12 Ekim 2010 Salı

SÜPRİZ SARI NOKTA


MERHABALAR SEVGİLİ İZLEYENLERİM,BLOG ARKADAŞLARIM!!!

Hergün yeni bir yazı yazmaya alışkındım ama Cumadan bu tarafa uğrayamadım....Perşembe akşamı kızımın geldiğini Cuma günü yazdığım postta belirtmiştim...Cuma akşamı bir arkadaşıma yemeğe gittik...Tuğçede gelmişken bir arada olduk....Cumartesi günü Bursadan kardeşim,gelinimiz ve dünürlerimiz vede Ömerimiz gelecekti,heyecanla bekliyorduk...Herşey gayet güzel gidiyordu derken, Cumartesi sabahı annemi aradığımda bütün moralim sıfırlandı...Annem sabah kalktığında sağ gözünün görmediğini sanki içi su doluymuş gibi hissettiğini söyledi,çok üzüldüm...Hemen doktora gidelim dedim istemedi...Misafirlerim yolda hazırlığım bitmedi dedi .Akşam onlar geldiğinde hemen söylememiş üzmemek adına...Biz saat 19 gibi gittik ve ben hemen durumu açıkladım ,doktora gitmesi gerektiğini söyledim...Neyseki tanıdık göz doktoru annemin arkadaşının oğluydu ve sağolsun hemen gerekli muayeneyi yaptı....Ve annemin daha önce hiç duymadığımız yaşlanmaya bağlı gözdeki sarı tabakanın dejenere olması " SARI NOKTA" hastalığına yakalandığını söyledi.Genetik faktörler etkiliymiş...Risk faktörlerinden biri de katarakt amaliyatı ve annem 13 sene önce katarakt ameliyatı olmuştu....Yıkıldık resmen...Annem baktığı yeri göremiyor sadece etrafındaki % 10 luk alanı görebiliyormuş...Göz arkasındaki kanamanın da kontrolü yapılmalıymış...Göz anjiyosundan sonra tedaviye karar verilebilirmiş....Tabiki büyük bir şehirde ve Üniversite hastanesinde...Lazer ile göz anjiyosu yapıldıktan sonra kuru ve yaş 2 tipi olan hastalığa karar verilebilirmiş...Hepimiz çok üzüldük , annem misafirlerimize belli etmemeye çalıştı...2 gece hiç uyumadım ve sürekli en olumsuzunu düşünerek üzülüdüm...Doktor Pazartesi bir kere daha muayene edip durumun aciliyetine göre karar vereceğini söyledi...Misafirlerimiz zaten 1 hafta kalacaklardı ve annem onlarla Bursaya gidecekti...Neyseki pazartesi muayeneden sonra doktor kanamanın durduğunu ve acele etmeden haftaya pazartesi hastaneye gidebileceklerini söyledi...Onlarda cumartesi yola çıkarlar sanırım...Annemin iyileşmesi için dua etmekten başka birşey gelmiyor elimizden...Göz içi iğne veya lazer tedavisiyle umarım yeniden görmeye başlar,çok üzgünüm....Bu hastalık hakkında bilgisi olan varsa lütfen bana yazsın!!!

33 yorum:

  1. Tülin ciğim,çok geçmiş olsun .Anneciğin en kısa zamanda sağlığına kavuşur umarım.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Canım arkadaşım Rabbim anneciğinede
    şifa versin.Dert verip derman arat
    masın ilk defa duydum bu rahatsızlı
    ğı inşallah çabuk atlatır.Masa hari
    ka kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle anneciğine çok geçmiş olsun canım, inşallah tedavi işe yarar anneciğinde eski sağlığına kavuşur en kısa zamanda..

