerine sağlık canım bende sık yaparım . pirpirim yazmışsın ya rahmetli babacığım da öyle derdi kızlar yapın bugün bir pirpirim salatası yiyelim onada tüm gidenlerimizede nurlar içinde olsunlar.

    canım afiyetler olsun öpüyorum

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar güzell,yağmur ertesi güneşin sıcaklığıyla güne başlamak..Biz yağmura hasretiz uzun zamandır..inşallah en kısa zamanda hasretimizi gideririz yağmurla :)
    Salatan çok güzel olmuş,çok şifalı ve çok sevdiğim bir salata..Ellerine sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Canım hayırlı cumalar bayılırım semizotu salatasına.Şifa olsun çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. aa pirpirimmiymiş diğer adı hiç bilmiyordum ellerine sağlık pek severim:)

    YanıtlaSil
  5. cuman mubarek olsun sevgili arkadaşım,yağmur ah yağmur birazda buralara gelse otursam camın önüne kendi kendime hüzünlensem izlesem,çok ama çok severim yağmuru ve kışı :)

    herneyse canım semizotu salatan harika görünüyo,bayılırım bu ota,bizim buralarda daha dooğrucası,ben antalyadayım finike tarafında soğukluk derler bu semiz otuna ve iki domates,bi soğan,biraz toz kırmızı biber,çok az pirinçle pişirilir,isteyenler az bi kıymada koyar varya tadına doyum olmaz,kolay ve doyurucu bi yaz yemeğidir senin anlayacağın,birde heryerde oluveriri kendiliğinden,şimdi benim bahçede bile toplasan bi pişirimlik muhakak çıkar,çok uzattım biliyorum :)

    eline sağlık canım senin aldı beni götürdü memlekete :)

    YanıtlaSil
  6. Size de hayirli Cumalar diliyor ve biraktiginiz yorum icin cok tesekkür ediyorum.... Ayrica semizotunu her sekilde seven biri olarak, salatasina bakarken ne kadar cok özledigimi anladim. Burada maalesef Türk Bakkallari disinda bir yerde bulmak mümkün degil, nerede memleketimin mis kokulu sebzeleri, meyveleri... Sevgilerimle, ellerinize saglik diyorum...

    YanıtlaSil
  7. Hayırlı cumalar, Şifa dolu bir pirpirim (semizotu salatası) olmuş. Çok güzel, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  8. hımmmmmhhımm Hrika :)Ben çok yaparım .Rejim yaparken yağını az koyup öğle yemeği yapıyorum

    YanıtlaSil
  9. bende pirpirimi biraz haşlıyorum yine sarımsaklı yoğurt yapıyorum .mükemmel oluyor.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. denizkayra4.10.2010 09:42

    uzun bir aradan sonra merhaba..biliyosun bilgisayarım bozuktu sonunda yenisini almayı başardım nasılsın?her zamanki gibi süper olmuş kış hazırlıkların..

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!