2 Temmuz 2010 Cuma

AHUDUDU REÇELİ




Hayırlı Cumalar!!!Cumanız mübarek olsun dostlarım!!!
Bu sene reçel yapmayı düşünmüyordum ama ahududuları görünce dayanamadım...


Aslında daha çok böğürtlen reçelini seviyoruz diye yapıp yapmama hususunda kararsızdım..
Böğürtlen daha ekşimsi olduğundan daha çok hoşumuza gidiyordu ben içine biraz fazla limon sıktım ve yaptıktan sonra iyiki vazgeçmedim dedim,çünkü lezzeti harika oldu....
Bundan sonra hep yapacağım...
Şimdi tarife geçeyim;

MALZEMELER:
----------------
1 kğ ahududu
5 su bardağı toz şeker
Çeyrek limon suyu
1 su bardağı su

YAPILIŞI:
----------
Ahududular temizlenip,yıkandıktan sonra süzgeçte bekletilir...iyice süzülünce tencereye bir kat ahududu ,bir kat toz şeker olarak sıralanır...Birkaç saat beklettikten sonra ocağa konup,altı yakılır....Katılaşmaya başladığında limon suyu ilave edilir....Soğuduktan sonra kavanozlara doldurulur...Daha sonra afiyetle yenir!!!

*Reçelimi Kandilsimidi Ayşeciğimin hediyesi olan reçelliğime koydum ve fotoladım ,buradan tekrar teşekkür ediyorum güzel yürekli genç arkadaşıma....

17 yorum:

  1. hayırlı cumalar tülinim:)ahududu reçelini çok severim,ahududu buralarda pek olmuyor,eline sağlık,yiyenlere afiyet olsun....kocaman öptüm seni...

    YanıtlaSil
  2. kolay gelsin sana.afiyet olsun reçelede çok tatlı görünüyor:))

    YanıtlaSil
  3. Canım hayırlı cumalar.Nasılda güzel
    olmuş rengi ve kıvamı ellerine sağ
    lık.Afiyetle yiyin öpüyorum...

    YanıtlaSil
  4. gecen yıl annemde yaptı,yemelere doyamadık....ellerine sğlık..

    YanıtlaSil
  5. Artık gündüzlerin oldukça uzun olduğu şu günlerde kahvaltı süreleri de uzuyor bizim gibi sahil kentlerinde yaşayanlar için. Renk renk reçeller de çok yakışıyor kahvaltı sofralarına. Çok güzel görünüyor reçelin. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  6. fatma48-hazanyagmuru42.07.2010 13:46

    canım ahududu bizim bildiğimiz kara dut değilmi yanlışmı biliyorum çok severiz bizde ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık,ben ahududu severim çok ama hiç reçelini yapmadım çok hazırcıyım hep aldık ama en sağlıklısı seninki ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Tülin'ciğim ellerine sağlık. Ben ahududu reçelini çok severim ama hep hazır aldım ve yedim. Evde yapımı çok güzel görünüyor. Yapmam lazım :)

    YanıtlaSil
  9. canım kolay gelsin eminim boll bool foto çekersin bekliyorum. canım bende yapmamay kararı aldım bu sene reçel yenmiyor hiç bizim evde. ama sen iyki vazgeçmişsin kararından harika görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. sanada hayırlıcumalartatlım..vallahi reçelin öyle nefis görünüyorki...bende mi yapsam acaba....ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  11. Ahududu reçeliniz harika gozukuyor.Yarışma için size kolaylıklar diliyorum.Sevgiler.Aida

    YanıtlaSil
  12. Oğlum böğürtlen reçelini çok sever, eğer pazarda bulabilirsem tarifinizi hemen deneyeceğim...
    tazesini bulamazsam, donmuş olanlarla yapılabilir mi bilmiyorum???
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık ben hiç tatmadım ahududu reçelini belkide burda pek rastlamadığım için meyve olarak eskişehir de yemiştim çok lezzetli .

    gerçi reçel bizde fazla tüketilmiyor,yaptıklarım da misafirlik bulundun diye:))
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  14. Hayırlı Cumalar. Geçen sene annemin yazlığında bolca aldık bolcada reçelini yaptık. Vişne jölesi yapıp içine katınca harika cheesecake sosu oluyor:))

    YanıtlaSil
  15. Bende hep ahududu reçelinin hazırını alırdım ama inanın kendi yaptığınızla dağlar kadar fark var,mutlaka denemelisiniz arksadaşlar...

    Fatma ablacım karadut ve ahududu çok farklı şeyler,böğürtlenle benzer ahududu,hatta dal çileği de denilebilir....

    YanıtlaSil
  16. canım çekti doğrusu :)

    ellerine sağlık tülin ablacım :)

    YanıtlaSil
  17. harika görünüyor reçelin ellerine sağlık canım bende vişne alıp yapmayı düşünüyorum.

    sağlıklla yemek nasip olur inşallah

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!