    Herşey çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. Allah bütün yuvalarda huzur, sağlık ve mutluluğu daim eylesin. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. tülincim çok geçmiş olsun.Rabbim şifa versin inşallah.göz hastalığı çok zordur biliyorum.moralini yüksek tut.inşallah teyzemiz iyileşek.öpüyorum canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Annene çok geçmiş olsun. Bir an önce iyileşmesini dilerim.
    Kerdeşine ve eşine bir ömür boyu mutlu yıllar.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, bloğunuzu ilgiyle izliyorum. Öncelikle anneniz için çok geçmiş olsun, umarım en iyi şekilde sonuçlanır herşey. Üzülmemek elde değil ama yinede daha kötü olmamasına sevinip içinizi rahatlatmanız annenizi de rahatlatacaktır sanırım.. Sofra ve yemekler herzamanki gibi çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. geçmiş olsun, anneniz en kısa sürede sağlığına kavuşur umarım

    YanıtlaSil
  8. NİNEM DUALARIM SENİN VE ARKADAŞIM İÇİN,ALLAH BÜYÜKTÜR İNŞALLAH EN AZ HASARLA ATLATIR TEDAVİYİ.CANIM YAŞLANIYORUZ YAPACAK BİRŞEY YOK DOĞANIN KANUNU BUNLAR.ALLAH BU GÜNÜMÜZÜ ARATMASIN.GENÇLER ÇOK SAĞLAM DURACAK Kİ ANNECİĞİNİN MORALİ BOZULMASIN.

    YanıtlaSil
  9. Tulin ablacigim cok uzuldum cok buyuk gecmis olsun...umarim en kisa zamanda iyilesir...yemekler, sofra harika gorunuyor..ellerine saglik..sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. canım anneciğine çok geçmiş.olsun.inşallah korktuğunuz kadar olmaz.bu arada nihayet bloguna girebildim aylardan beri kapanmadı:))

    YanıtlaSil
  11. canım geçmiş olsun...allah şifa versin..sevgiler

    YanıtlaSil
  12. güzel arkadaşım Allahım anneciğine hayırlı şifalar versin inşallah lütfen olumsuz düşünme var bunda da bir hayır...

    YanıtlaSil
  13. geçmiş olsun arkadaşım,herzamanki pskolojimle benim en çok merak ettiğim şey: gözde ağrı varmı yani anneciğinin canı yanıyormu ?
    inşallah acımıyordur,canı yanmasında tedavisi bi şekilde muhakkak yapılır,üzme sen kendini canım arkadaşım,düşünme öyle en kötüsünü olurmu...

    YanıtlaSil
  14. iyi akşamlar arkadaşım annenize çok geçmiş olsun allah acil şifa versin sizlerede güç ve sabır sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Çok geçmiş olsun canım,inşallah tez zamanda sağlığına kavuşur anneciğin..Allah'dan acil şifalar diliyorum..

    YanıtlaSil
  16. Geçmiş olsun Tülin Hanım'cığım. Bence misafirler hoşgörsün, siz acilen tedaviye başlatın iyi bir hastanede. Burada anlaşılır bir şekilde anlamışlar. Sevgiler.
    http://blog.mynet.com/halilbahcecioglu1/yazi/sari_nokta_hastalarina_umut_isigi/74167

    YanıtlaSil
  17. canım ablacığım çok üzüldüümm:(( keşke bir bilgim olsaydı ama yok ne yazıkki..
    Allahtan şifasını diliyorum bir an evvel...

    YanıtlaSil
  18. tülinim canım geçmiş olsun,inan çok üzüldüm.inş.tedavisi olup anneciğn yeniden eskisi gibi görür..allah şifa versin canım,çok öptüm...

    YanıtlaSil
  19. Tülinciğim çok geçmiş olsun çok üzüldüm ama ben iyi düşünüp iyi olması için dua ediyorum. Nur yüzlü anneciğinin ellerinden öpüyorum canınıda sıkma tıp çok ilerledi mutlaka iyileşir Allah beterinden saklasın sevgilerimi yolluyorum...

