15 Haziran 2010 Salı

HAŞLANMIŞ PATLICAN KIZARTMASI



Ne patlıcanı bu balık dediğinizi duyar gibi oluyorum...
Akşam yaptığımda eşime balık olduğunu söyledik yiyinceye kadar anlamadı...
Gerçekten çok güzel oldu denemenizi tavsiye ederim.
Tarifi şöyle;patlıcanları alacalı soyup dörde bölün ve bir tatlı kaşığı tuz atarak tencerede haşlayın...Haşlanmış patlıcanları süzgece alın ,iyice süzülünce havlu kağıdın üzerine alarak fazla suyunu çektirin..1 çay bardağı mısır ununa bir çay kaşığı karabiber ve birazda tuz atarak karıştırın.Patlıcanları bu karışıma bulayarak sıvı yağda kızartın...Normalde haşlanmadan kızarttığımız patlıcan çok yağ çeker,bunun fazla çekmediğini göreceksiniz....Biz üzerine sarmısaklı yoğurt dökerek yedik...Çok nefis oldu...Ama siz isterseniz sadece dövülmüş sarmısak ekleyerek veya sade de yiyebilirsiniz....Afiyet olsun!!!

16 yorum:

  1. Canım Karadenize özgü harika bir lezzettir ellerine sağlık bende bu
    hafta yapmak için hususi küçük patlıcanlar aldım.Size afiyet olsun
    öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Sen tavsiye edersin de yapmaz mıyım. Mutlaka deneyeceğim. Selamlar canım..

    YanıtlaSil
  3. evet tiryakim aynen öyle oluyor.. yoğurtlada süper yeniyor.. bizim oralarda[trabzon]çok yapılır yaz aylarında...
    afiyet şeker olsun

    YanıtlaSil
  4. Tülincim ben ilk defa duyuyorum ve denemek istiyorum deneyince paylaşacağım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. gerçekten güzel görünüyor.Denemek lazım.

    YanıtlaSil
  6. Güzel bir tarif
    Bozburun 'da bir pansiyonda yapmışlardı bunu ilk kez orada denemiştim gerçekten çok güzel oluyor sarmısaklı yoğurtla ellerine sağlık canım uzun zamandan beri yapmamıştım ilk fırsatta tekrar yapmalıyım :)
    aklıma getirdin teşekkürler.....

    YanıtlaSil
  7. akşam deniyeyim
    ne yapsam patlıcandan diye düşünüyordum
    sağolasın

    YanıtlaSil
  8. Hiç bilmiyordum fotoğrafı görünce balık zannettim yeni birşey daha öğrendim. Çok teşekkürler. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. ayy harika bende balık sandım görünce. ellerine sağlık canım. mutlaka deniycem.canım tekrar geçmiş olsun umarım en kısa zamanda hepiniz kurtulursunuz bu pis hastalıktan....

    YanıtlaSil
  10. :)
    Merhaba..
    Ne kadar güzel olmuş..Maşallahh..
    Ellerinize sağlık olsun gülüm..
    Ben de bamya kızartması yapıyorum hakikaten güzel oluyor bu tür yiyecekler..
    Aranıza yeni katıldım,hayırlı sohbetler diliyorum..

    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  11. mutlaka deneyeceğim tülincim ellerine sağlık..yaz için harika bir tarif...çok öpüyorum ..

    YanıtlaSil
  12. eline sağlık.patlicanı çok severim ama mısır unu yok.normal un olmazmı

    YanıtlaSil
  13. Samsun da ablam yapmıştı.Patlıcanıduruma göre 6-8 parçaya ayırıp sap kısmı bütüm kalacak şekilde hazırlamıştı sanki.Ellerinize sağlık olsun.Gerçekten de balık gibi oluyor adeta.Ellere sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Cok degisik bir lezzet olmus, denemem lazim. Ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  15. canım yaaa ben bu akşam patlıcanlı bir yemek yapayım diyordum ama bu daha cazip geldi. Hemen deneyeceğim teşekkürler..

    YanıtlaSil
  16. evet buradanda balık gibi görünüyor
    ben bu şekilde ilk kez bir fındık bahçesinde yemiştim nasıl yaptığınıda sormaya utanmıştım bende denedim ama onunki gibi lezzet hiç alamamıştım senin balıkları:)))görünce yıllar öncesine geri döndüm hatırlattığın için çok teşekkürler ellerin dert görmesin

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!