15 Eylül 2009 Salı

KIRMIZI BİBER TURŞUSU

Her çeşit turşuyu severim demiştim ya daha önceki doğrama turşu tarifini verirken...Bu kırmızı biber turşusunu daha da bir sevdim...Annemde yemiştim çok hoşuma gitti ve aldım tarifini hemen yaptım.....Öyle fazla zahmetli değil,közlemeden kolayca yapıyorsunuz...

İstediğiniz miktarda salçalık yağ biberini temizleyip doğruyorsunuz ...ister halka halka ister ufak ufak...Sonra tencereye doldurup üzerini geçmeyecek kadar su dolduruyorsunuz...1 su bardağı kadar da sirke ilave edip kaynatıyorsunuz...Biberler haşlanana kadar...Doğranmış sarmısakları ve kaya tuzunuda ilave edip biraz daha kaynatıyorsunuz....Yarım çay bardağı kadar da sıvı yağ koyabilirsiniz....Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyorsunuz...tadını tuzunu kontrol ederek kavanozlara dolduruyorsunuz....Turşunuz hazır!!!hatta hemen yiyebilirsiniz....Afiyet olsun!!!

8 yorum:

  1. Canım arkadaşım ellerine sağlık turşular harika görünüyor.

    canım bir iki gündür blogspotta sorun vardı sizleri dolaşamadım az önce msj kutusuna denedim yazamadım şu an bi deneyeyim dedim girebilince çok sevindim .
    Keremciğime çok üzüldüm büyük geçmiş olsun rabbim korumuş .
    sağlık ve güzelikler diliyorum canım

    YanıtlaSil
  2. ne güzel bir tarif
    nasıl güzel olur bu şimdi
    acıktımmmmm

    YanıtlaSil
  3. Mubarek Kadir geceniz hayirlara vesile olsun ins.. sevgiler medinem

    YanıtlaSil
  4. canım turşularının hepside çok güzel bizim evde eşim tazefasulyeden başka yemediği için çok çeşitli yapmıyorum ben ellerin dert görmesin rabbim huzurla yemeyi nasip eylesin sizlere

    YanıtlaSil
  5. Kadir Gecesi değer gecesidir, Allah tarafından değerli kılınmış bir gecedir. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Bu gece bir ömürden daha hayırlıdır. Ellerin açıldığı, gözlerin dualarla yaşardığı, kalplerin okşandığı Kadir Gecesinde bütün insanların günahlardan uzaklaşıp tövbelerinin kabul edilmesini niyaz ederiz. Allah tüm inananları iman yolundan ayırmasın.

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık canım ...bende severek yiyorum bu turşuyu...yaptım geçenlerde bende ...Allah yemeyi nasip etsin inşallah:)

    YanıtlaSil
  7. arkadaşım değerlendirmeleri ancak şimdi alabildim ama senin sayfa iki saattir açıktı burda:)))
    kırmızı biber ve doğrama turşularından yaptım bende . unuttuğum birşey olmasın diye sayfanı açmıştım. eşim de yardım etti hallettik kavanozladık. kendisinin bayıldığı birşey olunca yardım süper oluyor:))) tekrar ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  8. elinize sağlı turşu vakti geliyor.
    http://barbabietolaa.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!