9 Ocak 2009 Cuma

KREP

Geçen gün yemekteyiz programını izlerken Zeynep Hanım ki çok hoş bir bayandı çok beğendim kendisini Krep yaptı ve içine beşamel soslu ıspanak sararak fırında kızarttı.Krebi nasıl yaptığını ve içine ne koyduğunu göremedim.Kızım çok heveslendi anne sende yap diye.....Bende dün akşam yaptım.Ama kendi bildiğimce.....Eşim ve kızlar çok beğendiler.Hatta oğlum bile yedi.Kiminin arasına peynir,kiminin arasına marmelat veya şokella sürdük.Aslında arzu ettiğiniz herşeyi koyabileceğiniz alternatif bir kahvaltı yiyeceği.Neden derseniz, doyurucu olduğu için ana yemeklerin yanında çok hafif olmaz.Ama kahvaltıda veya beş çaylarında,çocukalr okuldan geldiğinde harika olur.Gelelim yapılışına;

MALZEMELER:
2Yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karbonat

Tüm malzemeler hiçbir pütür kalmadan iyice çırpılır.Orta boy bir teflon tava kızdırılır.Tavanın tam ortasına 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ konur ve ardından karışımdan 1 kepçe alınarak tavaya yayılacak şekilde serpilir.Ocağın ısısı çok harlı olmamalıdır.Biraz kızarınca tava sallanır ve diğer yüzü çevrilerek kızartılır.Biraz maharet ister krebi çevirmek ama 1-2 denemeden sonra eliniz alışır....Daha sonra servis tabağına alınarak ,damak tadınıza göre içine ne koyacağınızı ayarlıyacaksınız.İster katmer gibi isterseniz rulo şeklinde katlıyarak servis edebilirsiniz.AFİYET ŞEKER OLSUN EFENDİM!....

3 yorum:

  1. Tülin'cim canım merhaba..bende izliyom valla yarışmayı ama katılmam sanırım..bir kaşık suda boğarım ben onları:)) hem yiyolar hemde acaip eleştiriyolar şaka şaka:)))
    ama değişik tarif görmekde güzel.ben deniz ürünlerini yapan ilker'i gördüm balık hariç deniz ürünü yemeiştim.öğreniş oldum yapılışınıda..
    krepe gelince canım sana müthiş tavsiye sütle beraber yoğurdun curu suyunuda krepte kullan..yumuşacık kreplerin olur..yumurta sayısını fazla kullanmak ağır kokutabilir belki.ama geneli 2 bardak süte 2 yumurta yaparım ben..ve yoğurt suyu..hatta ayranlada yaparım..çokokrem kutusunda bile çırparımki kakaolu olur.ayy gidiyom şu fıkrayı okuycam..görüşmek üzere hoşçakal..

    YanıtlaSil
  2. Tülin'cim ne tesadüf burdaydım kalkıcaktım..takıldım biraz boynum ağrıdı..şimdi ben geçen bir arkadaşa oda yeniydi yorumlar yazdım..ondan sana yardımcı olabilmesi için kopyala yapıştır yapıcam..
    etiketleride YERLEŞİM tıkla GADGET EKLE tıkla açılan saydafa ETİKET ekle var tıkla açılan minik pencereye ETİKETİ KATEGORİ olarak değiştir..kayıt et de..şimdi gelelim krep tarifine yada resimlerine..KAYITLARI DÜZENLE de..YAZIYI YAYINLA tıkladığın yerdeki kayıt seçenekleri varya..orda mesela ailem,hamur işleri,tatlılarım,et yemekleri gibi kategori seçersin..şimdiye kadar yazdığın bütün yazıları KAYITLARI DÜZENLE diyerek bir kategoriye toplayabilirsin..tekrar yazıyı yayınla deyince kendi düzelir.ben kategorilerimi fazla uzatmadım..mesela pilavlar demedim.makarnalar demedim.şimdide dediğim arkadaştan sana yardımcı olması için kopya vericem..
    ayrıca AYARLARDA YORUM AYARLARINDA kelime doğrulamayı kaldır yanlış yazınca sayfa başa dönüyor..birde yorum ayarlarında yine herkes yorum yazar seç kayıt et de..emi..

    YanıtlaSil
  3. Unutmadan yorumlara onay vermek istersen yine anlattığım yorumlar ayar bölümünde az aşağıya doğru YORUM DENETLEME VAR..HER ZAMAN BUTONUNU TIKLA.
    değişiklikleri kayıt et de sana yazılan yorumları panele girince adet sayısıyla göreceksin..KAYIT ADI tıkla kim nereye yazmış onuda gösterir.
    kusura bakma bunları yazdım ama belki yardımcı olurum..ben üç sene önce blogcudan blog açınca kimseye soramazdım çekinirdim hep.sonradan sonradan öğrenerek yapabildim.isteğin olursa yaz bana emi..

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!