26 Ekim 2009 Pazartesi

TİRİT



 Tirit normalde kırmızı etle yapılırmış,ama ben hep tavuk etiyle yedim...Rahmetli babamın bir numaralı yemeğiydi...Bir ziraatçi olarak tavukları kendisi bahçemizde besler ve hafta sonları kendi elleriyle keser,temizler bize yedirirdi...Ziraat Teknisyeniydi ve bu işlerden çok iyi anlardı...O tavukların lezzeti çocukluğumda bir yerlerde kaldı...Bulamıyorum artık yok öyle lezzetli tavuklar...Ama olanlarıyla idare ediyoruz...Eşim tavuk sevmediği için ona yedirme yollarını ararken geldi aklıma....Dur tirit yapayım da belki yer dedim...Ve yanılmadım bu resimlediğim 2. yapışımdan,çok beğendi,nasıl yedi gözlerime inanamadım....Hem yapılışı çok kolay hemde bayat ekmekleriniz değerleniyor...Öncelikle 5-6 adet bageti haşlıyorsunuz...Bayat ekmekleri derin bir salata tabağına doğruyorsunuz...Üzerine tavuk suyu gezdirerek ıslatıyorsunuz...Tavuk etlerinide tiftikleyip serpiştirdikten sonra piyazlık doğranmış soğanı da üzerine serpip,tuz,karabiber,pul biber ilavesiyle servise sunuyorsunuz....Hepsi bu kadar,hadi bakalım afiyet olsun!!!

20 yorum:

  1. Tatesal'cım canım ellerine sağlık, birşey sorabilirmiyim? soğanlar diri kalmıyormu acaba?
    öpüyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  2. tülincim süper görünüyor.ellerine sağlık.deniyim bende.

    YanıtlaSil
  3. canım beğendiğine çok sevindim birde oğlusunun ayağına olup olmadığını söylersen içim rahat edecek. Binada komsumun kızı var 24 no giyen ona giydirdimoldu ama birde yeter ama artık sen bu yemekleri yayınlıyon bende yapıyom de kilo veriyom ya canım rejimdeyken esim bayıldım diyor beni catlatıyor...Tritini hemen deniyeceğim yarın aksam daaa...Benden de sana tavsiye tavuğunu aynı özelliklerle domatez ve salca olmadan körili yap inan cok karika olyor hele birde soya sosu eklersen varya cok harika oluyor ....Birde bunu dene canım kolay gelsin

    YanıtlaSil
  4. canım benim ne güzelde olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. ellerinize saglık çok güzel gözüküyor nefissssssss

    YanıtlaSil
  6. kokusu buralara dustu adeta... eline saglik.. slmlar medinem

    YanıtlaSil
  7. canım llerıne sağlık göruntu muhteşem afiyet şeker olsun...

    YanıtlaSil
  8. Tiridine Tiridine bandım
    bedavamı sandın Tetasalım yapmış
    hemde ne güzel yapmış ellerine sağlık birtanem çok güzel olmuş ..sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. bizim evdede özellikle ramazanda sık yapılır kalan pidelerden diğer zamanlardada yufka ile yaparım dağarcığımıza bayat ekmeklede yapılabileceğini ekledim ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. fatma48-hazanyagmuru426.10.2009 22:17

    ellerine sağlık canım ya her gün yeni bişeyler ögreniyorum ben hiç tirit yapmadım yemedimde mutlaka deniycem sevgiler canım

    YanıtlaSil
  11. harika bir tarif ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. Aaahhhh beni çocukluğuma götürdünüz. Benim dedem de tiriti çok severdi ama biz buna 'Papara' diyoruz ve ilave olarak üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoryz. Ama laf aramızda ben sadece etlerinden yerdim ekmek ıslanınca pek sevmiyorum da :) Sizlere afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  13. yaaaa canım kaldı valla çokk severim tiriti,neyse size afiyet olsun banada görüntüsüyle yetinmek:)kocaman öpüyorum tülinim...

    YanıtlaSil
  14. ellerine sağlık canım bayılırım tiride:)alsam bi tabak kaçsam:))sevgiyle kal:)

    YanıtlaSil
  15. ellerine sağlık canım bol kalorili bol lezzetli görünüyor ama ben eski halime dönmeden tadına bile bakamam

    YanıtlaSil
  16. Amanın amanın amanın yandım..
    tiritine tiridine tiridine bandım..
    bedavamı sandım para verip aldım:))))

    diye diye geldim tülincim..afiyetler olsun size..eeşinin beğenmesi ayrı bir keyif zaten..bende böyle ekmeklerimi değerlendiririm...tavuk-ekmek ikilisine alternatif çok değilmi..
    birde dediğin gibi eski tavukların tadı yok şimdi..hep yavan eti saman gibi..şöyle haşlarken kokacak mis gibi çorbası tadından yinmez:)yağıda çıkar üstüne..haybora yada baybora tavuğumu derler et tavuğu vardır babamda besledi bir ara...neyse yalanmadan gideyim sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  17. titidine bandım da buradan geliyor demekki..

    YanıtlaSil
  18. Bende deneyeceğim. Pide daha mı iyi olur sanki.

    YanıtlaSil
  19. canım bizm memleketlerde pek bilinmez ve yapılmaz .ben ilk defa urfada yemiştim ve çok begendim.ellerine saglık sevgiler..

    YanıtlaSil
  20. ellerine sağlık nefis görünüyor.ama eşim tavuk yemiyor etliside aynı tarifle mi olacak?

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!