29 Eylül 2010 Çarşamba

TURŞULARIM HAZIR


Güz mevsimi iş mevsimi derler ya,aynen öyle...
Kışa girerken organik sebzelerden yiyecek saklamak için çeşitli metodlarla neler neler hazırlanır...Turşular,konserveler,dipfirize konan sebzeler,közlemeler,kurutmalar,reçeller.....Aman pek güzel olur hepside....tabiii bir o kadar da zahmetli...Bu sene turşumu anneme kurdurdum....Onun elinden çok daha güzel olur turşular...Hatta kışın yedikçe takılırız ona "anne sen bir turşucu dükkanı aç" diye... İnşallah nazar değmez de afiyetle yeriz turşularımızı.....Aman maşallah ,maşallah!!!En çok kısırla ve çiğ köfteyle severim yemesini....

14 yorum:

  1. Canım maşallah kışlıklar hazır ben bu sene hazırlamadım maalesef.Sağ
    lık ve huzurla tüketirsiniz inşal
    lah öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. turşunun ayrıntılarını merakla bekliyorum. sizlere afiyet olsun. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle yeni işin hayırlı olsun canım, kızına da başarılar diliyorum, umarım kısa sürede alışır. Anneciğin çok çalışkan maşallah çok güzel turşular kurmuş,
    senin kış hazırlıklarında çok pratik, ellerine sağlık. Afiyetler olsun, sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık, ''hamarat hanım'' sözüne ne kadar da yakışıyorsun. Sevgiler, selamlar.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık. Aynen yaz ve güz bize iş mevsimi. Ama hepsi de tükeniyor kış boyu, kolaylıklar sana

    YanıtlaSil
  6. ablacığımmm anneciğinin ellerine sağlıkk o kıyöetli ellerini öperim kendisinin:))
    afiyet bal şeker olsun sizlere:))

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık cnm iyi günlerde yiyin.

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık
    çok güzel görünüyorlar

    YanıtlaSil
  9. çok güzel görünüyorlar, afiyetle ağız tadıyla yemenizi dilerim. yeni işin hayırlı olsun, sevgiler

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık arkadaşım süper görünüyor.sevgi ve muhabbet ile...

    YanıtlaSil
  11. anacığının ellerine sağlık,turşusuz olmaz tabi,fakat menemeni ilkl kez duyuyorum aslında denemek lazım,allah ağız tadıyla yemek nasip etsin arkadaşım

    YanıtlaSil
  12. Amanda aman turşular hazırmış ellerine sağlık canım benim....

    YanıtlaSil
  13. plastikler, çok sıcak ve çok soğuk derecelerde inanılmaz zararlı oluyor ve kanserojen etkileri ortaya çıkıyor. bilginize :) neyle koyucaz donduruculara bilmiyorum tabi :)

    YanıtlaSil
  14. sevgili Tülin ne kadar beceriklisin, kış hazırlıkları yazılarını hep okudum, bu kış geçti ama bir dahaki kışa bu tariflerinden yararlanıp, ben de yapmak istiyorum, çok teşekkürler:)))

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!