23 Ocak 2009 Cuma

PRATİK BİLGİLER


*Karnabaharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu, hem de Kötü kokmadığını farkedeceksiniz.
*Kereviz pişirirken kokusunu almak için içine biraz lahana turşusu koyun. Turşu, kerevizin kokusunu alacaktır.
*Lahananın pişerken pek de hoş olmayan bir kokusu vardır. Bunu önlemek için, lahanayı pişireceğiniz tencerenin içine, biraz ekmek içi koymak yeterlidir. Yemeğe karışmaması için, ekmek içlerini küçük, temiz bir torba içinde koymanız, sonra alıp atmanız da size büyük kolaylık sağlayacaktır.
*Ellerdeki sarımsak kokusunu çıkarmak için avucunuza biraz tuz alıp, hafifçe nemlendirdikten sonra iyice ovalayın. Sabunla da iyice yıkarsanız sarımsak kokusunun çıkmış olduğunu göreceksiniz. Hatta soğan ve balık kokusunun da.
*Soğan soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız, soğan kokusunun elinize bulaşmadığını göreceksiniz.
*Balık kokusunu tabaklardan, çatallardan, bıçaklardan çıkarmak hiç kolay olmaz.Balık kokusunu çıkarmak için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atın. Telve balık kokusunu emecektir. Sonra bildiğiniz gibi bolca suyla durulayın.
*Gümşlerinizi parlatmak için parlatıcılara para vermeyin beze bir miktar krem deterjan (Cif) damlatın ve ovun,sonra temiz bezle partalın.
*Bir yerdeki sigara dumanını yok etmek için hemen mum yakın.
*Ütüde sararan elbise hemen oksijenli su ile silinirse sararan yerler kaybolur.
*Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin.
*Sürahinizin dibi kir tutmuş ise, içine bir avuç tuz ile sirke koyup çalkalayınız,tertemiz olacaktır.
*Buzdolabındaki nemi almak için, dolaba içi tuz dolu bir kap konur.
*Pişirdiğiniz kek kalıbından çıkmıyor ise, kabın altına ıslak bir bez yayarak biraz bekletin.Kolayca çıktığını göreceksiniz.
*Konserve açıldıktan sonra cam kavanozda saklanırsa daha dayanıklı olur.
*Islak mendil şimdilerde her derde deva,lekelerin düşmanı,annelerin dostu.
*Ağrıyan yerlerinize ütüyle ısıttığınız lahana yaprağını sarın ve ytın.
*Zetinyağını iyice kızdırın taki dumanı çıkınca altını kapatın.Soğuduktan sonra bebeklerinizin pişiklerine kullanın.
*Yumurtanın sarısını eski bir kapta ocağın üzerinde iyice yakın ,içinden ince bir sıvı aktığını göreceksiniz,yağ gibi.Bunu yanıklar için kullanın.İz kalmadığını göreceksiniz.



7 yorum:

  1. Canım çok faydalı bilgiler teşekkür ederim,mutlu hafta sonları dilerim öptüm...

    YanıtlaSil
  2. neyse sonunda online ziyaretçi işini ayarladım. peki blogerlar birbirini nasıl bulabiliyor, sadece ilgi alanları kısmından mı, siz beni anna karenina dan bulmuştunuz, en son eklenen blokların toplandığı bir yer var mı? sizi de çok bunalttım sanırım.

    YanıtlaSil
  3. Çok doğru ve yararlı bilgiler.
    İyi hafta sonları.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. ne güzel faydalı bilgiler bunlar teşekkürler.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. ben milliyet aynen böyle bir blog köşesi var orda yazıyorum, çok önemli bişey değil anlayacağınız. küçük denemeler yazmak hoşuma gidiyor sadece, kendi kendime bir uğraş. http://blog.milliyet.com.tr/sakura ordaki adresim bu eğer bakmak isterseniz. sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. teşekkürler bu faydalı bilgiler için bende bugün karnabahar haşlamıştım biraz sarardı önce görseydim yazını süt katardım içine bundan sonra öyle yaparım artık sevgiler iyi pazarlar

    YanıtlaSil
  7. SAOL CANIM YA BENİM KOKULARA KARŞI AŞIRI BİR TEPKİMİ DİYİM RAHATSIZLIKMI DİYİM ADI HER NEYSE İŞTE ÖZELLİKLEDE LAHANAYA TAHAMMÜL EDEMİYORUM SAOLASIN ÇOK HOŞUMA GİTTİ BENİM BU BİLGİLERR ÇOK SAOL

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!