18 Mart 2009 Çarşamba

MARMELATLI KURABİYE


MALZEMELER:
-----------------
250 Gr Oda Sıcaklığında Margarin
5 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
1 Adet Yumurta Sarısı
3,5 Su Bardağı Un
1 Paket Vanilya ve Kabartma Tozu
Çilek Marmelatı
YAPILIŞI:Margarin , pudra şekeri, ve yumurta sarısını bir kapta iyice yoğurun. Ayrı bir kapta un, vanilya,ve kabartma tozunu karıştırın. Bu karışımı margarinli karışımın içine eleyin. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, her parçayı elinizle yuvarlak açın ve içine dilediğiniz marmelat çeşidini koyarak kapatın ve tepsiye dizin. Ben çilek marmelatı kullandım.Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirin. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin....Benim şekiller biraz bozuk oldu,erindiğimden çok uğraşmadım ama lezzet harikaydı.Ağızda dağılırken çileğin muhteşem lezzeti damakta çok hoş bir iz bırakıyor......Şiddetle tavsiye ederim.AFİYET OLSUN!!!

5 yorum:

  1. Offf, canım çekti, bayılırım kurabiyeye, ellerine sağlık canım..Oğlum 'anne bana kurabiye yapsana' diyordu..Bunu deneyeceğim, teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  2. Şimdi sıcak bir çayın yanına bunlar çok nefis olurdu :)
    Ellerinize sağlık. Mutlaka deneyeceğim tariflerinizi.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. himmm cok lezzetli görünüyor al beni ye der gibi emegine saglik canim öptüm cook...

    YanıtlaSil
  4. Hemde çilek marmelatı!çok severim,burdan o kadar güzel duruyor ki,helede bu saatte:)valla olsa üç dört tane yerim herhalde,ellerine sağlık,sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Harika.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!