20 Nisan 2009 Pazartesi

ISPANAKLI MAKARNA


Makarnanın her çeşidinin severek yenildiği mutfağımızda bugün de ıspanaklı makarna pişti....Çok lezzetli ve pratik olan bu makarnayı istediğiniz bir makarna çeşidinden yapabilirsiniz.Benim makarna yapma usulüm şöyle;tencereye koyduğum suya 2tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave ederim ve kaynamaya bırakırım....Kaynayınca makarnaları ilave ederim...iyice haşlarım suyunu çekene kadar,birazcık su kalır tencerenin dibinde ....Süzgece döktükten sonra tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı koyarım ,sade yapacaksam yağı iyice kızdırırım ki daha lezzetli olsun .Salçalı veya sebzeli olacaksa onları eklerim...

Ispanaklı makarnada da aynı işlemi yapıp ,1 baş soğanı 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığıda sıvı yağda kavurup ,1 yemek kaşığı salça koyarak, yıkanmış ve doğranmış ıspanakları ilave ettim ve karıştırdım.Biraz kavurduktan sonra karabiber,az pul biber ve arzuya göre 2-3 diş sarmısak ilavesiyle makarnaları ekledim.Farklı bir makarna lezzeti elde ettim....Tavsiye ederim...Üzerine 2 kaşık yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz....Afiyet Olsun!!!

12 yorum:

  1. nefis görünüyor.ellerine sağlık. bu arada bana tlf. numaranı yorum olarak bırakırmısın.yayınlamam söz.buluşmada unuttuk tel. almayı:)

    YanıtlaSil
  2. karnım acıktııı..böyle öğlen yaklaşmışken rejimi ve kiloları boşşşverrr yapıp yemek lazım..

    YanıtlaSil
  3. mantarlı kıymalı peynirli yedimde ıspanaklı makarnayı hiç yemedim:))
    denemeye değer nefiss görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. tetasalım döktürmüşsün yüne canım benim..Afiyet olsun..mutlu bir hafta diliyorum..öpüyorum...sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. çok nefis görünüyor.eline sağlık.
    hemen yarın deniycem bunu.

    YanıtlaSil
  6. makarna başlı başına harika bir yemek zaten ıspanakla birleşince daha harika olmuştur.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  7. Selam arkadaşım
    güzel ziyaretin ve yorumun için çok teşekkür ederim.
    Sevgilerimi yolluyorum.

    YanıtlaSil
  8. enfes olmuş ellerine sağlık bol bol vitamin sevgilerimle

    YanıtlaSil
  9. Hep beraber okumuş olduğumuz Kuran-ı kerim hatimleri, Yasin-i şerifler ve Salavatların hatim duası yapılacaktır.Bu akşam senide bir FATİHA ile amin demeye bu sevaba katılmaya bekliyorum canım.hayırlı haftalar diliyorum sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. makarna olsunda ne olursa olsun :))

    YanıtlaSil
  11. Makarna her zaman severek yedıgım yemekdır...hıc ıtıraz edemem.tulum peynırlı olsun acılı olsun mantarlı olsun nasıl olursa olsun sade olmasında...ıspanaklı yemedım hiç ama muthiş olsa gerek.

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!