    YanıtlaSil
  20. Tülin ablacım çok geçmiş olsun inş en kısa zamanda sağlığına kavuşur.Kardeşine ve gelininize bir ömür boyu mutluluklar.Bizde lahana dolmasını çok seviyoruz her izine geldiğimizde annem ne pişireyim dediğinde lahana dolması derdim.Masa herzamanki gibi güzel gözüküyor ellerine sağlık.geçen günkü misafirlerim Serap abla ve misafiri görümcesi ,Nürten yengem Huriye,ablası ,annesi,annem

    YanıtlaSil
  21. ablacım allah acil şifalar versin çok üzüldüm inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur.bu arada masada şahane misafirlerinle dolu dolu bir hafta geçirmeniz dileğiyle.

    YanıtlaSil
  22. canım benim anneciğine acil şifalar diliyorum iyi haberlerini bekliyoruz inş. öpüyorum

    YanıtlaSil
  23. canım sana bir link bırakmak için tekrar geldim benim facebooktam takip ettiğim bir sayfanın sitesi bu.

    http://www.doktorsitesi.com/

    online hizmetleride var,çok beğenilen bir gurup bir göz atıver direkt işin erbabına sorup öğrenmek en güzeli.
    tekrar acil şifalar anneciğine

    (bir yere kaydet her zaman lazım bir link.)

    YanıtlaSil
  24. Canım arkadaşlarım;inanın yorumlarınız ilaç gibi geldi çok teşekkür ederim....
    Sizin desteğiniz ve dualarınızla inşallah hayırlı şifa bulacağız...

    YanıtlaSil
  25. Tülincim geçmiş olsun ben bilirim o göz görmemesini bir ara benimde gözüme perde indi doktora gittim göz pınarlarım kurumuş suni göz yaşı damlası kullandım aylarca Allahdan şifa dilerim yardımcınız olsun kendine iyi bak sen dirayetli ol ki anneciğine bakabilesin

    YanıtlaSil
  26. Tulincim canım benim merhaba ;
    annenin hastalığını ilk defa duydum ve çok üzüldüm umarım rabbimin izni ile herşey düzelecek
    sen aklına kötü şeyler getirme rabbim izin verir ise herşey düzelir yoluna girer
    tüm dualarımda annenide anacağım
    Allahım yar ve yardımcınız olsun
    iyi haberlerini bekliyorum..


    Masa da yok yok yapan hazırlayan herkesin eline sağlık
    tadan herkese afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  27. rabbim şafii ismi ile şifa versin (((

    YanıtlaSil
  28. Tatlı teyzem yine de gülümsemiş fotolara.Allah şifalar nasip etsin inş. kendisine.Sen de üzme kendini canım,biliyosun bu dünyadaki her kısıtlama her sıkıntı ahirette ferahlık olarak gelecek bize.Tedaviyle düzelir inş. bitanem.Geçenlerde de gencecik bi arkadaşımın görme kaybına uğradığını öğrenmiştim çok üzülmüştüm.Rabbim şifa versin tüm hastalara. Sevgiler canımcım ...

    YanıtlaSil
  29. Çok geçmiş olsun,Umarım sağlığına kavuşur, anneler değerli bizim için..

    YanıtlaSil
  30. Merhabalar
    Annenizin durumuna çok üzüldüm inşallah geçici bir durumdur en kısa zamanda sağlığına kavuşur.Çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  31. çok geçmiş olsun arkadaşım...Allah acil şifalar versin anneciğine...

    YanıtlaSil
  32. canım nolur kusura bakma uğrayamıyorum bloguna. çok geçmiş olsun anneciğine canım bende bol bol dua edicem bu akşam annen içn. canım konuşmadım eşim vardı yanımda ben biraz zor günler geçiriyorum müsait bi zamanda ben arıycam seni uzun uzun konuşuruz tülincim. tekrar geçmiş olsun seni çok seviyorum bi tanem.

    YanıtlaSil
  33. Tülincim merhaba çok geçmiş olsun canım inşallah en kısa zamanda düzelir anneciğin. Ben daha önce gözdeki sarı noktaya iğne yapılarak görmenin düzeltilebildiğini duymuştum. Arkadaşımın eşinin şeker hastalığından dolayı gözleri göremiyor artık, onun için gitmişlerdi ama onun damarlar tamamen kuruduğu için yapılamamış. Bir araştırın isterseniz canım.

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!