30 Haziran 2010 Çarşamba

TRUFF



Sevgili Aylinden aldım truff tarifini ...Yüzü gibi yüreğide güzel olan arkadaşımın blogunu ziyaret etmenizi tavsiye ederim....yemekkvakti.blogspot.com



Bundan sonra bayramlarda çikolata almak yok....Misafirlerime çeşit çeşit yapıp ikram edeceğim....Genelde truff tarifleri kremalı olduğundan denememiştim....Bu tarifi görünce tamam dedim ve akşama eve gider gitmez hemen denedim....Ben 2 ölçü yaptım ve tadı harika oldu....
Şekerleme olarak pek çeşit olmadığından hindistan cevizi,kakao ve renkli şekerlemeye batırdım.
Şimdi tarif;


MALZEMELER:
----------------
1 paket kakaolu baton kek (isterseniz evde olan bir kek)
50 gr margarin
1 tepeleme yemek kaşığı koyu kakao
2 yemek kaşığı pudra şekeri
yarım çay bardağı süt


Yarım paket bitter veya sütlü çikolata (tarifte yoktu ben ekledim)
1 paket vanilya
Damla Çikolata
Üzeri İçin;
-----------
Renkli pasta süsleri
Hindistan cevizi,Kakao vs.


YAPILIŞI:
----------
Baton keki rondodan çekin...(Ben elimle ovuşturarak,ufaladım)...Sos için tencereye margarin,kakao,vanilya,süt ve pudra şekerini koyup karıştırın,ocağın altını açın, kısık ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin.İnce çekilmiş kekin içine istediğiniz malzemeyi katın (kuru üzüm,damla çikolata,kuru kayısı,ceviz ,fıstık vs.)ben sadece damla çikolata koydum...Sos biraz ılındıktan sonra kekli karışımımıza ekleyip köfte yoğurur gibi yoğurun....Dolapta 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra hamurumuzu ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp dilediğiniz dış malzemeye bulayın....


Ancak yaptıktan sonra edindiğim tecrübeye dayanarak şunu söylemek istiyorum ki hazırlanan karışım dolapta 1-2 saat bekledikten sonra çıkarılıp yuvarlaklar yapılarak dış malzemeye bulanırsa daha güzel olur...Yukarıdaki tarif tek ölçü ve yaklaşık 20 adet truff için verilmiştir....Dilerseniz siz 2-3 ölçü yaparak truff sayısını artırabilirsiniz....Afiyet olsun!!!



13 yorum:

  1. Canımmm ellerine sağlık resmen truf
    lar ye beni diyor:))Aylinciğimede yazmıştım seninde aklında olsun ben
    krema ile yapıyorum.Margarin ağır bir tat ve bazen koku veriyor:))Ko
    caman öptüm...

    YanıtlaSil
  2. süper, ama alıştın sen zaten arkadaşım dimi :))

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor yemeside pek bir zevkli truffun:)

    YanıtlaSil
  4. Sana katılıyorum, son bir yıldır bayramlarda alıyorum cicili bicili kutuları kendi trüflerimi götürüyorum ev ziyaretlerinde. Çokta güzel oluyor. Senin de Aylinin de ellerinize sağlık, sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık süper olmuş seninkide beğenmene çok sevindim..

    Yanlız benim bloğum çift k ile yani yemekkvakti.blogspot.com (tek kliyi başkası kapmış:))

    YanıtlaSil
  6. bu arada tatesalcım milföyde istediğin reçeli koyabilirsin bence çok sulu olmasın yeter sonra istenmeyen durumlara mahal veririz tepsiye yapışır temizlemekle uğraşırız :))

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım nefis olmuşlar sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. Canım ne hoş olmuşlar,ellerine sağlık,sevgilerrr...

    YanıtlaSil
  9. eline sağlık tülinimmm,yemiş gibi yutkundum:)kocaman öptüm.....

    YanıtlaSil
  10. resim şahane ama ya dayanılırmı bu görüntüye ellerin dert görmesi

    YanıtlaSil
  11. nefisssssssss görunuyor Tülinim ellerıne sağlık hayatım.bır tane aldım.:)sevgıler

    YanıtlaSil
  12. tülin nede güzel olur şöyle bitanecik alsam kahvemin yanına..

    [bi tanesini arama :=}

    YanıtlaSil
  13. ne kadar güzel bir tarif yapmalı en kısa sürede çocuklara (çocuklar bahane mi yoksa)

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!