15 Eylül 2009 Salı

DOĞRAMA TURŞU


Herkesin Kadir Gecesi Mübarek Olsun!!!
Rabbim tüm ibadetlerimizi ve dualarımızı kabul etsin!!!

Gelelim turşulara...Turşunun her çeşidini ailece çok severiz ...Özellikle kışın yemeklerin yanında mükemmel olur...
Hafta sonu farklı çeşitlerde turşular yaptım...Bu doğrama turşu...
MALZEMELER:
1 kg yeşil sivri biber
2 baş sarmısak
5-6 adet domates
2-3 adet yeşil domates
1 su bardağı sirke
Tuz
Karıştırma kabının içine domatesleri rendeleyin,yeşil biberleri ufak ufak doğrayın...Sarmısakları ayıklayıp ufak doğrayın ve rendelediğiniz domatesin içine karıştırın...Yeşil domatesleride minik minik doğrayarak içine ekleyin.Sirke,tuz ilave ederek karıştırın...Ben kaya tuzu kullanıyorum ölçüsü göz kararı...Tadına bakarak da ayarlayabilirsiniz...ben bir avuç koyduım mesela...Acı sevenler acı biber kullanabilir veya benim gibi hazır acı biber turşusundan içine 5-6 adet ilave edebilir...Bu turşuya su ilave edilmez ,domatesin suyu ile harika bir lezzet elde edersiniz...Hatta kaşıkla yiyebileceğiniz bir lezzet...
Buda patlıcanlı doğrama turşu....
Yukarıda tarif ettiğim turşunun aynısı...Fakat buna küp küp doğranıp az tuzlu suda hafif haşlanmış patlıcanları da ekliyorsunuz...Hepsi bu kadar...Doğrama işi biraz uzun sürüyor ama yerken buna değiyor,tavsiye ediyorum...

8 yorum:

  1. ayyyy ben biliyom bunu nefis

    YanıtlaSil
  2. mmm.. canım çekti..Allahtan benimde var.gelinimiz yapmış sağolsun.bende ki turşuda kornişon da var.İsteğe bağlı tabii..
    ellerine sağlık.ağız tadıyla yiyin inşallah..

    YanıtlaSil
  3. Bu gece bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi. Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi? Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin

    YanıtlaSil
  4. Selamalr hayırlı , mübarek geceler.
    Biz buna 'ezme turşu' diyoruz, nefis bişey oluyo :) Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım çok güzeller ama birşey sorcam kabuklarını çıkartıyormusun çıkartmıyorsan yerken ağzına kabuk geldiğini hissediyomusun? Şimdiden teşekkür ederimmm

    YanıtlaSil
  6. Fikriye canım turşunun kabukları derken sanırım biberlerin içini temizliyormusun anlamında sordun...
    Körpe olan biberlerin içini çıkarmıyorum ama büyük çok içli olanları çıkarıyorum....
    Yoksa kırmızı biberlerin kabuklarını mı sordun?Eğer öyle ise hayır çıkarmıyorum doğrayıp haşlıyorum...

    YanıtlaSil
  7. bu turşudan annemde sıkca yapar nefis bi tat oluyor ama ben yıyemiyorum ellerine saglık sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. CANIM KIRMIZI BİBERLERİN KABUKLARINI SORMUŞTUM NORMALDE DOLMALARDA İNSANIN AĞZINA GELİYORDA TURŞUDA DA ACABA ÖYLE Mİ DİYE MERAK ETTİM GELMİYORSA PROBLEM YOK CNM SAĞOLLL

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve dilekleriniz için çok teşekkür ederim...