18 Kasım 2009 Çarşamba

ŞEKER PANCARI TURŞUSU





Evde çok sevilen bir turşu çeşididir...
Yapımı biraz zahmetli ama bence değer...

Bu görmüş olduğunuz şeker pancarının ta kendisi...
Erzincanda bol miktarda yetiştirildiği için bulmak zor olmuyor...Çiftçiler yetiştirip kamyonlara yükleyerek şeker Fabrikasına veriyorlar....Benim iş yerim şeker fabrikasına çok yakın olduğundan yoldan geçerlerken görüyorum ve şeker yapımına başlandığında küspe kokusu ta bize kadar geliyor....Kokusu güzel olmasa da şekeri afiyetle tüketiyoruz...
Hele turşusu mükemmel oluyor....Kabuğu sert olduğundan soyması zahmetli ben eşime soydurdum ve dilimleyerek haşladım...Aslında iyice yıkayıp kabuklu da haşlanabilir daha sonra soymak kolaylaşır...Haşlanan şeker pancarını büyükçe bir kaba aldım ve üzerine normal su doldurdum...Bir ik sefer bu suyu değiştirdim.Amaç tatlı olan pancarın şekerini çıkarmak....Daha sonra turşu kurma işlemine geçiyoruz...Ben turşukur kullanmıştım turşularımda ve biten kornişon turşusunun suyunu dökmemiştim hemen pancarları içine attım ve 2 gün sonra yemeye başladık,harika bir lezzet...Normal olarak sirke,sarmısak ve tuz ile turşu suyunu hazırlayıpda turşunuzu kurabilirsiniz...Ayrıca salata için kullandığımız karalahananın dallarından atıp rengini morlaştırmak istiyorum akşam hemen ilave edeceğim...Sizede tavsiye ederim....Afiyet Olsun!!!

9 yorum:

  1. turşu deyince hemen ağzımın suyu akar:)
    soyma aşamasını eşine yaptırmışsın zaten gerisi kolay hehe

    öptüm canım

    YanıtlaSil
  2. hiç duymamıştım canım ya pazara gidince bulursam pancar alıp deneyim.

    YanıtlaSil
  3. hiç duymadım eminım çok güzeldır ellerine saglık afiyetle saglıkla yemeyı nasıp etsın rabbim. sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. şeker pancarı turşusunu hiç duymamıştım.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  5. biz şeker pancarını haşlayıp yeriz ve çok lezzetli.bizde kırmızı pancarın turşusunu yaparız ama şeker pancarının turşusunu hiç duymamıştım ,tadını merak ettim.eline sağlık

    YanıtlaSil
  6. Selamlar Şeker pancarının turşusunu ilk defa duyuyorum geçenlerde eşimin memleketinden bize de gelmişti haşladık yedik bayaaaa tatlı bişey tek başına tatlı olarak bile yenebilir. Biz haşladıktan sonra soyduk.

    YanıtlaSil
  7. ablam ellerine sağlık benim memleketim kastamonudada yaparlar bizdede çok yetişir çünküü afiyet olsun sizlere..

    YanıtlaSil
  8. ooo turşu ağzımı sulandırdı
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Kahvaltıda süper gidiyor

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!