------------------
100 gram margarin
1 su bardağı su
1 su bardağı un
3 yumurta
1 tutam tuz
YAPILIŞI:
Margarin eritilir, sonra içine su ilave edilir. Daha sonra da un eklenip hızlı hızlı karıştırılır. Karışım hamur haline gelince, ocaktan alınır. Yumurtalar tek tek eklenip hamura yedirilir.Hamurdan cevizden büyük bir parça ele alınarak bir kaşık yardımıyla tepsiye dizilir ,kaşık ara sıra suya batırılmalıdır veya bir kaseye su koyarak elinizi batırıp öyle de şekil verebilirsiniz. Sıcak fırında pişirilir.Pişerken fırının kapağı kesinlikle açılmamalıdır ki hamur sönmesin. Hamurun üstü kabuklaştığında fırın kapatılır ancak fırının içerisinde soğuyana kadar bekletilir.
Muhallebisi: 1/2 kğ süt, vanilya, 3 kaşık un, 4 kaşık şeker,1 yemek kaşığı tereyağı pişirilir.Muhallebi soğuduktan sonra ağız kısmı kesilen hamurların içlerine doldurulur.
Üstünün sosu: 7 kaşık şeker, 3 kaşık kakao, 1 kaşık nişasta, 2 bardak süt birlikte pişirilir.Soğuduktan sonra profiterollerin üzerine dökülür. Arzu edilirse hazır çikolata sosu da pişirilebilir...Ondan sonrada afiyetle yenir....
Muhallebisi: 1/2 kğ süt, vanilya, 3 kaşık un, 4 kaşık şeker,1 yemek kaşığı tereyağı pişirilir.Muhallebi soğuduktan sonra ağız kısmı kesilen hamurların içlerine doldurulur.
Üstünün sosu: 7 kaşık şeker, 3 kaşık kakao, 1 kaşık nişasta, 2 bardak süt birlikte pişirilir.Soğuduktan sonra profiterollerin üzerine dökülür. Arzu edilirse hazır çikolata sosu da pişirilebilir...Ondan sonrada afiyetle yenir....
Ah şimdi olsa nasıl yenir.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler.
çok severim.ellerine sağlık,harika görünüyorlar.sevgilerimle...
YanıtlaSilcanım merhaba ben nedense yapamam diye hiç denemedim...ellerine sağlık.çok severim .seninkilerin de görüntüsü çok güzel olmuş...hani birini alsam???
YanıtlaSilELLERİNE SALIK CANIM EVDE YAPMAYI HİÇ DENEMEDİM AMA MUTLAKA DENİYCEM BEN BU PROFİTEROLLERİ
YanıtlaSilbu süper görüntü ve muhtesem lezzetli tarif icin emegine saglik,sevgiler..
YanıtlaSilEn sevdiğim tatlıdır profiterol ama üç aşamalı olduğu için beni yoruyor. Bir sürü de kap kacak kirleniyor sonra bir saniyede hepsi bitiyo :)
YanıtlaSilNefis görünüyorlar, birde bunlar üstüste dizilip yanardağ şeklinde yaşpastası yapılıyo ya ben ona da bayılıyorum.
Afiyet Olsun.
çok güzel bir tarifti çok teşekkür ederim hemenyapmaya koyuluyorum.sevgilerimle
YanıtlaSilselam arkadaşım,ellerine sağlık profiterol çok güzel olmuş,sevgiler,ayrıca sizi listeme ekledim takibimdesiniz:)
YanıtlaSileline sağlık..bayılırımm.nefis görünüyor...
YanıtlaSilEv de hic yapmadigim bir lezzet,
YanıtlaSilellerinize saglik.
Bana da beklerim,sevgiler...
İadeyi ziyerete geldim vallahi tarifler bir harika görünüyor profiterol gerçekten yapımı zor bir tatlı ama nefis görünüyor ellerinize sağlıkk
YanıtlaSilHımmmm enfes görünüyor, üstüne biraz fıstıkla süsleme yapıncada çok güzel oluyor. tavsiye ederim. Ellerine sağlık benim güzel arkadaşım.
YanıtlaSilellerine sağlık harika görünüyor
YanıtlaSilHImm çok güzller :) sizi ödülendirdim bloguma girp bakabilirsiniz.. sevgiler...
YanıtlaSilSelamlar
YanıtlaSilÖdülünüzü almak için bloğumu ziyaret edebilir misiniz? Sevgilerimle...
Eeeee emeklerin ödüllendirilmesi gerekir di mi?
merhabaaa...
YanıtlaSilben tatlılara hiç dayanamam ve senin tatlıları görünce hepten tatlı krizim tutuyor. çocuklar ne zamandır benden profiterol istiyordu bende tarifini bilmediğim için yapamamıştım, şu hazır paketlerden alıyordum. ama artık tarifide var :)
Allah Allah ben bunu nasıl görmemişim yaa....
YanıtlaSilgözümden kaçacak gibi de durmuyor ki.ellerine sağlık harika canım ya.
Hi Tulin! Very good your chocolate frosting
YanıtlaSil