3 Eylül 2010 Cuma

DOMATESLİ-BİBERLİ TAVA BÖREĞİ


 MERHABALAR!!!

Ramazanın başından bu tarafa hep iftar menümüzü yayınladım....Sahurda uyku mahmurluğuyla foto çekemediğim için pek yer veremedim açıkcası...Yoğun bir tempoyla geçen ramazan ayı içerisinde sahurun ayrı bir önemi var bizim için...Genellikle kahvaltı tarzında yiyecekler yiyip bol bol su içerek yaptık sahurlarımızı...Börek-çörek kahvaltılık yiyeceklerin yanında mutlaka domates salatalık ikilisinide yedik...Salatalık hem mideyi doldurup tokluk hissi veriyor hemde bol su ihtiva ettiğinden susuzluk ile başediyor... 

Bugün dün sahur için yatmadan önce yaptığım ve tarifini tamamen uydurduğum bir börek yayınlıyorum sizler için...Hazır yufkayla yapılan böreklerde mantık hep aynı gerçi,mucitlik bir şey yok...Ama gerçekten çok pratik ve bir o kadarda lezzetli oldu....Evimin erkekleri ve bayanları tarafından çok beğenildi...(Deryacım hep evimin erkekleri diyor ya ondan özendim...)

Gelelim tarife;
2 adet yufka ile başlayın..Tavanın dibini sıvı yağla biraz yağlayın...

Yufkanın birini kenarları taşacak şekilde tavaya yerleştirin ve biraz buruşturun...


2 yumurta,1 çay bardağı süt ve 1 çay bardağı sıvı yağ ile hazırlayacağınız karışımı yufkanın üzerine gezdirin....Daha sonra 2.yufkayı dörde bölün ve bir parçasını serin....
Üzerine bir çay tabağı kadar beyaz peynir ve kaşar peyniri serpiştirin...

Doğranmış 2-3 sivri biberi (kestel biberi kullandım) ve bir domatesi de ekleyin ve biraz tuz ,biraz pul biber ve biraz da kekik ilave edin...kalan yufkaları serin ve harçtan dökün...daha sonra kenarlara taşan yufkaları da kapattıktan sonra kalan harcı fırça yardımıyla böreğin üzerine yayın...Tavayı ocağa koyun,önce harlı daha sonra kısık ateşte kontrollü bir şekilde pişirmeye başlayın...Spatula yardımıyla kızarıp kızarmadığına bakın....Kızardığında tavayı kapağı alta gelecek şekilde çevirin ve kapaktan tekrar tavaya aktararak diğer yüzünüde kızartın...

Kızaran böreği hemen servis tabağına almayın,kapağını yarım kapatarak yatın...Sahurda kalktığınızda biraz ısıtın ve daha sonra servis tabağına alarak dilimleyin....

Afiyet Olsun!!!

11 yorum:

  1. Canımmm ellerine sağlık misler gibi
    olmuş böreğin afiyetler olsun koca
    man öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. bundan bende yapıyorum sosis yada salamda ekleyince pizza tadında börek oluyor birazda peynir ıııım nefiiiiis

    YanıtlaSil
  3. Hayırlı cumalar. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.Börek ve çeşitlerini ailece çok seviyoruz.
    (Artık kimse almasın diye böreği dilimlemiyorsunuzda)

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  4. lezzetli görünüyor
    bayıldım ne pratik deneyeceğim

    YanıtlaSil
  5. Tava böreği kadar güzel ve pratik bir börek görmedim ve yemedim.Çok leziz duruyor.Ellerine sağlık,sevgimle öptüm.....

    YanıtlaSil
  6. Deryacım teşekkürler canım...

    Serpilim bende yapmıştım adına da yufka pizzası demiştim.
    http://tatesal.blogspot.com/2009/06/yufka-pizzasi.html
    buradan bakabilirsin..

    Şifalıyemekler arkadaşım evet dilimlemedim bize kalmaz diye...

    mavianne ve annemineli gerçketen tava böreği müthiş...

    YanıtlaSil
  7. Çok severim bu böreği...
    Hem kolay, hem de çok lezzetli olduğu için:))
    Ellerinize sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. çok lezzetli görünüyor :) ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. ellerinize sağlık nefis olmuş hem de oldukça pratik.

    YanıtlaSil
  10. merhabalar,
    ben de böyle börekleri kahvaltıda çok seviyorum :) ellerinize sağlık
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık eminim çok güzel olmuştur. Denedin mi bilmem bu harç poğoçaya da yakışıyor

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!