20 Temmuz 2009 Pazartesi

BİBER DOLMASI*YOĞURTLU KABAK SALATASI

GÜNAYDIN SEVGİLİ DOSTLARIM!!!
Güzel bir hafta diliyorum herkes için....Dileklerinizin gerçekleşebileceği,huzurlu,mutlu ,sağlıklı bir hafta....Tüm dualarınızın gerçekleşmesi ümidiyle!!!!
Etli biber dolması özellikle mutfağımızda tercih edilen bir yemektir....Tarife gerek yok,herkes biliyor çünkü...Kıyma,soğan,pirinç,domates,maydanoz,salça,tuz,biber karışımıyla doldurulan biberler güzelce pişiriliyor ve afiyetle yeniliyor...Bence biber dolmasının püf noktası kuru soğanı rendelememek ufak ufak doğramak ve sadece pirinç kullanmak...Ayrıca pişirmeden önce bir bıçağın ucu ile dolmaların alt tarafından delmek ki pişerken suyunun lezzeti içine işlesin...
Kabak salatasına gelince....bahçemizdeki kabaklardan yaptım...Rendelenen kabakları tavada sıvı yağda biraz kavurduktan sonra tuz,karabiber ve pul biber ekleyin ... Daha sonra sarmısaklı yoğurt ile karıştırıp,1 adette rendelenmiş salatalık ilave ederek servis yapın....AFİYET OLSUN!!!

12 yorum:

  1. ımmm nefis özellikle kabak salatası favorim ben ceviz ve dereotuda koyarım
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık çok lezzetli görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  3. canım eline sağlık.kabak salatası güzel bir seçim .hemde hafif.iyi haftalar dilerim canım.

    YanıtlaSil
  4. bende kabak salatası tarıfıne bakıcaktım .komsum tarıf ettı ama kabakların kavruldugunu soylememıstı...bak sımdı...ellerıne saglık canım.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım .
    kabak salatasını hiç denemedim ilk fırsatta deneyeceğim tadını merak ettim. Kabakla pek aram yok ama hazır kilo verdiğim bu aralar bu salata işe yarayacak,değişik tatları denemeyi severim . Eşimin bayılacağına eminim ,kabakla yapılmış herşeye bayılır.
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. İkisi de nefis görünüyor, ellerine sağlık.
    Biberleri altından delmek hiç aklıma gelmemişti ve kabak salatasını da hiç duymamıştım. Sayende iki yeni şey öğrendim bugün.
    Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  7. tülin canım nasılsın hımmm ellerine saglık nefis olmuş benetli degilde zeytin yaglı daha cok severim etlide nefis olmuş belli :))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. ELLERİNE SAĞLIK GÜZEL ARKADAŞIMIN.. AFİYETLER OLSUN SANA VE AİLENE. GEÇMİŞ KANDİLİN MÜBAREK OLSUN.. SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  9. canım ellerine sağlık. yeni yaptım bende kabak dolması sizin orda isli yogurt varsa bide öyle dene. bu arada bahcenede bittim yani. allah evinde bahçend çolugunla çoçugunla eşinle mutlu sağlıklı yaşamayı nasıpetsin inşallah

    YanıtlaSil
  10. mmmm nefisler nefissss kabak salatası hiç yapmadım ilk fırstta yapıcam afiyet olsun hayırlı akşamlar

    YanıtlaSil
  11. hem sağlıklı hem nefiss..bayılırım..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  12. tülincim yatınca ilaçda iyi fikirmiş bnm 2kızda şurup içmio igne alıyoruz zayıf die üzülme hilal okul başladıgında 17 kğ dı okadar miniktiki ögretmen fındık derdi çok üzülür utanırdım:((5. sınıftada 24 kg dı 2senedir şükür büyüdü cüce olcak die içimde bi korku vardı kaçkez kemik ölçümleri yaptırdım araştırmalara götürdüm :))saglıkları olsunda bronşlarıda inş hemencecik açılır çocuklar hasta olunca dünya duruyo sanki neyse çok konuştum hayırlı geceler

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!