5 Temmuz 2010 Pazartesi

KİRAZ REÇELİ




Hayırlı günler kıymetli İzleyenlerim!!!
Bu sene reçel yapmayacağım dedim ama ahududu reçelinden sonra birde kiraz reçeli yaptım....Çok güzel iri ve koyu renkli kirazı görünce dayanamadım yine....Yeşimciğimin sitesinde görmüştüm,denedim,beğendim....Daha önce beyaz kirazdan denemiştim ama ilk defa macar kirazından reçel yaptım...Denemeye değer bir lezzet bence....Yeşimin reçeller hakkındaki püf noktası 10 numara...Püf noktası şudur ki;hangi reçel olursa olsun reçelin taşmaması ve köpüklenmemesi vede küflenmemesi için kaynatırken içine bir çay kaşığından az olmak üzere tereyağı konulacak....Gerçekten denedim ve tecrübe edindim.....Ne taşma nede köpüklenme olmadı....
Yeşimin (yeturlalezsetkareleri)tarifi için TIK!!!....
Benim tarifim kısaca şöyle;1 kğ iri,siyah macar kirazının çekirdekleri çıkarılır...2 su bardağı toz şeker kirazların üzerine dökülerek buzdolabında bekletilir....Daha sonra 4 su bardağı toz şekerin üzerine çıkacak kadar su konularak kaynatılır...Biraz kıvamaldıktan sonra bekletilen kirazlar atılır ve kaynatılır....(Bekletme süresi 1-2 saat veya akşamdan konup,sabah pişirilebilir)Çay kaşığının ucuyla tereyağı konur....1 yemek kaşığı kadar limon suyu eklenir ve ocağın altı kapatılır...Afiyet olsun!!!

Kiraz güzeli oğlum...



Buda benim tatlımı tatlı oğluşum....bana kerem abi diyin ben abi oldum diyor ...
Kerem abim!!!

9 yorum:

  1. Selamlar :)
    Vişneye bayılırım da kiraz reçelini duymamıştım daha doğrusu beyaz kiraz reçelini bilirim ama bu da çok güzel görünüyor. Kerem abişe de selamalr kızlara da yöresel kostümler çok yakışmış :)

    YanıtlaSil
  2. Canım mutlu haftalar bu reçelinde
    harika olmuş ellerine sağlık.Afiyet
    ler olsun.Kerem paşam maşallah pek
    bir yakışıklı:))Öptüm...

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor reçelin.oğlunda reçelin gibi tatlı tabiiki.

    YanıtlaSil
  4. Bende dün kiraz topladim...
    Bende yapayim bakalim recel,insallah beceririm;)) Ikinci recelim olucak...

    YanıtlaSil
  5. eline sağlık tülinim,afiyetle yeyin:)kocaman öptüm..keremi de ısırdım:)

    YanıtlaSil
  6. Selam, bende recel yapmayi ve yemegi cok severim. Recel yapmayi hic ihmal etmem. Gerci marketlerde her türlü meyvenin receli var ama evlerde visne yerine kiraz receli yapildigi duymamistim.
    Bende deneyecegim.

    YanıtlaSil
  7. Ben ce nefis görünüyor ellerine sağlık bir de Kerem abiye soralım bakalım nasıl olmuş nede olsa o yemiştir :))
    Kerem abi nasıl olmuş ?

    YanıtlaSil
  8. Tülinciğim önce oğlunu yanaklarından sıkarak çok öpüyorum. Abiliğini yesinler onun...Kiraz reçelini bende Yeşimde okumuştum denemek için sırada.Köpüklenme için tereyağını kayısı reçelinde denedim süper bir fikir. Seninde eline sağlık sevgiler İzmirden..

    YanıtlaSil
  9. bende ilk kez duydum kiraz reçelini.eline sağlık, sevgiler

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!